Food

Dit zijn de 4 lekkerste cheesecake recepten

Ben jij een echte bak liefhebber maar heb je even geen inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij zijn namelijk echte cheesecake lovers en willen graag de vier lekkerste cheesecake recepten met je delen, zodat jij lekker aan de slag kan en daarna kan gaan genieten. Yummie!

Oreo mini cheesecake

Benodigdheden:
❥ 300 g roomkaas (bv Monchou)
❥ 150 g suiker
❥ 1 zakje vanillesuiker
❥ snufje zout
❥ 200 ml crème fraîche
❥ 2 eieren
❥ 1 eetlepel maïzena
❥​ 1 rol oreokoekjes (ca 14 stuks)

Werkwijze: 
Om te beginnen verwarm je de oven voor op 140 graden. Doe dan twaalf papieren muffinvormpjes in de bakvorm en leg in elke vorm een oreokoekje. Meng dan vervolgens de roomkaas tot een romig geheel en voeg de suiker, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Mix dit goed door elkaar heen en voeg vervolgens de eieren toe (doe dit één voor één). Als laatste voeg je de crème fraîche en de maïzena toe en mix je dit er ook door heen. Schenk dan het mengsel op de Oreokoekjes en verdeel dit over de twaalf muffinvormpjes. Bak ze dan in ongeveer 25 minuten gaar. Laat deze lekkere cheesecake muffins dan afkoelen en zet ze nog twee uur in de koelkast. 

New York Cheesecake

Benodigdheden:
❥ 150 gr bastogne koekjes
❥ 50 gr gesmolten boter
❥ 600 gr roomkaas
❥ 175 gr suiker
❥ 3 eieren
❥ 125 gr zure room
❥ Rasp van een halve bio citroen
❥ 2 theelepels maïzena

Werkwijze:
Verkruimel de koekjes, meng deze met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de bakvorm (nadat je deze heb ingevet met bakspray). Druk dit dan vervolgens heel goed aan met een lepel. Zet dan de bodem in de koelkast, want dan kan het deze opstijven. Mix dan vervolgens de roomkaas, suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg dan de eieren toe (doe dit één voor één) en dan de maïzena. Mix dit dan tot het een glad mengsel is. Haal de bodem uit de koelkast en schenk de cheesecake vulling op de bodem. Bak de cheesecake dan ongeveer 60 – 65 minuten op 140 graden. Zet de oven dan uit en laat de cheesecake nog twee uur afkoelen (met de ovendeur open). Na twee uur haal je hem uit de oven en laat je de cheesecake een nachtje in de koelkast opstijven, zodat je hem de volgende dag eindelijk lekker kan opeten.  

Limoen avocado cheesecake

Benodigdheden:
❥ 400 gr verse roomkaas
❥ 200 ml creme fraiche
❥ 250 ml slagroom
❥ 2 avocado’s
❥ 200 gr witte basterdsuiker
❥ 3 limoenen
❥ 200 gr theebiscuits
❥ 50 gr boter (gesmolten)

Werkwijze:
Maak de koekjes helemaal klein en voeg de gesmolten boter toe. Bedek dan de bakvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de de bodem en stamp dit goed aan met een lepel. Zet dan de bodem in de koelkast. Mix dan vervolgens de roomkaas en suiker in een bak. Voeg dan de avocado’s toe en mix deze er helemaal doorheen (je kan ook eerst de avocado’s fijn maken). Rasp dan één limoen en voeg dit samen met het sap van beide limoenen. Meng dan in een andere kom de slagroom tot een luchtige room en mix op het laatst de creme fraiche er door. Vervolgens meng je het groene roomkaas/avocadomengsel met het slagroommengsel. Giet dit dan op de koude koekbodem en laat hem twaalf uur in de koelkast opstijven.

Mini cheesecake met blauwe bessen

Benodigdheden:
❥​ 125 gr bessen
❥​ 15 Bastogne koeken
❥​ 75 gr boter
❥​ 300 g roomkaas (bv Monchou)
❥​ 150 g suiker
❥​ 1 zakje vanillesuiker
❥​ snufje zout
❥​ 200 ml crème fraîche
❥​ 2 eieren
❥​1 theelepel maïzena

Werkwijze:
Als eerste verwarm je de oven op 140 graden. Maak dan de koekjes klein en voeg de gesmolten boter toe. Doe dan zestien papieren muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het koekmengsel met een lepel over deze vormpjes. Mix dan de roomkaas los in een bak. Voeg de vanillesuiker, de normale suiker en een snufje zout toe en mix dit goed door elkaar. Breek dan één voor één de eieren stuk in en mix deze erbij. Als laatste voeg je de crème fraîche en de maïzena toe. Roer dan ongeveer 100 gram bessen door het beslag, daarna kan je de muffinvormpjes gaat vullen. Verdeel dan de rest van de bessen over de zestien muffins. Zet deze dan 30 minuten in de oven en laat ze daarna twee uur afkoelen in de koelkast. Daarna kan je lekker gaan smikkelen!

Wil jij weten hoe je een cheesecake met roze koek smaak moet maken? Klik dan hier.

Bron: leukerecepten.nl, uitpaulineskeuken.nl | Beeld: iStock