Health

Zo houd je je hoofd koel en blijf je positief in deze tijd

Als je thuis constant stil moeten zitten en uit verveling je spaargeld gaat uitgeven aan nutteloze aankopen, is het tijd om het roer om te gooien. Hoe lastig het ook is om uit deze sleur te komen, kan het een stuk fijner zijn voor je mood. Wij helpen je een handje met deze makkelijke tips. 

1. Maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent

Het eerste wat in je op komt als je het huis niet meer mag verlaten, zijn de dingen die je dan gaat missen. Je kan niet meer met je vriendinnen borrelen, je kan niet zomaar naar de ZARA om dat leuke jasje te passen en je kan niet meer bij je opa en oma op de koffie. Toch is het ook een goed moment om jezelf te beseffen in welke situatie je nu zit. Je hebt een huis, eten, drinken en kan contact maken met je geliefden. Schrijf al deze dingen op een papiertje en bedenk waar je allemaal dankbaar voor bent. Hierdoor realiseer je jezelf hoe blessed je eigenlijk toch bent. 

2. Maak iedere ochtend een to-do list 

Door dit te doen heb je een duidelijk beeld hoe je dag eruit ziet. Je vergeet hierdoor niets en bent minder snel afgeleid. Als je alle klusjes zonder enige volgorde gaat uitvoeren is de kans groot dat je op en duur geen focus meer hebt, of juist hele andere dingen gaat doen.

3. Download een stappenteller

De kans is groot dat je tijdens het binnen zitten weinig beweegt, toch is dit the key om je hoofd helder te houden. Door een stappenteller te downloaden heb je een doel en dit zorgt meestal voor dat extra beetje motivatie die je anders mist. Je kan ook een digitale workout doen om lekker je energie kwijt te kunnen. 

4. Noem aan elke dag minstens drie dingen die goed gingen

Dit helpt enorm om je dag positief af te sluiten. Hierdoor kijk je ook naar de goede kanten in plaats van dat je steeds bezig bent met de slechte of minder leuke dingen die er gebeuren. Kijk bijvoorbeeld naar alle nuttige dingen die je hebt gedaan of dat je eindelijk datgene hebt gedaan wat je al eeuwen aan het uitstellen was.

5. Zorg dat je genoeg sociaal contact hebt 

Om je niet helemaal af te sluiten van de buitenwereld is het ontzettend belangrijk dat je wel contact houdt met andere mensen. Dit kan via WhatsApp, Facetime, Skype of gewoon bellen met de huistelefoon. Desnoods schrijf je iemand een ouderwetse brief. Je moet namelijk ergens je verhaal kwijt kunnen anders krop je het alleen maar op. 

6. Neem tijd voor pauze

Als iets slecht voor je is, is het weinig rust en/of slaap. Als je thuiswerkt is het erg belangrijk dat je uitgerust aan de slag gaat. Zorg ervoor dat dit een prioriteit wordt zodat tijdens je werkuren hier geen last van hebt. Met deze tips word jij elke ochtend uitgerust wakker.

Bron: vakervrolijk.nl, justbeyou.nl | Beeld: iStock