Food

3 vegetarische recepten perfect voor de Nationale Week Zonder Vlees

 

Risotto met pompoen en pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pak Pulled Oats Naturel
– 2 ½ dl risottorijst
– 1-2 dl geraspte Parmezaanse kaas
– 1 kleine ui
– 1 knoflookteen
– 1 stengel bleekselderij
– 150 g flespompoen
– 100 g pastinaak
– 70 g (bevroren) erwten
– 120 g boter
– een handje rucola
– verse kruiden, zoals tijm, fijngehakt
– 750 ml groentebouillon
– 100 ml witte wijn

Het recept:
♥ Schil en snijd de ui, pompoen en pastinaak in blokjes en snijd de bleekselderij in stukjes.
♥ Verwarm de groentebouillon.
♥ Meet 80 g boter af en doe in een pan met dikke bodem.
♥ Voeg de ui, pompoen en bleekselderij toe.
♥ Roer een paar theelepels fijngehakte tijm erdoorheen en bak enkele minuten.
♥ Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat de ingrediënten langzaam garen op laag vuur.
♥ Blijf continu roeren, totdat de rijst doorzichtig is geworden.
♥ Voeg de wijn toe.
♥ Voeg de eerste soeplepel hete bouillon toe zodra de wijn is opgenomen door de rijst.
♥ Blijf lepels bouillon toevoegen en roeren.
♥ Voeg pas meer vocht toe als de bouillon is ingetrokken.
♥ Als je alle bouillon hebt toegevoegd, moet de risotto klaar zijn.
♥ De rijst mag al dente zijn.
♥ Haal de pan van het vuur, voeg de erwten en Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar.
♥ Bak de knoflook en pastinaak aan in 40 gram boter.
♥ Voeg de Pulled Oats toe en bak nog een aantal minuten.
♥ Doe het Pulled Oats mengsel bij de risotto en voeg de rucola toe.
♥ Proef en garneer met tijm en extra rucola.