Food

Recept! Zo maak je zelf een Kir Royal uit Emily in Paris

recept-kir-royal

Hoe dol Emily Cooper is op de Kir Royal, zo dol zijn wij op Emily in Paris. Alles wat Emily doet willen wij ook doen. Van het creëren van haar outfits, haarlooks tot het maken van deze heerlijke cocktail. Daarom vertellen we je het recept om de Kir Royal uit Emily in Paris zelf te maken.

Emily in Paris

De ontzettend populaire Netflix-serie Emily in Paris zorgt momenteel voor een enorme trendbeweging op het gebied van mode. De outfits van de serie zijn trending, de haarlooks, de stad en zelfs de drankjes die besteld worden zijn populair. In afwachting van het vierde seizoen, zijn wij begonnen met het opnieuw kijken van de eerste drie seizoenen van deze fantastische serie. Wij spotten een lekker drankje in de serie en waren eigenlijk wel heel benieuwd, en niet alleen wij, want sinds fans hebben gezien hoe Emily Cooper een slok nam van een Kir Royal en dit drankje ‘heerlijk’ noemde, schieten de zoekopdrachten naar dit drankje door het dak. In Nederland is deze piek in zoekopdrachten merkbaar, maar die piek is nog groter in de Verenigde Staten.

Watch on YouTube

Recept Kir Royal

“Wat is het?”, vroeg Emily aan collega Luc nadat ze een slok nam van haar Kir Royal. Precies Emily, dat vragen wij ons nu ook af. Nou, een Kir Royal is een bruisende cocktail gemaakt met crème de cassis en champagne. Het drankje is eigenlijk echt iets ‘uit de vorige eeuw’, volgens culinair historica Lizet Kruyff. Daarom best grappig dat de serie ervoor gezorgd heeft dat dit drankje nu weer in de mode is. Maar wat heb je allemaal nodig voor de cocktail?

Ingrediënten voor één glas:

  • 20 ml crème de cassis
  • 120 ml champagne of prosecco

Andere benodigdheden:

  • Champagneglas
  • Maatbeker
  • Lepel
  • Garnering naar keus (kumquat is de traditionele optie)

Lees ook:
Recept! Dit is hoe je een heerlijke Big Mac Wrap maakt

Bereidingswijze

Zoals je al kon lezen heb je heel weinig ingrediënten nodig voor deze cocktail dus is het drankje ook vrij eenvoudig om te maken. Desondanks leggen we stap voor stap uit wat je moet doen, zodat je de ultieme Emily in Paris scène na kan bootsen.

  1. Meet 20 ml crème de cassis af in een maatbeker en voeg dit toe aan het champagneglas.
  2. Hierna vul je het glas geleidelijk met 12o ml champagne of prosecco.
  3. Even roeren met een lepel zodat de cocktail goed gemengd is.
  4. Tenslotte kan je nog kiezen voor een garnering zoals kumquat aan het glas, wat de traditionele optie is. Emily daarentegen had geen garnering nodig. 😉
View post on TikTok

Beeld: Netflix