Lifestyle

Dit is hoeveel uur jij per nacht zou moeten slapen (en dat is meer dan jij denkt)

Drankjes doen met vriendinnen, avondjes Netflixen of een nachtje doorhalen om nog even te kunnen leren voor je tentamen: terwijl we eigenlijk zouden moeten slapen gebruiken we de nacht voor hele andere dingen. En dat is slecht. Je levert hierdoor namelijk behoorlijk wat uren aan slaap in en dat is niet goed voor je lichaam. Hoewel jij misschien denkt dat je genoeg slaap krijgt is dat waarschijnlijk niet het geval. Dit is namelijk hoe veel uur jij per nacht zou moeten slapen.

De een kan beter zonder slaap dan de ander, maar dat betekent niet dat je deze slaap eigenlijk niet nodig hebt. Je lichaam moet rusten om de dag erna weer vol energie aan het werk te kunnen. Hoeveel slaap je nodig hebt verschilt per leeftijd. Laten we dus even de leeftijd van onze Girlscene-lezeressen behandelen.

En, slaap jij genoeg?

Wanneer jij in de leeftijdscategorie 14 t/m 17 jaar zit zou je 8 tot 10 uur per nacht moeten slapen. Als jij ouder bent dan 17, dan heb jij het aantal uren slaap van een volwassene nodig. Dit is 7 tot 9 uur aan slaap per nacht. Dit aantal aan uren blijft hetzelfde tot je 64 jaar oud bent. En, slaap jij genoeg? De kans zit er dik in dat ook jij niet aan het minimaal aan uren voor een goede nachtrust komt.

Dat je te weinig slaapt kun je niet alleen merken door je uren bij te houden, maar ook je lichaam geeft signalen af. In dit artikel vind je de tekenen die aangeven dat je te weinig slaapt. Natuurlijk bestaat er ook zoiets als te veel slapen. kom jij erachter of je te veel slaapt.
Bron: depsycholoog | Beeld: iStock