Lifestyle

Waarom je onder de douche ineens veel beter kan zingen

Kan jij stiekem eigenlijk totaal niet zingen en verbaas jij je altijd over jouw zangkunsten onder de douche? Dat is niet voor niks, onder de douche zing jij namelijk veel beter. Oh… vandaar dat jij ineens op Beyonce lijkt terwijl jij jezelf insmeert met showergel. Lees snel mee, want wij vertellen je waarom jij veel beter zingt tijdens jouw wasbeurt onder de douche.

Zingen als de beste onder de douche

Je stem terugluisteren van een memo die jij eerder die dag heb ingesproken, vind je waarschijnlijk verschrikkelijk. Terwijl het in je hoofd allemaal zo goed klinkt is het in werkelijkheid voor jou not done. Hoewel als jij onder de douche staat, wil je je spontaan opgeven voor The Voice of Holland.

via GIPHY

Hoe kan dat nou? Wij leggen het je uit:

1. Galm

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: galm! Als jij aan het zingen bent, weerkaatsen de geluidstrillingen tegen de muren van jouw badkamer. Je noemt het ook wel: reverb. Reverb zorgt ervoor dat jouw stem net iets beter klinkt dan als jij in de woonkamer staat te zingen. 

via GIPHY

2. Onduidelijker

Door te zingen onder de douche, wordt jouw stem ook iets onduidelijker. Waardoor je net met een iets betere noot wegkomt dan normaalgesproken het geval is. 

via GIPHY

3. Volume

Door de weerkaatsingen in de douche, is jouw stem dus veel hoger. Jij hebt ineens veel meer volume in je stem. En dat is alleen maar beter, want anders klink jij echt als een jankende kat.

via GIPHY

4. Durven

Onder de douche ben jij alleen en durf jij hoogstwaarschijnlijk veel meer dan met al jouw vrienden of familie erbij. Je bent volledig afgesloten en de kans is klein dat iemand jou zangkunsten hoort. Of misschien toch wel… Ach ja het doet er ook niet toe, zolang jij maar vrolijk bent :-).

Wist jij trouwens al dat zingen met je collega’s de stress op de werkvloer verminderd? Lees hier waarom. 

via GIPHY

Bron: MetroNieuws, OnlineMuziekAcademie | Beeld: iStock