Food

Mora en De Vegetarische Slager introduceren vegetarische frikandel

Alle foodies opgelet: Mora en De Vegetarische Slager komen met de vegetarische frikandel. “Lekker voor elke snacker” alds Mora. Benieuwd naar deze vega-frikandel? Lees dan snel verder.

De vegetarische frikandel

Mora brengt in samenwerking met De Vegetarische Slager dus een vega-frikandel op de markt. Deze frikandel heeft het uiterlijk, de bite en de smaak van een ‘echte’ frikandel, maar is gemaakt van soja (eiwit en vezels) en de bekende frikandelkruiden. De meest geliefde snack van Nederland heeft nu dus ook een vegetarisch broertje. Grappig detail: toen Cora (van Mora) de vega-frikandel aan bezoekers van horecavakbeurs Horecava voorlag, proefde niemand dat-ie vegetarisch was! Is dat even goed gelukt.

View post on Twitter

Vierde product in vega-lijn van Mora en De Vegetarische Slager

Al eerder ontwikkelde de twee bedrijven vegetarische snacks die enorm veel op de vleesvariant leken. Zo zijn er de vegan kipcorns en de bitterballen en kroketten die naar draadjesvlees smaken. Het doel van deze lijn? Niet alleen vegetariërs en flexitariërs, maar ook vleesliefhebbers blij maken. Wist jij trouwens dat McDonald’s en Burger King ook vegetarische snacks verkopen? Goed bezig.

Verkrijgbaarheid vegetarische frikandel

De lancering van de vega-frikandel vindt plaats tijdens de horecavakbeurs Horecava (13 tot en met 16 januari) en zal vanaf dan verkrijgbaar zijn bij de meeste cafetaria’s, bedrijfskantines en horecagelegenheden. Drie weekjes later kan je de vleesvrije frikandel in jouw supermarkt halen. Helemaal fijn: hier vind je ‘m niet alleen voor in de frituur, maar ook voor in de oven of airfryer. Dat wordt smullen!

Bron: ad.nl, vangeloven.com, snackkoerier.nl, distrifood.nl | Beeld: Mora

Must reads 👀