Lifestyle

Monopoly-fans opgelet: je kan vanaf nu de langste Monopoly versie ever spelen

Je kent het spel ongetwijfeld wel: Monopoly. Daar zit je dan aan tafel, het spelletje te spelen met je familie. Het klassieke spel kan echt al een eeuwigheid duren… Hou jij er juist wel van om achterover te leunen en urenlang Monopoly te spelen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er is namelijk een nieuwe versie uitgebracht: Monopoly the Longest Game. Lees en kijk snel verder, want deze versie wil jij in de vakanties zeker niet overslaan.

Monopoly the Longest Game 

Iedereen is inmiddels wel bekend met Monopoly. Wereldwijd is het één van de best gespeelde en meest verkochte spellen. Er bestaan dan ook meer dan 2000 verschillende soorten Monopoly. Waarschijnlijk speel jij met je familie het meest de klassieke versie of de valsspeler editie. Maar wil jij het spel nog relaxter spelen? Niet lang geleden is er voor de echte fanatieke spelers een extra lange versie van Monopoly uitgebracht. Met deze nieuwe editie kan jij sowieso achterover geleund spelen.

Urenlang spelen

Het spel kan namelijk urenlang duren. Het heeft slechts één dobbelsteen in plaats van twee, wat betekent dat het nog langer duurt om het spelbord rond te komen. En zelfs een faillissement haal je als speler niet uit dit Monopoly-spel! Het eindigt pas als iedereen zijn eigendom bezit. En als je dacht dat dit het enige was wat anders is vergeleken bij de Classic Monopoly…

View post on Instagram
 

Extra lang bord

Het bord van de langere versie van Monopoly is ook nog eens heel lang. Ja, nog groter dan het originele bord! Geloof ons als we zeggen dat echt lang is, want het bord heeft namelijk maar liefst 66 eigenschappen. Zo doe je er nog langer over om het bord helemaal rond te komen. Zelfs de beeldjes zijn ‘langzamer’ gemaakt, er zijn bijvoorbeeld speelstukjes in de vorm van een schildpad. 

View post on Instagram
 

Snellere versie van Monopoly 

Vind jij Monopoly juist altijd veel te lang duren? Daar heeft Hasbro kort geleden ook iets op bedacht, namelijk: de snellere versie van het spel. Deze game speel je al in tien minuten. En als je echt fast wil zijn, kan het zelfs in minder dan tien minuten. Dit snel spelende Monopoly-bordspel wordt gespeeld in rondes. De timer telt de koopfase en de handelsfase van elke ronde af. Dat scheelt dus behoorlijk wat tijd.

Nooit meer op je beurt wachten

Daarnaast hoef je nooit meer op je beurt te wachten. Elke speler heeft namelijk een eigen pion en dobbelsteen. Tijdens de koopfase koopt iedereen ook tegelijkertijd. Dus heb jij wel behoefte aan een beetje snelheid? Dan is Monopoly Speed perfect voor jou.

Waar kan je het kopen?

Beide spellen zijn te krijgen op Amazon voor €17,96. Ben jij meer een fan van het spel Twister? Dan wil je deze Mini Twister hebben.

Bron: Spelregels.eu, Catawiki.nl | Beeld: iStock