News

Vandaag opent hier de eerste alcoholvrije bar van Nederland

Wat hebben goede voornemens en de opening van een nieuwe bar met elkaar te maken? Nou, niet veel zou je denken. Toch is niets minder waar, want in Amsterdam opent vandaag namelijk een heuse alcoholvrije bar haar deuren. Wait, whát?! Yep, je hoort het goed. Er is nu een ‘kroeg’ waar je de fijnste drankjes kunt krijgen zonder dat je er tipsy van wordt. Handig!

Alcoholvrije bar

December is voorbij en die feestmaand betekende ook voor jou vast een aaneenschakeling van lekker eten, feestjes en drankjes. Véél drankjes. Dikke kans dus dat er een lijstje op je telefoon staat met allemaal goede voornemens. Sporten, minder op je telefoon kijken en gezonder eten: klinkt dat je bekend in de oren? Maar euhm, wat dacht je van al die drankjes die je regelmatig achterover slaat? Waarschijnlijk doe je dat meestal in het weekend, maar tóch. Het kan absoluut geen kwaad om wat te minderen met alcohol. Daar zal je lichaam je later dankbaar voor zijn. De nieuwste pop-up store van onze hoofdstad speelt hier handig op in en opent vanaf vandaag haar deuren met een heuse alcoholvrije ‘kroeg’.

Bar 0.020

Bij Bar 0.020 in Amsterdam hoef je er niet op te letten dat je nieuwe voornemen om minder te drinken direct in duigen valt, want hier schenken ze namelijk geen druppel alcohol. Super handig als je hebt besloten dat je meedoet aan Dry January, maar toch houdt van de gezelligheid die een bar of club met zich meebrengt. Hoef je dat avondje met je vriendinnen ook niet meer te skippen, omdat jij hebt besloten om je alcoholinname in 2020 een beetje te beperken. Mocht je denken dat een kaart met alcoholvrije cocktails een beetje saai is, think again. Bij bar 0.020 heb je zoveel keuzes, dat het haast nog lastig beslissen is voor welk drankje je gaat. Van alcoholvrije bieren tot mocktails. En hadden we al gezegd dat er dj’s draaien?

Dus, doe jij deze maand aan Dry January of ben je nog geen 18 en wil je toch graag aan de bar zitten? Je vindt de alcoholvrije pop-up store vanaf 3 januari tot 1 februari aan de Nieuwezijdse Kolk 25 in Amsterdam. Side note: Bar 0.020 sluit op die dag hun proefmaand feestelijk af. Mét alcohol, dat dan weer wel.