Lifestyle

Goud of zilver? Zó kom je erachter welke kleur het beste bij jou past

Sieraden maken jouw look he-le-maal af en mogen dan ook echt niet ontbreken. Een nieuw paar oorbellen of een nieuwe ketting? Daar zeg jij absoluut geen nee tegen. Veel vrouwen dragen óf goud, óf zilver. Dit omdat ze vinden dat een van die twee kleuren het beste staat. Als jij nog niet goed weet welke kleur geschikt is voor jou, dan is dit het moment om erachter te komen. Zo kom jij er namelijk achter welke kleur sieraden jou het beste staat.

Aan je huidtype is goed af te lezen of jij meer het type bent voor zilver of goud. Toch moet je je hierdoor niet laten afschrikken. Heb jij het huidtype voor de kleur goud, maar hou je meer van zilver? Dan draag je natuurlijk gewoon de kleur die jij zelf het mooiste vindt. Juist als je niet zo goed weet welke kleur je mooier vindt is dit een handig hulpmiddel om een keuze te maken.

♥ De kleur van je aderen
Eén manier waarop je kunt zien welke kleur geschikt is voor jou, is door je aderen te checken. Hebben jouw aderen een blauwe kleur? Dan heb je een koele ondertoon. In dit geval staat de kleur zilver jou waarschijnlijk beter. Als je aderen eerder groen zijn dan blauw, dan heb je een warme ondertoon en past de kleur goud beter bij jou.

♥ Zilver- of goudfolie
Pak een stuk zilverfolie en een stuk goudfolie en hou beide stukken naast je gezicht. Als de zilverfolie beter bij je past heb je een koele ondertoon, en wanneer je goudfolie beter bij je past heb je dus een warme ondertoon.

♥ Voorkeur in kleding
Iedere vrouw heeft bepaalde kleuren die haar het beste staan. Als kleuren met een gele basis jou het beste staan, dan heb je een warme ondertoon. Kleuren met een gele basis zijn oranje, bruin en warmrood. Staan kleuren met een blauwe basis je beter? Dan heb je een koele ondertoon. Dit zijn kleuren als paars, groen en blauw.

Mix & match
Naast goud en zilver wordt ook roségoud steeds populairder. Het zit ‘m al in de naam: roségoud ligt dichtbij de kleur goud, dus zal ook deze mensen goed staan. Zoals we eerder in dit artikel ook al beschreven: als jij je goed voelt bij de kleur die niet overeen komt met jouw ondertoon, dan kun je die natuurlijk ook gewoon dragen. Daarnaast is het ook steeds meer een trend aan het worden om verschillende kleuren sieraden te combineren. Dus kun je alsnog niet kiezen? Dan draag je toch gewoon alles?! ;-). Probeer alleen wel rekening te houden met je outfit wanneer je alle kleuren sieraden draagt. Al die kleuren met een opvallende outfit kunnen misschien wat veel worden namelijk.