Health

6 redenen waarom jij vandaag nog een lesje yoga wil boeken

Bijna iedereen doet wel aan sport. De een kiest voor een teamsport en de ander hangt in de sportschool, maar iets wat ook steeds populairder wordt, is yoga. Of je nou net zoveel kilo’s verliest met yoga als in de sportschool is nog de vraag, maar yoga is wel goed voor meerdere dingen. Denk bijvoorbeeld aan ontspanning en flexibiliteit. In dit artikel lees je waar yoga goed voor is en waarom iedereen aan yoga zou moeten doen.

Yoga is populair

Yoga wordt vooral steeds populairder doordat meer mensen te maken krijgen met stress, slaapproblemen, burn-outs en concentratieproblemen. Om al deze symptomen te verhelpen kiezen veel mensen ervoor om met yoga te beginnen. Herkenbaar? Dan is yoga waarschijnlijk ook een hele goede oplossing voor jou.

Waarom yoga?

☆ Je spieren worden sterker 
Yoga zorgt ervoor dat je spieren een stuk sterker worden. Doordat je je in verschillende houdingen moet wringen, en je deze ook voor een lange tijd volhoudt, versterkt dit je spieren. En sterk zijn, daar heeft natuurlijk niemand problemen mee. 

☆ Je wordt flexibeler 
Doordat je verschillende houdingen aanneemt en je je spieren stretcht, word je flexibeler. Flexibiliteit is goed voor je en zal er ook voor zorgen dat je minder snel blessures oploopt. 

☆ Je komt tot rust 
Veel mensen starten met yoga omdat zij kampen met stress. De reden waarom zij hiervoor kiezen omdat yoga een manier is waardoor je helemaal tot rust kunt komen. Bij yoga komen vaak ontspanningsoefeningen aan bod. Met deze oefeningen leert je lichaam om te schakelen tussen inspanning en ontspanning.

☆ Je leert beter focussen 
Wanneer je ‘s ochtends yoga-oefeningen doet, zul je merken dat je de rest van de dag een stuk meer focus hebt. Tijdens yoga let je veel op je ademhaling, waardoor je dus leert focussen. Dit kun je los van yoga ook in het dagelijks leven toepassen.

☆ Je kunt sneller in slaap vallen 
Yoga is een goede manier om je gedachten en je lichaam tot rust te brengen. Zeker wanneer je ‘s avonds in bed ligt kun je nog weleens wakker liggen door al het piekeren. Al dat gepieker kun je loslaten en je leert je ontspannen, waardoor je uiteindelijk dus sneller in slaap valt.

☆ Je bloeddruk gaat omlaag 
Wanneer je over het algemeen een hoge bloeddruk hebt, is yoga een goede manier om deze te verlagen. De ontspanningsoefeningen helpen hierbij. Door verschillende houdingen aan te nemen en op die manier ruimte te maken in je lichaam, kan de bloeddruk verlagen.

Bron: happywithyoga.nl | Beeld: iStock