Health

Waarom kickboksen hartstikke goed voor je is

De een houdt wel van sporten, de ander iets minder. Toch is sporten hartstikke goed voor ons en werken we onszelf dan ook regelmatig in het zweet. Je kunt daarom maar beter een leuke sport kiezen, want dan is de kans veel groter dat je het volhoudt. Wij zijn groot fan van kickboksen en dit is ook nog een hartstikke goed voor je. Wedden dat jij na het lezen van dit artikel ook enthousiast bent? Kick some assess, girl!

1. Met kickboksen verbrand je veel calorieën
Omdat een lesje kickboksen intensief is, verbrand je veel caloriën. Je gebruikt je hele lichaam en maakt snelle, korte bewegingen. Niet alleen voor de conditie, maar ook als je er een paar 'kilootjes' vanaf wil is kickboksen de perfecte manier. 

2. Door kickboksne word je sterker
Met al dat boksen train je veel verschillende spieren tijdens een workout. Je wordt daardoor steeds sterker en sterker. Als je je sterk voelt, dan ga je je ook automatisch een stuk zelfverzekerder voelen. Spierballen kweken, dus ;-).

3. Door kickboksen leer je jezelf beschermen
Wanneer jij weer eens alleen door het donker fietst, voel je je waarschijnlijk een stuk veiliger wanneer je regelmatig aan kickboksen doet. Je leert jezelf goed beschermen. We gaan er natuurlijk niet vanuit dat er iets ergs gebeurt, maar mocht het toch gebeuren: dan weet jij in ieder geval hoe je jezelf goed kunt beschermen.

kickboksen sporten afvallen kickboks
4. Door kickboksen verbetert je conditie
Hoewel je misschien denkt dat je niet heel veel conditie hoeft te hebben voor een potje kickboksen, is het tegendeel waar. Zeker in het begin ben je waarschijnloijk snel buiten adem na een potje sparren, maar op den duur gaat het je steeds makkelijker af. Je bouwt namelijk een goede conditie op door kickboksen.

5. Dankzij ​kickboksen kweek je buikspieren
Altijd al een buikspieren willen hebben? Dan is kickboksen een slimme training. Tijdens kickboksen worden je buikspieren intensief aan het werk gezet. Als je een doorzetter bent en wat langer blijft oefenen, dan zul je op een gegeven moment vanzelf buikspieren zien verschijnen. Hello there, abs!

6. Tijdens het kickboksen kun je je afreageren
Kickboksen is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je geestelijke gezondheid. Tijdens je training kun je je helemaal uitleven en al je frustraties uiten. Zeker wanneer je een zware dag achter de rug hebt is kickboksen een heerlijke uitlaatklep. Bye bye, stress.

7. Tijdens het kickboksen heb je plezier
Steeds beter worden in kickboksen en verschillende technieken aanleren geeft je een goed gevoel, waardoor je er steeds meer plezier uit gaat halen. Je kunt er voor kiezen om in je eentje te gaan kickboksen, maar misschien is het nóg leuker om je samen met een vriendin in te schrijven. Hoe dan ook: kickboksen geeft je sowieso veel plezier en dat is heel belangrijk.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook