Health

Wow! Dus zo lang duurt het écht dat je buikspieren zichtbaar worden

Na iedere workout rennen we weer naar de spiegel, is er al wat te zien? Heb ik al de billen van Kim Kardashian? Met een teleurgestelde blik sjokken we terug naar de kleedkamer. Hoe lang duurt het voordat de abs zichtbaar worden? je bent al drie weken keihard aan het trainen en er is nog geen verandering zichtbaar. Wij hebben hier het antwoord voor je, of je het een leuk antwoord gaat vinden is nog maar de vraag…

Leugens, leugens en nog meer leugens
Op social media zien wij allemaal fitgirls die hard voor hun lichamen hebben gewerkt óf hebben gekocht doormiddel van plastische chirurgie. ‘Het zijn de genen’ is een van de meest gebruikte argumenten als je tussen de reacties kijkt. Deels klopt dit natuurlijk, maar hangt het geheel van de genen af? Nee hoor, iedereen kan een droomfiguur krijgen als je er maar de tijd voor neemt. En om heel eerlijk te zijn, alles op internet is bewerkt dus niet alles is even realistisch wat je te zien krijgt.

Hoe lang duurde het bij deze social influencer
Australische influencer, opgeleide trainer en voedingsdeskundige Cassandra Olholm, 27, heeft onlangs een voor en na foto gepost om te laten zien hoe lang het duurt voordat je droom abs hebt. Schrik niet, het duurde bij haar namelijk vijf jaar. Say what?! Het is dus overduidelijk dat haar abs niet op magische wijze verschenen, maar met behulp van deze foto heeft Olholm alle Instagram leugens verbroken. “Je sterk en zelfverzekerd voelen is niet iets wat binnen een dag gebeurd. De harde waarheid is dat het heel veel tijd kost, veel energie kost, zweet en tranen” vertelt ze in haar bericht, “het gevoel dat je krijgt wanneer je je realiseert dat je vooruitgang boekt is het helemaal waard”.

 

Een bericht gedeeld door Cass Olholm (@cassolholm) op

Maar hoe doe je het dan?
Veel mensen weten niet dat je spieren tijd nodig hebben om toe te nemen in kracht, vorm en grootte. Hierdoor gaat men vaak voor een onrealistisch doel. De eerste paar keren dat je krachttraining doet zal je merken dat dit erg zwaar is en veel oefeningen lastig vol te houden zijn. Je hebt nog weinig kracht in je bovenlichaam en een volledige push-up vanuit de plankpositie te maken zit er nog niet in. Door meerdere keren per week een korte workout te doen boek je gelukkig veel vooruitgang. Olholm sport vier keer per week, ruim 45 minuten per sessie. In je workout is het heel belangrijk dat je gevarieerde oefeningen doet en al je spiergroepen traint.

Als je vaker traint merk je ook dat je meer honger krijgt, dat is heel normaal. Het toenemen van spiermassa vereist meer calorieën, maar wel de gezonde calorieën. Laat producten die veel suikers bevatten staan en neem in plaats daarvan iets met meer proteïnen. Het ontbijt is erg belangrijk, eet ’s morgens maar ook na een training, voldoende koolhydraten (bijvoorbeeld bruine rijst, zilvervliesrijst, of zuurdesembrood). Als je niet genoeg koolhydraten eet heeft je lichaam niet genoeg energiereserves en gaat je lichaam juist spieren afbreken. Ook is het belangrijk dat je gezonde vetten binnen krijgt, je moet ongeveer 20% tot 35% van je calorieën uit vet halen. De goede vetten zitten onder andere in olijf-, pinda-, zonnebloem-, canola en avocado-olie, vis en noten. Zoals je ouders altijd zeiden, groenten eten is belangrijk. Guess what? Ze hebben helemaal gelijk. Door groenten te eten krijg je een groot aantal vitaminen binnen. Groene groenten bevatten ook veel vezels, en die zijn belangrijk om afvalstoffen het lichaam uit te werken. En de laatste tip die iedereen leuk vindt, eet wanneer je honger hebt. Klinkt logisch toch? Veel mensen die spieren willen opbouwen denken dat het dieet dat daarvoor nodig is zeer ingewikkeld is. Dat is niet waar.

Je droom abs krijg je doormiddel van je voeding aan te passen en gevarieerd te trainen. Maar een van de meest belangrijke dingen die je moet hebben is geduld. Je droomlichaam komt er wel, maar geduld is een schone zaak…

Bron: Muscleforlife.com, Cosmopolitan.com | Beeld: Instagram & Istock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook