Beauty

Dit worden de make-up trends voor 2020

Nog maar een maandje en het is 2020. Wow, wat is de tijd toch snel gegaan! Een nieuw jaar betekent gelukkig ook weer nieuwe trends. Make-up artiesten weten natuurlijk als de beste wat hot gaat worden en delen deze trends al volop op social media. Girlscene is gaan speuren en heeft de populairste upcoming beautytrends voor jullie op een rijtje gezet. 

Make-up trends 2020: no make-up make-up

Deze trend is nu al erg populair, maar ook in 2020 blijft dit de favoriet. De no make-up trend betekent niet dat je helemaal geen make-up meer draagt, het moet er alleen uitzien alsof dat zo is. Jouw huid moet stralen, zonder dat je make-up ziet. Laat de poespas dus achterwege. Voor de ogen en lippen kan je neutrale kleuren gebruiken die dichtbij jouw eigen kleuren liggen. Natural beauty, met een klein beetje hulp dan :-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

Make-up trends 2020: gekleurde mascara

In 2020 mag jouw mascara opvallen. Leg het accent op jouw wimpers en laat je mascara er lekker uitknallen. In verschillende fashionshows zagen we de gekleurde wimpers al voorbijkomen, dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Vooral de kleur wit is erg geliefd onder make-up artiesten. Wil je helemaal in de wintervibe komen? Breng de witte mascara dan klonterig aan, zo lijkt het net of er sneeuwvlokjes op je wimpers zitten. Naast de kleur wit zijn ook babyblauw en roze populaire mascarakleuren in 2020. Kortom: laat je creativiteit de vrije loop en ga all out met je mascara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ᗰEᒪIᔕᔕᗩ ᑎᑌY (@makeupbydutch) op

Make-up trends 2020: sprankelende en stralende kleuren

Glitter blijft ook in 2020 een trend. Smeer het op je ogen, lippen of huid: met glitter zit je altijd goed. Metallics zijn dus on trend, maar ook neon- en pastelkleuren gaan we veel terugzien in 2020. Combineer de no make-up look met een lekker opvallend kleurtje op je ooglid en jij bent helemaal on trend. Wil weten hoe je glitter oogschaduw het best kan aanbrengen? Je leest het hier. Fabulous. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CELINE BERNAERTS (@celine_bernaerts) op

Make-up trends 2020: zwevende eyeliner

De zwevende eyeliner bestaat al sinds de sixties, maar komt in 2020 weer terug. Instagram staat volgend jaar vol met knappe koppen met floating eyeliner. Let wel op met aanbrengen: niet te laag, maar ook zeker niet te hoog. Door met je kin omhoog en je ogen naar beneden voor de spiegel te gaan staan vind je de hoogte die bij je past. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nikki_Makeup (@nikki_makeup) op

Make-up trends 2020: sunkissed look

Wat is er mooier dan een zongebruinde huid? Helaas wordt het kouder en vervangt een bleke huid jouw mooie tintje. Balen. Oranjetinten kunnen je zelfs in de winter een sunkissed look geven. Dit is dan ook een trend die we in 2020 veel gaan zien. Op de oogleden, als blush en op de lippen. Ook lichte bruintinten op de oogleden zijn populair deze winter. Zo zie je er met dit koude weer toch nog heerlijk sunkissed uit. Yay.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Claudia Neacsu (@claudianeacsu) op

Make-up trends 2020: punk en rock invloeden

Punk en rock invloeden gaan we in 2020 veel terugzien op het gebied van mode, sieraden en schoenen. Ook make-up artiesten laten zich inspireren door deze stijl en dus gaan onze looks in 2020 ook punk- en rock uitstralen. De ogen worden lekker zwart opgemaakt, terwijl de rest van het gezicht neutraal blijft. Heel cool. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CELINE BERNAERTS (@celine_bernaerts) op

Make-up trends 2020: opgekamde wenkbrauwen

Ook de wenkbrauwen blijven niet achter komend jaar. Ze volgen de natuurlijk trend en daarom mag je ze lekker wild door elkaar borstelen. Vind je dit te soft? Dan kan je er nog een schepje bovenop doen. Gebleekte wenkbrauwen zijn namelijk terug van weggeweest. We zagen Gigi Hadid al eens met deze wenkies en ook Doutzen liet de wereld vorige maand kennis maken met haar gebleekte wenkbrauwen. Durf jij het aan? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Make-up trends 2020: bright ooghoeken

Hierboven heb je al gelezen dat neon- en pastelkleuren populair gaan worden in 2020. De volgende trend heeft veel met deze kleuren te maken. Breng zo’n opvallende, lichte kleur aan in de innercorner van jouw oog en houd de rest naturel: zo springt de trend eruit. Wedden dat jij heel wat complimentjes ontvangt? Een prachtige trend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kylie ✨ (@kyliejenner) op

Make-up trends 2020: roze highlighter

Het is roze en schittert als de zon: precies ja, roze highlighter! Nadat de make-up artist van Rihanna deze kleur had aangebracht bij een model, was de beautywereld in een klap verliefd. Deze roze kleur heeft iets liefs en iets stoers: de perfecte trend voor 2020. Deze highlighter hoef je niet subtiel aan te brengen: tip niet alleen het hoogste puntje van je cheekbones aan, maar laat het doorlopen naar de zijkant van je gezicht en je ogen. Wow.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jess (@jessi_makeup) op

Make-up trends 2020: subtiele lip stain 

Lip stain: wat is dat? Het is een matte of satijnen kleur op je lippen, die niet zo glimt als een lipgloss, maar wel even subtiel is. Hierdoor krijg je een warme uitstraling en zien je lippen er goed verzorgd uit. Wil je toch iets meer opvallen? Ga dan voor een lip stain in een frisse rode kleur. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya) op

 

Shop hier de on trend make-up:

 

Bron: glamour.nl, trendystyle.net | Beeld: Gettyimages