Beauty

How to: glitter oogschaduw dragen zonder dat je op een discobal lijkt

We houden allemaal van glitter make-up, en dan voornamelijk glitter oogschaduw. We kwijlen bij de video's van NikkieTutorials, hoe zij shiney ooglooks maakt is bizar. We komen van een koude kermis thuis als we ze namaken, want die glitter zit overal behalve op je ooglid en na een uurtje zie je eruit als een hot mess. Hoe mooi het ook is, die glitters zijn een ware hel om aan te brengen. Gelukkig maak jij het jezelf met de volgende zes tips een stuk makkelijker.

Kies de juiste plek
We weten dat make-uppen veel chiller is aan jouw make-uptafeltje, maar met al die glitters moet je toch echt even naar de badkamer moven. De glitter gaat gegarandeerd naar beneden vallen. Dan heb je liever dat het in de wasbak valt zodat je het meteen weg kan spoelen. Scheelt je weer een kwartier stofzuigen na afloop...

Kies de juiste kleur oogschaduw
Breng een oogschaduw aan die dezelfde kleur is als de glitters. Zo blendt het mooier en ziet het er niet chunky uit. Als de glitters er na een tijdje afvallen zie je daar niet zoveel van. Je schrikt je kapot als je er na drie uur in de club achterkomt dat je met enorme gaten in jouw glitteroogschaduw loopt, dit willen we dus voorkomen.
glitter oogschaduwBescherm je gezicht
Hoe erg je ook je best doet, er vallen áltijd glitters naar beneden. Om ervoor te zorgen dat die glitter-regen niet op jouw fleeky concealer terechtkomt plak je jouw gezicht af. Plak wat washitape onder jouw ogen of gebruik een post-it. Dit vangt de glitter op en houdt jouw make-up-look on fleek. 

Gebruik glitterprimer
Om de glitters goed op jouw ogen te laten plakken gebruik je een glitterprimer. Dit is een primer die een stuk plakkeriger is dan normale oogschaduwprimers. Maar geloof ons, je hebt dit nodig. Je brengt de primer aan over de oogschaduw, anders poeder je alle 'stickiness' weg met de oogschaduw.

Duw het erop
De juiste manier van aanbrengen is essentieel. Vermijd fluffy kwastjes en gebruik platte synthetische kwastjes of breng het aan met je vingers. De fluffy kwastjes laten de glitter alle kanten op vliegen, verschrikkelijk. Duw de glitter op het ooglid en smeer het vooral niet uit. Als je gaat smeren dan is het einde in zicht...

Verwijder het goed
Nadat je de hele avond mensen hebt verbaasd met jouw dazzling ooglook is het tijd om die glitters eraf te halen. Je wil waarschijnlijk het liefst boenen met een watje doordrenkt in remover, maar wacht daar toch even mee. Je verspreidt de glitter zo alleen maar. Dé hack om glitter eraf te halen is tape. Druk het tape zachtjes tegen de glitter aan en trek de glitter eraf. Haal op deze manier het grootste gedeelte eraf en verwijder de rest met een watje. You're welcome!

Bron: womanshealthmag.com, stylenrich.com, leaf.tv | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved