Lifestyle

Voor deze dingen moet jij jouw moeder dankbaar zijn

Ze heeft je grootgebracht, zorgt voor eten op tafel en staat altijd voor je klaar wanneer je haar nodig hebt. Helaas geldt dit niet voor iedereen, maar voor velen is een moeder één van de belangrijkste personen in het leven. Toen je klein was kon je altijd bij haar terecht en nu pas realiseer je je soms hoeveel ze voor je heeft gedaan en nog steeds doet. 

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat iedereen een even goede relatie met zijn of haar moeder heeft. De punten die we in dit artikel beschrijven zien er misschien rooskleurig uit wanneer jij zelf een hele andere relatie met je moeder hebt. Voor de jongens en meiden die zich wel in de volgende dingen kunnen herkennen: you are lucky!

1. Voor het leven
Zonder je moeder zou jij er niet geweest zijn, dus deze reden staat met stipt op één. Natuurlijk heeft je vader ook zo zijn bijdrage geleverd aan jouw bestaan, maar toch is het je moeder die jou negen maanden lang overal mee naartoe heeft gedragen en je uiteindelijk op de wereld heeft geholpen. Een klein bedankje kan er wel vanaf, toch?

2. Voor het wegwerken van al die stapels vieze was
Alle kleding die jij ooit hebt gedragen en in de wasmand hebt gegooid, kwam uiteindelijk weer netjes opgevouwen in je kast te liggen. Kun je het je voorstellen? Dat je denkt dat je eindelijk klaar bent met de was en dat er dan een puber aan komt lopen met een ‘gevonden’ zak vol was’ En ga zo maar door. Geloof ons: dit doet ze echt niet voor haar lol!
3. Voor het maken van de lekkerste maaltijden
Iedere avond kun jij weer aanschuiven om te genieten van één van de creaties van je moeder. De ene moeder kookt natuurlijk beter dan de andere, maar je moet nooit vergeten dat het uit een goed hart komt. Iedere avond zorgt jouw mama er weer voor dat iedereen aan kan schuiven en dat alle buikjes worden gevuld. Dat is pas liefde.

4. Voor een luisterend oor wanneer dit nodig is
Of je nou liefdesverdriet hebt of het even niet meer ziet zitten op school: je kunt altijd bij je moeder terecht voor een luisterend oor. Een plekje waarbij jij je helemaal veilig en op je gemak voelt. Samen kletsen jullie wat af en jij komt niet weg voordat je je weer goed voelt. Hoe doet ze dat toch?

5. Voor het altijd maar opruimen van de zooi in huis
Vroeger was het speelgoed en nu is het kleding: alle zooi die jij achterlaat komt op de schouders van je mams terecht. Je moest eens weten hoe veel tijd ze heeft gestoken in het opruimen van jouw spullen en in het schoonmaken van alle kamers. 

6. Voor haar onvoorwaardelijke liefde
Het maakt niet uit hoe erg jullie ruzie was of welke rotstreek je had uitgehaald: de liefde van je moeder is onvoorwaardelijk. Ze houdt van je zoals je bent en een ruzie kan jullie echt niet uit elkaar drijven. Je kunt altijd bij haar terecht en dat is iets waar je haar heel erg dankbaar voor moet zijn.

Beeld: iStock

Must reads 👀