Lifestyle

7 dingen waar je je vader dankbaar voor moet zijn

Hij heeft je leren fietsen, was altijd je persoonlijke taxi-chauffeur én staat nog steeds altijd voor je klaar wanneer dat nodig is. Je paps is één van de meest belangrijkste personen in je leven. Alles wat hij voor je doet voelt zo normaal, dat je soms niet eens doorhebt hoeveel moeite hij in je steekt. Eigenlijk zouden we onze vaders veel vaker in het zonnetje moeten zetten dan alleen op Vaderdag. Voor de volgende 7 dingen zou jij je vader moeten bedanken. 

1. Voor het zijn van je eerste Valentijn
Geen liefdesbrieven en hartjeslolly’s voor je crush. Nee, jouw eerste presentjes gingen regelrecht naar je vader toe. Je vader is de eerste man in je leven van wie je heel veel houdt en zo ook je eerste Valentijn. Schattig, toch? En hoe oud je ook bent, hij is en blijft één van de belangrijkste mannen in je leven.

2. Voor het altijd klaarstaan met goed advies
Op een of andere manier is je vader altijd degene die je het beste advies weet te geven. Voor raad en daad kun je bij hem terecht. Hij geeft je even een kleine peptalk en zonder dat je het doorhebt geeft hij je de beste adviezen. Geen twijfel aan, hij weet wat hij zegt. Hero!

3. Voor het repareren van alles wat je kapot maakt
Of je nou een lekke band hebt of alle lades uit de kast kapot hebt getrokken: je hoeft maar met je vingers te knippen of je paps repareert de boel. Waar je moeder goed is in wassen, kan je vader juist alle technische dingen regelen. Soms hoef je niet eens te vragen of hij iets wil maken: hij heeft het allang gedaan. Het lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld, maar toch, hij trekt wel steeds binnen no time weer zijn gereedschapskist tevoorschijn.

4. Voor jou laten inzien hoe jongens je moeten behandelen
Je paps heeft jou altijd met respect behandeld én daarmee laat hij je precies zien hoe het hoort. Het kan misschien ongemakkelijk zijn om je nieuwe vlam door je vader te laten keuren, maar hij weet als geen ander wie wel en wie niet goed voor jou is. Je bent zijn kleine meisje en dat zul je ook altijd blijven. 
5. Voor het proeven van elk mislukte gerecht
Oh nee, daar kwam je weer aan met een zelfgemaakt gerechtje… Hup, daar kreeg hij weer een schoteltje met een nieuw baksel in zijn schoot geworpen. Zonder te klagen nam hij een hap. Gewoon, om jou het gevoel te geven dat hij heel enthousiast was. Als een boer met kiespijn vertelde hij daarna ook nog eens lachend hoe lekker je creatie was. Een leugentje voor eigen bestwil, wat een schat.

6. Voor altijd verzekeren dat alles goed komt
“Het komt wel goed schatje” is één van je vaders meest gebruikte zinnen. Als je weer eens helemaal over de toeren was, kon je altijd bij je vader terecht om je hart te luchten. Naast dat hij je dus de beste adviezen gaf, kon hij je ook altijd goed geruststellen. En op een of andere manier had je ook altijd het gevoel dat alles wel weer goed kwam. Bij stressvolle situaties had – en heb je waarschijnlijk nog steeds- het liefste je vader in de buurt. Hij komt toch wel met goede oplossingen.

7. Voor het maken van typische vader-grappen
Soms word je er niet goed van, maar toch kun je stiekem wel altijd heel hard lachen om al zijn stomme grappen. Sommige grappen zijn gewoon echt typische vader-grappen. Droog, lomp en eigenlijk heel erg stom, maar toch brengt hij het op zo’n manier dat jullie thuis altijd helemaal in een deuk liggen. Wat een gek is het ook hé, die paps. 

Naast alles wat wij in dit artikel hebben benoemd, zijn er nog veel meer dingen waar je je vader dankbaar voor mag zijn. Zet hem eens een keer lekker in het zonnetje. Want echt: de beste man verdient het. 

Bron: elitedaily.com, yourtango.com, realsimple.com | Beeld: iStock