Lifestyle

Au, een gebroken hart… Dit doe je eraan!

50

Helemaal verliefd zit jij met je vriend op een roze wolk. Totdat je er opeens vanaf valt, omdat hij de wolk onder je vandaan trekt. Geschrokken en helemaal gebroken kijk jij weer naar boven. Het is uit… De golven van verdriet komen op je af die je hart in honderden stukjes breken.

Liefdesverdriet: zelfst.naamw. Uitspraak: ['livdəsfərdrit] verdriet om een liefde die voorbij is of die niet wordt beantwoord.

Een gebroken relatie is nooit leuk, of je het nu zelf uitmaakt of niet, liefdesverdriet zal je altijd hebben. Dat is ook niet vreemd, want die vriend die er eerst altijd voor je was is er opeens niet meer en je zult afstand van hem moeten nemen om eroverheen te komen. Hoe ga je dat toch in hemelsnaam doen? Er is namelijk een grote kans dat je nog van hem houdt. Toch zijn er een aantal redenen waarom het uit kan gaan.

Hij maakt het uit…
Het vervelendste is wel dat jij nog ontzettend verliefd bent en hij het niet meer ziet zitten. Dat je op een dag wakker wordt geschud met de mededeling dat hij het uitmaakt. Wat moet je dan? Je vindt hem nog zo leuk! Daar blijf je dan, alleen achter, zonder je ‘lieve’ vriendje. Maar kop op, zo lief is hij niet als hij jou niet wil! Je moet zo snel mogelijk van die roze wolk af om de realiteit in te zien. Jij verdient beter, iemand die net zo graag bij jou wil zijn dan jij bij hem. Geen zorgen, er zijn nog zoveel leuke jongens! Dat kun of wil je nu vast niet zien, maar het komt allemaal goed :-)

Het heeft geen zin meer…
Soms heb je wel eens dat je met zijn tweeën besluit dat de relatie geen zin meer heeft. Diep van binnen weet je dat de relatie geen zin meer heeft, maar dat maakt de beslissing niet makkelijker.

Er is iets gebeurd
Het komt wel eens voor dat er iets vervelends gebeurd wat de relatie verbreekt. Misschien is het iets wat hij heeft gedaan of iets wat jij hebt gedaan. Zulke gebeurtenissen zorgen dat het onmogelijk wordt om nog verder te gaan. Soms zie je dat een tijdje na de gebeurtenis de relatie weer wordt opgepakt, maar die kans is klein. Je moet dus de gedachte vasthouden dat jullie weer bij elkaar komen. Ga er juist vanuit dat dit niet gebeurd, want ‘als jullie echt bij elkaar horen dat komt het vanzelf wel goed, zo niet, dan niet’. Geniet van het leven en doe waar jij je prettig bij voelt.

Andere redenen
Natuurlijk zijn dit niet de enige redenen waardoor een relatie beëindigd kan worden, maar wel de meest voorkomende. Iedere andere reden is net zo vervelend, want hoe dan ook doet het ontzettend veel pijn.

Even lekker huilen
Als het uit is voel je jezelf natuurlijk hartstikke verdrietig, maar dat geeft niet. Zet een zielig liedje op en ga even heel hard huilen. Gooi alles eruit wat je wil. Gebruik deze tijd om alles wat jou verdrietig maakt eruit te gooien. Spreek met jezelf af dat je na deze tijd je leven weer probeert op te pakken.

Gebroken: bijv.naamw. Uitspraak: [xəˈbrokə(n)] kapot, in stukken

Hart: zelfst.naamw. Uitspraak: [hɑrt] lichaamsdeel in je borstkas dat essentieel is om te leven

Gebroken hart
Het is uit… Je hebt even keihard gehuild, maar wat moet je nou? Je hebt ontzettend veel verdriet, krijgt niks meer door je keel en het voelt alsof heel je lichaam pijn doet. Verschrikkelijk… Helaas maakt iedereen dit wel een keer mee en gelukkig, hoe naar en verdrietig je jezelf op dit moment voelt, je komt hier wel overheen! Kijk eens om je heen, iedereen heeft het wel een meegemaakt en ze zijn er nog allemaal en helemaal happy ;-)

Wat moet je doen
Wat je moet doen tegen een liefdesverdriet is altijd een groot mysterie. Het is belangrijk dat je jezelf verwend en laat verwennen. Geef bij je ouders aan hoe moeilijk je het hiermee hebt en zo kunnen ze daar rekening mee houden. Misschien nemen ze je wel een weekendje mee weg, avondje uit eten of gewoon gezellig met een kopje soep en een leuke film op de bank.

Verder is het belangrijk dat jij je vriendinnen opzoekt, zorg dat je niet teveel alleen bent, want dan kun je gaan nadenken en dat maakt je vaak ongelukkig. Hou jezelf bezig en denk aan alle leuke dingen die je hebt. Je vriendinnetjes, je lieve ouders en misschien nog een huisdier dat extra veel met je knuffelt in deze tijd?

Zorg goed voor jezelf
Blijf wel goed voor jezelf zorgen. Misschien heb je geen honger, maar sla geen maaltijden over. Blijf niet in bed liggen, maar ga lekker douchen en trek je mooiste kleren aan. Al is het alleen maar om op de bank te liggen, als jij bezig blijft met goed voor jezelf zorgen kom jij hier wel weer overheen.

Geen wraakgevoelens
Ben niet boos op je ex. Misschien heeft hij wel iets naars gedaan of het gewoon uitgemaakt, maar stop geen energie in haatgevoelens. Dat is hij namelijk allemaal niet waard. Jij bent een prijs en als hij die niet wil dan maak je daar iemand anders hartstikke gelukkig mee!

Respecteer het, move on
Het is uit en hoe moeilijk het ook is, you have to deal with it. Jullie hebben een hartstikke leuke tijd gehad, maar die is nu voorbij. Denk eens aan de positieve dingen, je hebt hier waarschijnlijk veel van geleerd! Mijn vriendin Maartje zegt altijd: ‘Je hebt leer relaties waar je heel veel van leert. Die relaties bereiden je voor op Mister Right, de echte liefde relatie.'

Enjoy life!
Bel je vriendinnen en ga het huis uit! Ga lekker naar een pretpark, naar de dierentuin of lekker de stad in. Doe in deze tijd extra leuke dingen en jij zult zien dat je niks mist. Denk eens aan een avondje bioscoop, samen met je vriendinnen de hele zondag DIY’en of een Gossip Girl marathon met je beste vriendin? Sla voor zo’n lang dagje bankhangen extra veel chocolade in zoals Ben & Jerry’s, chocolademelk en repen chocolade. Hmmmmm!

Zie je, je hebt hem helemaal niet nodig!
Kijk nou eens hoe ver je bent, je geniet van het leven! Jij bent echt een leuke meid en hij heeft gewoon ontzettend veel pech dat jij zijn vriendinnetje niet meer bent. Jij bent leuk, je kunt de wereld aan en dat kun je allemaal zonder hem. Jij bent sterk!

Je vriendin heeft liefdesverdriet
Toen ik, Jitske, een keertje ontzettend veel liefdesverdriet had (waar ik overigens helemaal overheen ben gekomen!) stuurde mijn hele lieve vriendin Daphne mij een USB stickje met allerlei liedjes. Ze had een mapje gemaakt met liedjes om even heel hard te huilen en een mapje met liedjes om heel hard te dansen. Alleen al een kleinigheidje als dat maakt je wereld een stuk mooier.

Heeft jouw vriendin dus liefdesverdriet? Ben er dan extra voor haar. Maak een mooi armbandje of stel een leuk muzieklijstje samen. Ga bij haar op bezoek met een grote thermoskan chocolademelk en vrolijk haar eens goed op. Geef haar wel de tijd om even lekker te huilen, dat heeft ze namelijk nodig. Na een tijdje neem je haar mee naar buiten om eens even heel veel leuke dingen te doen! Vind hier allerlei tips om een goede vriendin te zijn als je vriendin een gebroken hart heeft.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

50 reacties

 • 1 maand geleden kan88

  Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden ... Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis van het kantoor en vertelde me dat hij moet scheiden. Ik weiger en hij nam zijn spullen en verliet het huis ... Enkele maanden later stuurde hij me later een scheiding en toen tekende ik het. We hebben elkaar jaren niet gezien, maar ik hield nog steeds van en heb mijn man nodig na 8 jaar scheiden, dus ik zocht online naar een oplossing toen ik getuigenissen zag van hoe Lord Bubuza mensen hielp met zijn spreuk, dus ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn probleem ... Hij reageerde en ik stuurde hem geld om de items te kopen en tot mijn grootste verrassing binnen 12 tot 16 uur nadat Lord Bubuza me belde om te zeggen dat hij mijn werk heeft beëindigd, belde mijn man me huilend aan de telefoon en vroeg me om vergeef en ik deed het en we leven nu gelukkig ... Heer Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op voor hulp via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApps: +1 505 569 0396

 • 1 maand geleden kan88

  Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zal luisteren, zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, op een dag kwam hij terug van kantoor mij dat hij een scheiding nodig heeft ... Ik weiger en hij nam zijn spullen en verliet het huis. Enkele maanden later stuurde hij me later een scheiding en toen tekende ik het. We hebben elkaar jaren niet gezien, maar ik hield nog steeds van en heb mijn man nodig na 8 jaar scheiden, dus ik zocht online naar een oplossing toen ik getuigenissen zag van hoe Lord Bubuza mensen hielp met zijn spreuk, dus ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn probleem ... Hij reageerde en ik stuurde hem geld om de items te kopen en tot mijn grootste verrassing binnen 12 tot 16 uur nadat Lord Bubuza me belde om te zeggen dat hij mijn werk heeft beëindigd, belde mijn man me huilend aan de telefoon en vroeg me om vergeef en ik deed het en we leven nu gelukkig ... Heer Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op voor hulp via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 1 maand geleden Elayne White

  WAARSCHUWING:

  Pas op, ik wil een belangrijke informatie sturen naar iedereen die dit nu leest, pas op voor nep spell casters, ik ben al meer dan 3 jaar op zoek naar hulp, niemand kon me helpen. Mijn naam is Elayne White en kom uit Canada, ik wil hier mijn waargebeurde levensverhaal delen omwille van mensen die aan hetzelfde probleem als ik lijden, ik heb sinds mijn huwelijk sinds 9 jaar geen kind meer en mijn man heeft me verlaten omdat ik hem geen kind kon geven en met een andere dame uitging, ik huilde dag en nacht omdat ik zoveel van mijn man hou en overal hulp heb gezocht, tot vorige maand zag ik soortgelijke opmerkingen op internet gedeeld door een vrouw die mensen vroeg om contact op te nemen met Dr. Ogundele voor enige vorm van hulp, dus ik nam snel contact met hem op om me te helpen, Dr. Ogundele reageerde en vertelde me dat mijn problemen voorbij zijn, dus ik geloofde hem na 24 uur dat hij me vertelde dat hij onmiddellijk klaar is i kreeg een telefoontje van mijn man en vroeg me om hem te vergeven. Ik accepteerde zijn verontschuldiging snel, dit was vorige maand, sinds de terugkeer van mijn man ben ik blij te kunnen zeggen dat ik vandaag zwanger ben, en dr. Ogundele bracht mijn man terug voor mij binnen 24 uur met zijn krachten en gaf me kruiden om mijn lichaam schoon te maken systeem voor snelle vruchtbaarheid, ik zeg dit omdat ik hem heb verteld dat ik zijn naam zal delen op de radio en op internet zodat mensen weten over zijn goede werk, voor degenen die hem willen bedanken voor mij of voor degenen die een oplossing nodig hebben voor hun problemen, neem contact met hem op via e-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp en Viber Chat: +27638836445.

 • 1 maand geleden Henriette Hoogervorst

  Mijn man Wim Schaefers vertraagde met de liefde van mijn leven na een enorm gevecht. Hij zei dat het voorbij was tussen ons en dat hij me nooit meer terug zal nemen nadat ik verschillende keren met hem was gestopt. Ik realiseerde me eerst dat hij de liefde van mijn leven was nadat ik hem verloor.

  Ik wil hem terug, maar ik wil hem ook niet nog een keer pijn doen. Niet zeker hoe ik hem zelfs terug kan krijgen, lijkt het erop dat hij zijn leven voortzet.

  Ik kwam online een opmerking tegen, las een bericht van een dame uit Haarlem genaamd KyraJoëlle, ze gaf een getuigenis van hoe haar ex naar haar terugkeert na twee jaar van scheiding, ze achterliet, ze getuigde dat een spirituele genezer genaamd Osagiede een spreuk luncht namens haar. Ik stuur ook een e-mail naar Dr. Osagiede om me te helpen mijn ex-liefdespartner terug te krijgen, ik leg al mijn huwelijksproblemen aan hem uit en Dr.osagiede beloofde me mijn ex-man terug te geven binnen twee dagen na het spellen van gebed en opgeofferd om de liefde te charmeren, probeerde ik, ik voorzag in alle liefdesspreukartikelen en materialen die van mij nodig waren, er werd mij gezegd middernachtgebed uit te voeren. Twee dagen na het eerste gebed was ik verrast dat het precies was zoals Dr. Osagiede me beloofde dat mijn ex me op een mobiele telefoon zou bellen om me te verontschuldigen, mijn man Aslund belde me op met een onbekend nummer, hij vraagt ​​om excuses en maakt een afspraak om af te spreken. we zagen elkaar vaak in dezelfde week, liefde betovering werd voor mij gelanceerd in de Dr. Osagiede Tempel alles werd voor mij gedaan, het werkt naar mijn beste. Ik ben vandaag blij dat we als gezin gelukkig samenleven. ik ben dankbaar. dankzij deze geweldige man Osagiede. Aanvankelijk had ik de angst voor twijfel, maar ik probeer het en het werkt naar mijn beste. Ik weet zeker dat dit ook voor jou werkt om verloren liefdesrelaties met je partner te herstellen. email dr osagiede op zijn persoonlijke email op:

  doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836

 • 1 maand geleden kan88

  Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden .. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren in plaats daarvan zal hij wakker worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis van het kantoor en vertelde mij dat hij een scheiding nodig heeft .. Ik weiger en hij nam zijn spullen en verliet het huis. Enkele maanden later stuurde hij me later een scheiding en toen tekende ik het. We hebben elkaar jaren niet gezien, maar ik hield nog steeds van en heb mijn man nodig na 8 jaar scheiden, dus ik zocht online naar een oplossing toen ik getuigenissen zag van hoe Lord Bubuza mensen hielp met zijn spreuk, dus ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn probleem. Hij reageerde en ik stuurde hem geld om de items te kopen en tot mijn grootste verrassing binnen 12 tot 16 uur nadat Lord Bubuza me belde om te zeggen dat hij mijn werk heeft beëindigd, belde mijn man me huilend aan de telefoon en vroeg me om te vergeven en ik deed en we leven nu gelukkig. Heer Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp :: +1 505 569 0396

 • 2 maanden geleden Tomas Menovsky

  Hallo vrienden mijn naam is Tomas Menovsky, ik kom uit Brussel, ik ben hier om het goede nieuws aan de behoeftigen te verspreiden.

  Ik was depressief toen mijn vrouw me verliet voor een andere man omdat mij werd gevraagd te stoppen met werken omdat ik kanker had en ik blut werd. Ze nam mijn enige dochter weg, dus mijn enige optie was om te sterven, ik probeerde haar te bellen, maar ze negeerde me, ik stuurde haar sms-berichten en plotseling antwoordde ze en zei me dat ik haar niet meer moest bellen of sms'en, op een dag neem ik contact op met een vriend van mij op Facebook en ik legde alles aan hem uit en hij vertelde me ook dat hij dezelfde problemen eerder had en hij stelde me voor aan een spell caster genaamd Doctor osagiede, hij stuurde me zijn persoonlijke e-mail, ik nam contact met hem op via doctorosagiede75@gmail.com en hij beantwoordde me snel ik legde mijn problemen aan hem uit en hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij dat voor zoveel mensen heb gedaan dat ik een man ben die nooit in betovering geloofde, maar ik besloot het te proberen, hij verzekerde me 24 uur om de spellen en me ook genezen van de kanker en me een betere baan geven en plotseling stuurde hij me de medicijnen voor mijn ziekte, ik nam het slechts 2 dagen en ik was vrij, ik geloofde mijn ogen nooit de volgende dag, iemand klopte op mijn deur en ik verwachtte niemand die dag plotseling, het was mijn vrouw, zij in tranen en ik kon het niet verdragen, smeekte ze bij mij en vroeg om mijn vergeving. Ik kreeg meteen een telefoontje van mijn bedrijf waar ik jaren heb gewerkt. Ik werd gepromoveerd als manager van Paragon Company in de VS, help me alsjeblieft, dokter Osagiede voor alles herstellen wat ik eerder verloren heb, zal ik iedereen die hulp nodig heeft, adviseren om contact op te nemen met arts osagiede via zijn persoonlijke e-mail op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836 bedankt God zegene diegenen die de tijd nemen om deze getuigenis te lezen veel geluk

 • 2 maanden geleden lucien225

  Ben dit artikel aan het schrijven om priester Manuka te bedanken voor het wonderbaarlijke wonder dat hij voor mij deed omdat hij me onlangs heeft geholpen mijn ex-vrouw terug te brengen. Bedankt voor je geweldige werk. Dit is echt ongelooflijk, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn leven. Voordat ik u ontmoette, mijnheer, ik heb alle mogelijke middelen geprobeerd die ik kon om mijn vrouw terug te krijgen, maar ik realiseerde me eigenlijk dat niets voor mij werkte en dat mijn vrouw veel haat voor mij had ontwikkeld .. ik dacht er was geen hoop meer om zich met haar te herenigen. Maar toen ik goede recensies las over hoe priester Manuka anderen terug kon helpen ex terug, besloot ik het eens te proberen en ik deed alles wat hij me opdroeg en ik vertrouwde hem en volgde zijn instructies op precies zoals hij me in 7 dagen garandeerde, en dat was precies toen mijn vrouw me belde en bij me terugkwam. Ik ben zo blij voor het goede werk dat je voor me hebt gedaan. We zijn nu meer tevreden dan ooit. Alles ziet er perfect en zo natuurlijk uit! Heel erg bedankt meneer voor uw authentieke en onbetwistbare spreuken. E-mail hem nu voor hulp :::: lovesolutiontemple1@gmail.com of priestmanuka@yahoo.com

 • 4 maanden geleden Swamynayaka Swamy

  Hallo, mijn naam is Anne Marieke, ik kom uit de zaanse schans, maar ik woon met mijn man in Waterton Lakes National Park, Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen aan een andere vrouw heeft nagelaten. We zijn al vijfentwintig jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een aantal strijdpogingen doorstaan ​​totdat hij uiteindelijk met onze kinderen vertrok en naar Melbourne verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Alle contactmiddelen geblokkeerd, waardoor communicatie ongeldig is. Ik voelde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart plaagden niet beheersen, ik was verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht aan hem en houd altijd van hem om bij mij terug te komen, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die soortgelijke uitdagingen had. Ze leidde me naar een zeer krachtige man genaamd Doctor osagiede. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot op heden genoot. Dr. osagiede kan helpen bij het herstellen van verbroken relaties, ze zei dat ik het moest berechten. Ik nam contact met hem op en hij gaf me instructies over wat ik moest doen en toen deed ik het, dus hij deed een liefde voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man na drie weken en zei dat ik hem net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Dat is de manier waarop hij met veel liefde en vreugde naar ons terugkeerde en vanaf die dag was ons huwelijk sterker dan daarvoor. Dankzij Drosagiede is hij zeer krachtig, dus besloot ik mijn verhaal te delen vanwege die vrouwen en mannen. wie heeft ervaren wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drosagiede is de oplossing, een echte en krachtige gieter die lange tijd heeft gebeden om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En heeft ook spreuken om hiv, kanker, enz. Te genezen. Neem contact met hem op via zijn e-mail doctorosagiede75@gmail.com

 • 4 maanden geleden Poudu Guddad

  Ik wil mijn prachtige getuigenis delen over hoe ik mijn Echtgenoot van mijn leven terugkeerde, ik wil de mensen vertellen dat er een echte spell caster online is en is krachtig en oprecht, Zijn naam is Baba Wale Wiseman, hij heeft geholpen Ik heb onlangs mijn relatie met mijn man herenigd die me dumpte. Toen ik contact opnam met Wiseman, wierp hij een liefdesbetovering voor mij en mijn echtgenoot die zei dat hij niets meer met mij te maken had, belde mij en begon me te smeken. Voor iedereen die dit artikel leest en hulp nodig heeft, kan Wiseman ook alle soorten hulp bieden, zoals het herenigen van een huwelijk en een relatie, het genezen van alle soorten ziekten, rechtszaken, zwangerschapsvertelling, we zijn nu heel blij met ons zelf. Wiseman laat hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Deze man is echt en goed. Hij kan je ook helpen je gebroken relatie te herstellen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder! Geen huwelijkscounseling en we doen het heel goed, in ons liefdesleven. Contact opnemen met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing

  via e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com

  WhatsApp: +2348136951551

 • 5 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde mijn ogen uit voordat ik elke avond naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd tot ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan lord Bubuza voorstelde de Magic spell caster. Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij mij zal komen smeken, nadat hij alles heeft gedaan wat hij me vroeg te doen, kwam mijn vriend naar me toe bedelen en huilen op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing en neem contact op met Lord Bubuza. Via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 6 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde voordat ik elke nacht naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd totdat ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan heer Bubuza de magische betovering voorstelde caster... Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij me zal komen smeken, nadat hij alles heeft gedaan wat hij me vroeg te doen, mijn vriend kwam voor mij bedelend en huilend op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing als je dit probleem hebt of erger dan dit... Je zult er nooit spijt van krijgen... Neem contact op met Lord Bubuza Via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396....!!!!!

 • 6 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde voordat ik elke nacht naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd totdat ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan heer Bubuza de magische betovering voorstelde caster ... Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij me zal komen smeken, nadat hij alles heeft gedaan wat hij me vroeg te doen, mijn vriend kwam voor mij bedelend en huilend op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing als je dit probleem hebt of erger dan dit. Je zult er nooit spijt van krijgen. Neem contact op met Lord Bubuza Via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 6 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde voordat ik elke nacht naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd totdat ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan heer Bubuza de magische betovering voorstelde caster ... Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij me zal komen smeken, nadat hij alles heeft gedaan wat hij me vroeg te doen, mijn vriend kwam voor mij bedelend en huilend op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing als je dit probleem hebt of erger dan dit. Je zult er nooit spijt van krijgen. Neem contact op met Lord Bubuza Via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 6 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde voordat ik elke nacht naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd totdat ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan heer Bubuza de magische betovering voorstelde caster ... Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij me zal komen smeken, nadat hij alles heeft gedaan wat hij me vroeg te doen, mijn vriend kwam voor mij bedelend en huilend op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing als je dit probleem hebt of erger dan dit. Je zult er nooit spijt van krijgen. Neem contact op met Lord Bubuza Via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 6 maanden geleden Anke van der Pierre

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-vriendje, mijn vriend en ik hield zo veel van elkaar, onze relatie was echt geweldig en ik leerde dat we nooit zonder elkaar zouden kunnen doen, hoewel ik zoveel van hem hield dat ik het nooit wist hij was de relatie zat en hij was geïnteresseerd in mijn beste vriend. Hij maakte het uit met mij en ik was er kapot van, ik huilde mijn ogen uit voordat ik elke avond naar bed ging, mijn leven en dromen werden verbrijzeld, ik was gefrustreerd tot ik in contact kwam met een oude vriend van mij die me toen aan lord Bubuza voorstelde de Magic spell caster. Heer Bubuza gaf me instructies over wat ik moest doen en ik hield me er strikt aan en hij vertelde me dat mijn vriend binnen 12 tot 16 uur bij me terug zou komen smeken, nadat hij alles had gedaan wat hij me vroeg te doen, kwam mijn vriend naar me toe bedelen en huilen op zijn knieën. Alle dank aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Neem contact op met heer Bubuza voor een permanente oplossing als je een probleem hebt als dit of het ergste dan dit. Je zult er nooit spijt van krijgen hem te ontmoeten. Neem contact op met Lord Bubuza Via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 8 maanden geleden jake099

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het magische spell-caster voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin. Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft mijn leven echt slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was verbrijzeld en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om haar om vergeving te vragen maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar, maar ze draaide ze Ik kwam later in contact met een vriend die me introduceerde bij heer Bubuza, de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake in de komende 12 tot 16 uur bij mij terugkomt, alleen als ik me strikt aan zijn instructies houd, wat ik deed en het was niet tot 16 uur dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, ik was stomverbaasd en wist niet wat ik moest zeggen, maar alle eer aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heb je gevallen slechter dan de mijne?? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website :: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 9 maanden geleden Elsabe Coreejes Kelder

  GETUIGENIS: HOE IK MIJN EX ECHTGENOOT TERUG KRIJG.

  Mijn naam is Bukky, ik wil de wereld vertellen hoe ik hulp kreeg van deze geweldige man die betoverd heeft dat ik mijn man terug zou hebben, en vandaag ben ik blij met mijn man, mijn man vertrok voor 3 jaar en hij was met een andere vrouw terwijl ik leed in eenzaamheid, hoe pijnlijk. Mijn broers en zussen die er zijn, raad ik je aan je levensprobleem op te lossen en een goed huis te hebben dan te lijden, ik heb deze man gezegd dat ik zijn goede werk op het internet zal delen, daarom doe ik dit nu. hij bracht mijn man terug die na 3 jaar vertrok in minder dan 24 uur, hij is echt een krachtige man, dus als iemand van jullie hulp nodig heeft van welke aard dan ook, geloof ik en weet dat Dr Ogundele je 100% kan helpen. U kunt hem bereiken op e-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Voor directe gesprekken en Viber-chat: +27638836445.

 • 1 jaar geleden nina8893

  Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen. Mijn vriend vertelde me over Heer Bubuza toen ik gebroken was en niet wist wat te doen. We zijn een paar jaar aan het daten en nu begon hij zich vreemd te gedragen, elke keer als ik zijn telefoon belde, nam hij geen telefoon op en ik maakte me echt zorgen totdat hij me op een dag belde en zei dat het tussen ons was. Ik probeerde te vragen wat de probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt, maar hij wil niet verder gaan met de relatie. Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe lord Bubuza hem hielp zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en hij reageerde en vertelde me dat mijn vriend binnen 12 dagen met me zal smeken tot 16 uur nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering. Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verbazing kwam Luis terug naar me en smeekte hij me op zijn knieën om hem te vergeven. Heer Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen. Heb je een probleem? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 1 jaar geleden evy3015

  Heer Bubuza is een man vol tekenen en wonderen, mijn naam is Evy Van Puype uit België. Mijn relatie probleem zorgde ervoor dat ik Heer Bubuza leerde kennen, mijn vriend liet me achter voor een ander meisje, ik was zo bedroefd en toen schreeuwde ik het uit tegen mijn vriend die me voorstelde aan heer Bubuza. ze vertelde me dat Lord Bubuza mij kan helpen dat Lord Bubuza haar hielp om haar huwelijk te herstellen, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en e-mail en vertelde hem mijn probleem en Lord Bubuza reageerde en verzekerde me dat hij me zal helpen met zijn spreuk om mijn vriend terug en dat ik het resultaat binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik volgde de instructie van heer Bubuza en deed alles wat Lord Bubuza me vroeg te doen en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend 14 uur later terug en huilde op zijn knieën en smeekte hem om hem te vergeven wat ik graag deed en we hebben nooit meer problemen gehad . Heb je een probleem? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 505 569 0396...

 • 3 jaar geleden kraanvogel

  Dit is het naarste gevoel dat ik ooit heb gehad. Onrustigheid in je buik, niet kunnen eten, niet kunnen slapen. Ik blijf maar huilen en het is al twee maanden geleden. Het naarste is dat je er niks aan kunt doen. Je kunt iemand niet iets voor je laten voelen. Maar dat hij opeens niet meer van je houd terwijl jij nog helemaal gek op hem bent is een van de naarste gevoelens. Bah.

 • 4 jaar geleden FashionGirl

  Vandaag heeft me vriend het uitgemaakt

  We gingen 3 maanden niet lang maar ach.

  Hij kwam langs en vertelde me dat we niet op het zelfde niveau zitten van gevoelens voor elkaar.

  Dat hij niet van mij houd en niet verliefd op me is en andersom wel.

  Dat kwam hard aan.

  Te mooi om waar te zijn

  Vanbinnen huilt mijn hart om

  wat ik niet heb kunnen voorkomen.

  Verblind door de liefde

  waarvan ik het nooit heb durven dromen...

  Ik heb geen spijt van

  al onze tijden samen

  maar als ik eraan terugdenk

  verschijnen de tranen...

  Ik hou van je

  met heel mijn hart..

  Maar nu zie ik pas in

  wat ik al die tijd niet zag.....

  Het is over en voorbij

  Met Tyas van den Bergh

 • 4 jaar geleden Secret Melon

  Het is niet echt uit tussen mij en mijn vriend maar hij heeft me in de steek gelaten voor 1 badminton wedstrijd (hij zit op badminton) maar gwn eentje waar je naar moet kijken hoe ze spelen.Dat zou ik nooit doen voor hem toch laat hij mij gwn verdrietig achter...

 • 5 jaar geleden ilaysaax

  Het is nu 3 weken uit met mijn vriend waar ik bijna 10 maanden iets mee had. Die avond dat hij op whatsapp zei dat hij vreesde het uit te maken, whatsappte hij gelijk met een ander meisje, waar hij nu nog mee whatsappt.. Pas was er een feestje hier in de buurt en hij was er ook, hij keek die avond steeds mijn kant op. Zou hij stiekem nog iets voor me voelen en durft hij het niet toe te geven? What to do..

 • 5 jaar geleden Genevieve

  Ik heb een jaar lang gelopen met een hele leuke jongen! Sinds dat ik er gisteren achter ben gekomen dat die in de tussentijd ook met een ander meisje bezig was. wat ben ik boos en wat voel ik mij kut! een gebroken hart is echt vreselijk.

 • 5 jaar geleden Pannekoekjex

  Ik had met een jongen contact via een vriendengroep. We vonden elkaar helemaal leuk en we appten en skypten ook vaak. Eerst nog met een groep afgesproken enzo en het was gwn helemaal leuk. Een tijdje later wij twee een date. We gingen naar de bios en ook wat drinken en rondlopen in de stad. Het was gwn echt superleuk, toen het afscheid er aan kwam ook gezoend. Het was zooo lief. Hij is ook nog een stukje met mij mee naar huis gefietsd, en het was gwn echt supergezellig! Maar na die `date` wou die opeens helemaal niks meer, helemaal geen contact meer . :c Die andere vrienden vinden het ook raar wrm die nou zo doet ...... En ik heb dus ONTZETTEND spijt dat ik met hem gezoend heb! En ik heb een kapot erge gebroken hart...

 • 5 jaar geleden ilovemylife

  Ik vond een jongen zooooo leuk en hij mij ook, we praatten echt elke dag en op een manier alsof we al in een relatie zaten, maanden lang, elke dag, ik was zo gelukkig.. laatst kwam ik erachter dat hij AL DIE TIJD ook al zo'n relatie had met een ander meisje, hij had ons gewoon allebei tegenlijk.. ik kon haar niet maar nu hebben we hem beiden verlaten maar het ergste is, ik vind hem nog steeds leuk..

 • 5 jaar geleden hardrockgirl

  de pijn verscheurt mijn hart... hij was alles en opeens niets!!! wat heb ik misdaan...

 • 6 jaar geleden believe in yourself

  hij heeft het net uitgemaakt en ik heb al afgesproken met mijn vriendinnen gisteren en vandaag dus ik ben terug happy! bedankt xx

 • 6 jaar geleden FightAndSmile

  Oke dit helpt echt heel erg! Thanks ! X

 • 6 jaar geleden Alyy21

  IK heb een vriend alleen ik heb ruzie met em... en dit soort ruzie is veel vaker voorgekomen... Als ik tegen hem praat negeert die me of reageert die aggresief, ik weet niet wat ik moet doen en ik heb nu al sinds zaterdag niet echt gesproken met hem. ik ben zo bang dat het uit gaat... het is al een keer door zo iets uit gegaan en ik weet echt niet wat ik moet doen van binnen want in breek echt helemaal van binnen... ik lig nachten en dagen te huilen en het boeit hem niet zei die.. Wat moet ik nu doen?

 • 6 jaar geleden ♥♥♥~ a~little~girl ~♥♥♥

  ik heb de neiging om naar hem toe te gaan, want hij woont in mijn dorp. Maar het is net een paar dagen uit !! wat nou :$

 • 6 jaar geleden verlegenbeertje

  Auw, auw!! sinds gister een gebroken hart ookal heb ik het zelf uit gemaakt.. ik heb nergens zin meer in, wat kan ik doen?

 • 6 jaar geleden sanne-starbucks-love

  en die vriendin ook op hem is? = gebroken hart

 • 6 jaar geleden sanne-starbucks-love

  tja, What to do als je ex op je beste vriendin blijkt te zijn terwijl ik hem nog leuk vind....

 • 6 jaar geleden abcdefoxx

  Het is nu exact 8 weken geleden dat ik hem het laatst heb gezien en gesproken, en we hebben alleen maar een weekje iets gehad, maar ervoor waren we 7 manden lang (goeie) vrienden en ik mis hem nog steeds heel erg Ik heb niet eens zin ooi weer verliefd te worden.. maar "show must go on". Dit artiekel heeft gelijk! Wie ons niet wil heeft ons helemaal niet verdiend!

 • 6 jaar geleden lara072

  ik voel me zo k*t hij heeft het gister uitgemaakt en eergister wou hij nog afspreken en het was een idee van zijn MOEDER! i cry i hate him i miss him hij wilt vrienden blijven maar ontloopt me. het is mijn schuld!ik heb vast stom gedaan tegen hem dingen afgereageert om niks vanwege dat ik mijn oma elk moment kan verliezen wrm ik? wrm niet zij? wrm niet die persoon die ik haat. de haat is even en gaat wegz ijn de woorden die juf zei ik geloof niemend meer ik haat mezelf gewoon en dat is het.

 • 6 jaar geleden Marleen Berends

  Is er iemand die ooit hetzelfde heeft gevoeld en tips heeft???

 • 6 jaar geleden Marleen Berends

  Ik heb nu al iets meer dan 4 maanden liefdesverdriet, en het is nog steeds even schrijnend. Soms verlang je zo naar iemand om om uit de grond van je hart tegen te kunnen zeggen: Ik hou van je! Zeker als je sinds het uit is elke nacht om je ex hebt gehuild, en het lukt je niet om verder te gaan.

 • 6 jaar geleden swiftie

  ik denk dat de tijd je het beste helpt. en vaak nog niet helemaal maar voor een groot gedeelte wel.

 • 6 jaar geleden xmylifeasmaritx

  helemaal toppie !

 • 6 jaar geleden _CHARLIE

  Alle grammaticale fouten daargelaten, hoe moeilijk is het om van 'hem/je vriend/hij' even 'je partner' of 'hij/zij' te maken? Voel me zo nogal onnodig buitengesloten en zal vast niet de enige zijn.

 • 6 jaar geleden Aphelita

  Oei, in deze zin in het artikel "Jij verdient beter, iemand die net zo graag bij jou wil zijn dan jij bij hem." moet het zijn "iemand die net zo graag bij jou wil zijn ALS jij bij hem!"

  Verder wel een fijn artikel! Die tips voor als een vriendin liefdesverdriet heeft vind ik echt heel lief

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Handig artikel. Ik heb een combinatie van liefdesverdriet en heimwee, denk ik. Maar dan anders, omdat ik nooit officiëel iets had met de jongen in kwestie.

  Eerst was het een beetje twijfelachtig: we wisten beiden niet zeker hoe leuk de ander ons vond en omdat we beiden terughoudend werden, kwam het nooit echt op gang tussen ons. Na een paar maanden van af en toe daten, werd bekend dat ik ver weg zou verhuizen. Daarom besloten we al onze onzekerheden te vergeten en gewoon veel directer te zijn naar elkaar. Er kon trouwens niets misgaan. Toen bleek dat we elkaar wél superleuk vonden! Wat eigenlijk enorm kut is, aangezien we al die tijd voor niets hadden "gedraald", tot het te laat was. De dag dat ik vertrok zijn we zelfs tot zonsopgang bij elkaar gebleven, maar daarna moest ik weg.

  Het is nu meer dan vijf weken geleden en ik ben nog bijna dagelijks met mijn gedachten (en dromen) bij hem. Contact hebben we niet meer, omdat het toch geen zin heeft. Ik probeer heel hard om niet te blijven hangen in het verleden, maar ik kan het niet helpen dat ik me blijf afvragen: "Wat als ik was gebleven? Hadden we dan wel een toekomst samen?"

 • 6 jaar geleden AMORFATI

  Dit is nog eens een nuttig artikel, for my heart was broken a month ago..

  Ik heb het in eerste instantie niet aan mijn vriendinnen verteld, pas een paar daagjes later toen ik ze weer eens sprak en toen is er echt zo'n leger opgestaan dat enkel als doel had om mij te troosten. Dit klinkt echt heel cliché, maar mijn tip is: vriendinnen, zussen, familie, iig mensen die om je geven, verzamel die om je heen en vul de nare leegte in je leven met heel veel leuke dingen. Precies wat hierboven ook staat: verwen jezelf en laat jezelf verwennen!

  Ik moet zeggen dat ik er zelf wel troost in vind door een beetje boos te zijn op mijn ex-vriend. Hij zorgde bij mij voor zoveel onbegrip en het gevoel van: 'Als jij zo nodig van mij af moet, blijf dan maar weg, ik heb zo iemand niet nodig..' , dat gevoel houdt me sterker

  Voor iedereen met een gebroken hartje: sterkte

 • 6 jaar geleden Merel_Jasmijn

  in mijn situatie is het toch wel lastig, ik zit namelijk met hem in de klas....

 • 6 jaar geleden Asi

  nu hebt ik zin in wame chocomelk met slagroom en mini smarties erop

  in mijn pyamas met the notebook ♥

 • 6 jaar geleden Tess

  Deze uitspraken irriteren mij echt: 'zo lief is hij niet als hij jou niet wil', 'hij heeft gewoon ontzettend veel pech dat jij zijn vriendinnetje niet meer bent'. Dat hij het uitmaakt omdat hij niet meer verliefd op je is, maakt hem toch niet automatisch gemeen? Het is beter voor hem om het uit te maken, dan in een relatie te zitten waarin hij niet gelukkig is. En echt pech hebben heeft hij niet; jullie hebben samen tijd doorgebracht en het werd hem duidelijk dat het voor hem niet gaat werken. Nu weet ik wel dat dit niet voor alle jongens geldt, het is de generalisatie die me stoort. Maar verder goede tips

 • 6 jaar geleden KutMetPeren

  Altijd maken jullie dezelfde irritante fout. De gebiedende wijs van zijn is WEES en niet BEN.

 • 6 jaar geleden Anna

  @koffiemo, klopt helemaal... Ik ergerde me er best aan, haha!

 • 6 jaar geleden January

  Leuk artikel, maar wat me vaker opvalt hier: de gebiedende wijs van 'zijn' is niet 'ben', maar 'wees'

 1. 1