Lifestyle

Zo wordt jouw eerste online date een groot succes

50 jaar geleden leerden onze opa’s en oma’s elkaar kennen bij de plaatselijke dansclub, terwijl je nu gewoon van over de hele wereld kunt daten via je telefoon. Er zijn wel honderden apps die voor jou de prins(es) op het witte paard te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want zo’n date is natuurlijk enorm spannend. Girlscene is here to help: Wij geven tips voor een succesvolle eerste online date.

1. Kies de juiste app
Er zijn zo veel verschillende apps dat wij begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is de keuze voor een app enorm belangrijk voor jouw dateplezier. We zitten namelijk niet op catfish taferelen, eeuwige swipers of liefhebbers van one night stands te wachten. Een app die perfect is voor serieuze daters is The Inner Circle. Zij helpen je juist om van je telefoon af te komen en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk leuke mensen in real-life ontmoet. De app screent handmatig de profielen zodat je alleen maar echte mensen tegenkomt met oprechte bedoelingen om te daten. Ook je foto’s moeten up-to-date en van hoge kwaliteit zijn. De kans dat jij een catfish tegenkomt is hierdoor veel kleiner. Yay! Jouw date geregeld via deze app? Dan staan jou geen verrassingen meer te wachten.

2. Spreek zo snel mogelijk af
Je kent ze wel, de serie-swipers. De hele dag swipen en chatten, maar een echte date? Ho maar. Zorg dat je dit vermijdt. Spreek zo snel mogelijk af met jouw match, zo weet je meteen of het ook offline goed klikt. Dit voorkomt gebrek aan gespreksstof én verspilde tijd als hij of zij toch niet de ware blijkt te zijn. Dit helpt ook om de spanning voor jouw eerste date te verminderen: hoe sneller je afspreekt, hoe minder tijd je hebt om je druk te maken.

3. Geen té hoge verwachtingen
Erg belangrijk, heb niet té hoge verwachtingen. Natuurlijk hoop je dat deze date een einde gaat maken aan jouw zoektocht naar liefde, maar ga hier niet blind van uit. Uit onderzoek blijkt dat je na 22 dates pas de ware hebt gevonden. Klamp je dus niet vast aan het idee dat dit het móét worden.

Meisje lachend event The Inner Circle

4. De date itself
Chatten met jouw match laat je hart sneller kloppen, maar als hij vraagt om af te spreken durf je eigenlijk niet. Ons advies: doe het gewoon. Maak het makkelijker voor jezelf en kies voor een actieve date. Zo zijn jullie lekker bezig en heb je genoeg gespreksstof. De app The Inner Circle helpt je ook met het kiezen van een locatie. Je kan namelijk jouw favoriete locatie koppelen aan je account. Vervolgens kan je zien welke singles deze plek ook tof vinden. Een match? Dan hoef je over de locatie niet meer te tobben. Ben je bang dat je straks niet meer weet wat je moet zeggen? Bedenk thuis alvast wat onderwerpen voor als het gesprek stilvalt. En dan nu het aller- allerbelangrijkste: wees jezelf. We know, super cliché, maar als jij online jezelf bent, zal hij je offline vast ook enorm leuk vinden. 

Aanmelden voor The Inner Circle? De app is beschikbaar in de Google Play Store en de App Store. Succes met je eerste online verkregen date, you can do this!

Beeld: The Inner Circle, iStock