News

Blijkbaar is de herfst hét seizoen voor break-ups

Relaties komen en gaan, maar soms lijkt het wel alsof iedereen om je heen een relatie krijgt, of juist iedere relatie ineens beëindigd wordt. En dat laatste, dat kan nog wel eens kloppen ook. Het blijkt namelijk dat er extra veel break-ups plaatsvinden in de herfst. Dus is jouw relatie net uit of voel je dat het steeds slechter gaat tussen jullie? Of lijkt het alsof veel relaties om je heen stranden? Daar is een reden voor.

Herfst hét seizoen voor break-ups

Het platform DailyMail heeft onderzocht of het beëindigen van relaties iets te maken heeft met de herfst. En wat blijkt? Er zijn zelfs meerdere verbanden. De dagen worden kouder en de temperatuur daalt en daalt. Ook begint het drukke leventje weer nu de zomervakantie voorbij is. En dat heeft een negatief effect op de mens, maar ook op de liefde. Veel mensen belanden namelijk in een zogeheten ‘herfstdip’. Dat dipje zorgt ervoor dat we meer gaan nadenken over het leven en over wat ons gelukkig maakt. Maakt jullie relatie jou nog wel gelukkig? Hier steeds meer over nadenken kan lijden tot een relatiebreuk.

Daarnaast zijn er steeds minder feestjes, uitjes en andere gelegenheden om samen naar toe te gaan, dus blijven mensen eerder in huis. Al die avonden waarop jullie samen op de bank niks zitten te doen kan zorgen voor een sleur. En in de zomer hebben mensen meer zin in seks, dus ook het libido vermindert in de herfst. Oei, oppassen dus!

Heb jij last van een herfstdip? In dit artikel lees je hoe je er vanaf komt!

Bron: Dailymail | Beeld: iStock