Lifestyle

Goedkoop naar Ibiza? Met deze tips kun jij met een low budget naar dit eiland

Ibiza is een magisch eiland. Als je er al bent geweest wil je er waarschijnlijk heel snel weer naartoe. Ben je er nog nooit geweest? Dan staat het misschien bovenaan je bucketlist en moet je nog even doorsparen. In Ibiza is namelijk alles vrij prijzig… Maar no worries, gelukkig heeft Girlscene dé tips voor je om Ibiza toch te bezoeken met een lager budget. 

Goedkoop naar Ibiza: 1. Zoek goedkope vliegtickets
Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia, Ryanair en Vueling, bieden vaak goedkope vliegtickets aan. tickets. Zo kun je soms retourtickets voor €70 scoren. In het hoogseizoen is dit niet vaak het geval, maar als je een flexibele agenda hebt pak je al snel de beste deals. Met deze hacks scoor je de goedkoopste vliegtickets. 

Goedkoop naar Ibiza: 2. Verblijf in een hostel of Airbnb
Grote hotels zijn vaak behoorlijk prijzig zijn. Je bent er in principe alleen om te slapen dus kies er daarom voor om te verblijven in een hostel of Airbnb om zo een hoop kosten voor je verblijf te besparen. 

Goedkoop naar Ibiza: 3. Huur een auto
Waarschijnlijk blijf je niet alleen in het hotel en is het daarom handig om een auto te huren. Kosten voor het openbaar vervoer en taxi’s kunnen namelijk hoog oplopen en met een auto ben je niet afhankelijk van bepaalde tijden. Handig!

Goedkoop naar Ibiza: 4. Bezoek stranden en dorpjes
Bezoek leuke stranden en dorpjes met de auto. Er is hier super veel te zien en te doen. Tip: focus je per dag op een deel van eiland.

Goedkoop naar Ibiza: 5. Ga naar hippiemarkten
De bekende hippiemarkten op Ibiza zijn een bezoekje zeker weten waard, je moet er natuurlijk niet te veel kopen als je je reis low budget wil houden ;-). Deze markt is er elke woensdag vanaf april tot en met oktober. Let’s go!

Goedkoop naar Ibiza: 6. Zelf koken
Zelf koken op vakantie bespaart enorm veel geld. Let er bij het uitzoeken van je verblijf op of er een keuken bij je huisje zit. Ga lekker boodschappen doen op de markt en vervolgens kokkerellen. Kies bijvoorbeeld voor een lekker sushi bowl en vergeet natuurlijk de Spaanse tapas niet!