Lifestyle

Droom jij van een modellencarrière? Zo vergroot je de kans om ontdekt te worden

Veel meiden dromen ervan om model te worden. Je komt op de tofste plekken, ontmoet veel mensen, schiet de mooiste foto’s en reist de hele wereld over. Toch is er heel veel concurrentie moet je dus keihard moeten werken voor deze toffe job. In dit artikel lees je hoe je de kans vergroot om ontdekt te worden.

Tip 1: Zorg voor een goed portfolio
Een portfolio is een boek met foto’s van jou. In je portfolio staan geen foto’s van jou tijdens het uitgaan, maar neutrale foto’s waarop je gezicht en lichaam goed te zien zijn. Laat iemand foto’s van je maken met weinig make-up op en een neutrale achtergrond met natuurlijk licht. Hierdoor krijgen bureaus een goede indruk van jouw uiterlijk. Maak bijvoorbeeld een paar close-ups van je gezicht en een full body shot.

Tip 2: Meten = weten
Het is belangrijk om te weten wat jouw maten zijn zodat je deze kunt laten zien aan modellenbureaus. Het komt professioneler over als jij jouw maten uit je hoofd weet. Denk aan je lengte, gewicht, schoenmaat en kledingmaten.

Tip 3: Oefenen, oefenen, oefenen
Modellenwerk is meer dan alleen even leuk in de camera kijken. Daarom is het belangrijk dat je elke dag oefent met poses, verschillende gezichtsuitdrukkingen en hoe je loopt. Het vereist dus zeker wat discipline. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Tip 4: Leef gezond
Een gezonde levensstijl is belangrijk als model. Probeer dus gevarieerd te eten en daarnaast te sporten. Kijk wat voor jouw lichaam het beste werkt en wat niet. 

Tip 5: Ga bij modellenbureaus langs
In elke stad zitten modellenbureaus. Bijna elk bureau heeft wel open castings waarbij ze nieuwe modellen zoeken, hier kun je dus naartoe. Probeer je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Doe research naar het bureau en vergeet je portfolio niet.

Tip 6: Wees professioneel 
Je moet modellenwerk zien als een echte baan, stel jezelf daarom ook professioneel op Ga dus niet de avond voordat je een afspraak hebt niet partyen in de club. Zorg er juist voor dat je op tijd op je afspraak komt en zorgt dat je aan de verwachtingen voldoet.

Tip 7: Teken nooit zomaar een contract
Laat je nooit dwingen om iets te ondertekenen. Sommige modellenbureaus willen namelijk dat je alleen voor hun werkt en niet voor concurrerende bedrijven. Bedenk dus goed wat jij wil en lees van tevoren een eventueel contract goed door voordat je iets tekent. 

Tip 8: Laat een goede indruk achter
Zorg ervoor dat je jezelf als model representatief opstelt, zowel in real life als via social media. Je zou in deze tijd zomaar gescout kunnen worden via social media, dus het is belangrijk om je altijd van je goede kant te laten zien.

Heb je alles al gelezen over het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model 2019?

Beeld: iStock