Beauty

Wenkbrauwen epileren? Zo creëer je de perfecte wenkbrauw

Eerlijk is eerlijk, het eerste wat opvalt aan iemands gezicht zijn de wenkbrauwen. En juist daarom is het belangrijk dat die er tiptop uitzien. Je kunt ervoor kiezen om naar een schoonheidsspecialiste te gaan, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf je wenkbrauwen epileren. Niet heel moeilijk, zul je denken, maar toch is het wel heel belangrijk dat het in één keer goed gaat. Ben jij van plan om zelf een pincet uit de kast te trekken? Wij vertellen je hoe wenkbrauwen epileren een piece of cake wordt.

Wenkbrauwen epileren:  benodigdheden
Je hebt niet heel veel dingen nodig om je wenkbrauwen te kunnen epileren, maar de dingen die je in ieder geval bij de hand moet hebben zijn: een pincet (met spitse punten), een spiegeltje (het liefst met vergrootglas), een borsteltje en goed licht.

Wenkbrauwen epileren: het beste moment
Je kunt het beste beginnen met wenkbrauwen epileren wanneer je net onder de douche bent geweest. Dit vermindert namelijk de pijn, omdat de huid en de haartjes nog zacht zijn. Neem vooral even de tijd om je wenkbrauwen te epileren, want als je haast hebt krijg je het niet voor elkaar om echt alle haartjes weg te halen. Doe het ook het liefst ‘s avonds, want epileren kan nog weleens een rode huid veroorzaken. En dat heb je natuurlijk liever niet wanneer je de deur uit moet.

Wenkbrauwen epileren: kies een vorm
Iedere wenkbrauw en ook iedere oogvorm is anders. De een houdt van volle wenkbrauwen, terwijl de ander ze het liefst zo dun mogelijk heeft. Ga jij je wenkbrauwen epileren? Bepaal van te voren dan goed voor jezelf hoe je wenkbrauwen eruit moeten gaan zien. Als je niet zo goed weet wat je wilt, kijk dan vooral op internet op inspiratie op te doen of vraag aan een schoonheidsspecialiste wat zij je aan zou raden. In dit artikel kun je checken welke oogvorm jij hebt.

Wenkbrauwen epileren: wat je niet moet doen
Probeer zo min mogelijk – het liefst dus helemaal niet – haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw weg. De bovenkant geeft namelijk vorm aan je wenkbrauw, en zodra je daar haartjes weg gaat halen wordt het veel moeilijker om je wenkbrauwen weer gelijk te krijgen. 

Wenkbrauwen epileren: wat je wel moet doen
Pak het borsteltje en kam de haartjes in de juiste richting. Wanneer je je vorm hebt bepaald, zet dan met een wenkbrauwpotlood een lijntje op de ‘onderste plek’ van je wenkbrauw, en ook aan de binnenkant. Zo weet je zeker dat je tijdens het wenkbrauwen epileren niet te veel of te weinig haar verwijderd. Kies ook waar de ‘knik’ in je wenkbrauw komt, en hoe scherp je deze wilt hebben. Als het epileren pijn doet, kies er dan voor om over te gaan naar de andere wenkbrauw. 

Wenkbrauwen epileren: na het epileren
Sommige mensen ervaren het gevoel van een branderige huid na het epileren van hun wenkbrauwen. Als je hier last van hebt, dan kun je een verkoelende gel of een verzachtende creme aanbrengen op de pijnlijke huid. Dit haalt niet alleen de pijn weg, maar ook de roodheid zal sneller verdwijnen.

Bron beeld: iStock