Beauty

Check het hier: welke oogvorm heb jij?

39

Als je make-up aanbrengt gaat het niet alleen om jouw techniek en de producten die je gebruikt, maar ook om kennis. Dat een winged eyeliner bij jou heel mooi staat, betekent niet dat een vriendin van jou er ook mee wegkomt. Daarom is het handig om te weten welk vorm jouw hoofd heeft en welke vorm jouw ogen hebben, zodat je bepaalde tips en trucs kunt toepassen die specifiek voor jou werken. Deze keer: alles over oogvormen.

Wanneer je kleding koopt of besluit wat je de volgende dag aantrekt, houd je waarschijnlijk rekening met jouw lichaamsvorm. Je weet wat je wilt laten zien en je weet wat je wilt verbergen. Hetzelfde geldt in principe ook voor make-up. Deze keer gaan we dieper in op verschillende oogvormen en wat voor ieder oogtype werkt qua make-up.

Diepliggende ogen
Je bent iemand met diepliggende ogen als je wenkbrauwbot dominant aanwezig is, waardoor het lijkt alsof je ogen als het ware teruggeduwd worden onder de wenkbrauw. 


Megan Fox

Make-up tip: breng licht naar de ogen door een (glanzende) oogschaduw aan te brengen op het wenkbrauwbot, ooglid en in de binnenste ooghoeken. Zet de wimperrand aan met een donkere oogschaduw. Vergeet niet om donkere kringen onder de ogen te verbergen met concealer. 

Monolid/hangende oogleden
Vind je hangende oogleden negatief klinken? Denk Blake Lively, 'ondanks' haar hangende oogleden, ziet ze er hartstikke goed uit. Het betekent alleen dat  de huid boven de oogleden zo valt dat op je oog hangt. De arcadeboog zie je niet wanneer de ogen open zijn.


Blake Lively

Een monolid is één oppervlakte met weinig diepte (geen arcadeboog). Deze vorm komt vooral in Azië voor. 

Make-up tip: Creëer diepte door een donkere kleur aan te brengen in de arcadeboog. Vermijd een dikke streep eyeliner langs de wimpers, omdat het oog hierdoor zwaarder lijkt. Je kunt wel tightlinen: eyeliner aanbrengen onder de bovenste wimperrand, waardoor wimpers voller en dikker lijken.

Uitpuillende ogen
Zijn jouw ogen het meest opvallende deel van je gezicht, net zoals bij Leighton Meester en Anne Hathaway? Dan heb je waarschijnlijk 'uitpuilende ogen': grote ogen met veel ruimte om te experimenteren met oogschaduw en (dikke) eyeliner.


Olivia Palermo

Make-up tip: Werk met donkere kleuren over het ooglid, zodat de ogen niet té groot lijken. Smokey eyes staat bij deze oogvorm hartstikke goed. Leg de nadruk op de bovenste wimpers met twee lagen mascara en breng slechts een laag aan op de onderste wimpers.

Amandelvormige ogen
Ladies met amandelvormige ogen mogen zich gelukkig prijzen. Met deze vorm zie je er meteen wakker uit, omdat de buitenste ooghoek omhoog loopt. Dit is trouwens de meest voorkomende oogvorm. 


Angelina Jolie

Make-up tip: Donkere kleuren geven diepte aan het oog, dus gebruik dit in de buitenste ooghoeken om de vorm in balans te houden. Een winged liner flatteert amandelvormige ogen, dus probeer deze look zeker een keer uit.

Hangende ogen
In tegenstelling tot de amandelvormig, komt dit minder vaak voor. Staan jouw buitenste ooghoeken naar beneden? Dan heb je een hangende oogvorm. 


Katrina Kaif

Make-up tip: Ga voor een sexy cat eye met vloeibare eyeliner voor een symmetrisch effect. Maak een wing met een hoek van 45 graden. Focus met mascara op de buitenste wimperharen en gebruik een zilverkleurig oogpotlood op de onderste waterlijn om de ogen te openen.

Dicht bij elkaar staande ogen
Dicht bij elkaar staande ogen betekent dat er minder dan een oog-breedte ruimte is tussen de ogen zelf. Jennifer Aniston is hier het voorbeeld van. Er zijn verschillende tricks om meer ruimte tussen de ogen te faken.


Jennifer Aniston

Make-up tip: Breng een lichte, matte kleur oogschaduw aan in de binnenste ooghoek en het eerste deel van het ooglid. Hierdoor lijkt het alsof er meer ruimte tussen de ogen zit. Begin met eyeliner vanaf het midden van je oog, ter hoogte van je pupil. 

Ver uit elkaar staande ogen
Let eens op de ogen van modellen... Waarschijnlijk valt het dan wel op dat veel modellen wijd uit elkaar staande ogen hebben. Kate Moss staat hier ook bekend om!


Kate Moss

Make-up tip: Doe het tegenovergestelde van de tips bij 'dicht bij elkaar staande ogen'. Vermijd glimmende oogschaduw in de binnenste ooghoeken en ga juist voor mat en/of donker. Wat erg mooi staat is om in de binnenste ooghoek te beginnen met eyeliner en die door te trekken naar de buitenste ooghoek.

Kleine en smalle ogen
Sommige meiden hebben kleine en smalle ogen à la Taylor Swift. Door de grootte vallen de ogen het minste op in het gezicht, ondanks de mooie vorm die deze ogen vaak hebben.


Taylor Swift

Make-up tip: Leg het accent op de onderste wimperrand met wit, goud of blauw en trek dit door naar de binnenste ooghoek. De tips voor hangende oogleden gelden ook voor kleine en smalle ogen.

Is het je nog niet helemaal duidelijk welke vorm je precies hebt? Bekijk dan onderstaande video van Smashbox. Wat de vrouw in de video zegt komt overeen met dit artikel en ze helpt je stap voor stap hoe je erachter komt welke vorm jij hebt.

 

Welke oogvorm heb jij? Hoe breng jij je oogmake-up aan?

bron: beautylish, feminiya
beeld: getty images

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

39 reacties

 • 28 dagen geleden kellyvan4

  Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd en mijn vrouw heeft geen zwanger kunnen worden, de druk van families en vrienden zorgde ervoor dat mijn vrouw zich inpakte en het was erg frustrerend voor mij. Ik probeerde een oplossing op internet te zoeken toen ik getuigenissen zag van mensen die Lord Bubuza hebben geholpen, dus ik nam contact met hem op Whatsapp:: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn probleem. Hij reageerde en beloofde mijn vrouw te helpen met zijn krachten om zwanger te worden na seks met mij. Ik deed precies wat hij me vertelde en hij verzekerde me dat alles goed zal komen in een zeer korte tijd, ik geloofde hem, ik smeekte mijn vrouw en zij kwam terug naar huis. een paar maanden later was mijn vrouw zwanger en baarde ze een tweeling. Ik wil gewoon dat de wereld me helpt God te danken voor het gebruik van Heer Bubuza om mij te helpen. Heb je hulp nodig om je ex terug te krijgen? Heb je een kind nodig of wil je een loterij winnen??. Neem contact op met Lord Bubuza via Whats App :: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

 • 3 jaar geleden Fayana

  Hangende ogen met een lichte hangende oogleden. Wat een hangend geheel

 • 3 jaar geleden Esther Zuidland

  Hangende ogen

 • 4 jaar geleden elbachirxxx

  Amandel😊

 • 4 jaar geleden XxSwiftiex4xEvaaahh

  Monolid.

  Zo irritant dat mensen egen je zeggen 'chinees' enz.. Ik kom eigenlijk nii uit China of Japan!

  Ik schaam me zo voor mijn ogen!!

 • 5 jaar geleden Sara

  amandel en diepiggend

 • 5 jaar geleden JustMe O,o

  Amandelvormige ogen

 • 5 jaar geleden Pushpi

  Grote,amandelvormige ogen

 • 5 jaar geleden BrasilBeachSurf

  Hmm.. dus met uipuilende ogen bedoelen jullie grote?? :s ik snap et niet echt... en van het filmpje heb ik meer amandel dan rond maar ook een beetje rond & bij die dat er bovenaan worden beschreven heb ik er niet echt dan, behalve amandel xx

 • 5 jaar geleden Shivani Gogar 🎀

  uitpuilende ogen

 • 5 jaar geleden Muisje...

  uitpuilende ogen

  het klinkt heel raar maar okey...

 • 5 jaar geleden Susanliee

  Ik heb 'hangende' (hooded) oogleden en amandelvormige ogen. Als ik een tip mag geven: 'uitpuilende' en 'hangende' klinkt echt vreselijk, misschien voor de volgende keer wat subtieler defineren?

 • 5 jaar geleden Kaneeltje

  Ik heb amandelvormige ogen

 • 5 jaar geleden Maaike

  Ja ik ben het helemaal met met @classic eens. @Jessica sorry hoor maar op dit soort momenten denk ik echt SHUT UP ik word hier dus zo chagrijnig van! Als jij het zo goed allemaal weet ga maar lekker zelf een blog beginnen of ga solliciteren bij girlscene😡 ik ben niet de enige met deze mening want ik hoor zo vaak andere mensen hierover klagen! Echt sorry ik zeg dit soort dingen (bijna) nooit maar ik kan er NIET meer tegen

 • 5 jaar geleden ONNEDI

  Het zelfde als @Happy

 • 5 jaar geleden Happy<3

  Hah ik heb helemaal niks van dit rijtje, ik heb grote maar geen uitpuilende ogen

 • 5 jaar geleden simran

  Die vrouw onder "hangende ogen" is geen Katrina kaif maar Nimrat Kaur

 • 5 jaar geleden MOU

  Ik heb hangende ogen .

 • 5 jaar geleden Vivian (stagiaire)

  Ik heb ook uitpuilende ogen!

 • 5 jaar geleden horse.lover.for.always

  À la Taylor Swift, soms wel irritant als sommige mensen Chinees tegen je gaan zeggen!

 • 5 jaar geleden Nis

  Ik heb amandelvormige ogen! De winged eyeliner staat inderdaad mooi! De foto waaronder staat Katrina Kaif is Nimrat Kaur

 • 5 jaar geleden LaSophia

  Die vrouw op de foto is geen Katrina Kaif!

 • 5 jaar geleden DiaBeautyGuru

  Amandel vormige!

 • 5 jaar geleden Julide

  amandel & diepliegend

 • 5 jaar geleden Harpoon

  Amandelvormige!

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Ik denk dat ik een kruising ben tussen uitpuilende en amandel ogen. Round&Almond

 • 5 jaar geleden Hush

  Amandel!

 • 5 jaar geleden Rockoholic

  Diepliggende... Zo irritant

  @Jessica ehm misschien ligt t aan de hoeveelheid cookies die jij op je pc toestaat, want ik heb er geen last van, en trouwens dit is hoe Girlscene moet verdienen, anders moeten we gaan betalen om artikelen te lezen. Duzzz twee klikjes en het is weg TADAAA

 • 5 jaar geleden Em

  Ironisch hoe de tips die Jessica geeft al zo vaak genoemd geweest zijn. girlscene luistert gewoon niet omdat al die Posts en reclame geld opbrengen belachelijk gewoon.

 • 5 jaar geleden Classic

  mijn ogen zijn round, ik draag alleen mascara op mijn bovenwimpers en onderwimpers, dat staat het mooist.

 • 5 jaar geleden Classic

  Jessica jij zeikt ook alleen maar?

 • 5 jaar geleden noregretforme

  Ik heb ronde ogen volgens dat filmpje

 • 5 jaar geleden LiveWithoutLimitsx

  ik weet niet wat ik heb haha, maar wel leuk artikel

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Jessica: Er wordt aan gewerkt, sorry.

 • 5 jaar geleden Daenerys

  ik heb "uitpuilende" (ohgod, wat klinkt dat lelijk zeg) maar ik ben er erg blij mee!

 • 5 jaar geleden Miss_Lestrange

  Ik heb ronde ogen...ofzo :'), hoe moet ik dat nou weten? Mijn ogen zijn niet diep liggen of uitpuilend, ze zijn ertussen in. Een van mijn oogleden hangt een mini klein beetje. Bij het ene oog lijkt het amandel vormig en de andere eerder volledig rond.

 • 5 jaar geleden Just Eveline

  Diepliggende ogen met hangende oogleden. Ik ga later denk ik een correctie doen. Maar mijn ogen op zich vind ik wel mooi.

 • 5 jaar geleden Ville88

  Echt mateloos irritant dat elke keer dat je naar een andere post gaat een filmpje start. Zet die dingen NIET op automatisch afspelen. Je wordt er gek van.

 • 5 jaar geleden MeMyselfAndI

  Ik heb amandelvormige ogen..

 1. 1