Lifestyle

Dit is de reden waarom influencers steeds minder invloed op ons hebben

Onze hele feed op Instagram staat er dagelijks vol mee en wellichte de jouwe ook: influencers. Hoewel je uit veel foto’s inspiratie haalt of het gewoon leuk vindt om naar te kijken, lijkt het erop dat niet iedereen meer zo veel zin heeft in al deze perfecte kiekjes. Is er een einde gekomen aan de populariteit van influencers?

Invloed van influencers
De influencer markt lijkt op dit moment echt booming te zijn. Overal op Instagram zie je foto’s van geposeerde kiekjes door accounts met duizenden volgers en likes. Voor veel van ons klinkt het als de ideale droombaan: mooie foto’s, verre reisjes, ontelbaar veel kleren en de nieuwste beautyproducten. Toch lijkt niet alles rozengeur en maneschijn te zijn. Uit onderzoek van InfluencerDB, een bedrijf dat dit soort cijfers bijhoudt, blijkt dat de engagement van influencers daalt. Het bereik van gesponsorde posts daalde naar 2,4% dit jaar terwijl het in de jaren daarvoor op 4% zat. Niet gesponsorde posts leken het ook veel minder goed te doen: die gingen van 4,5% naar 1,9% in dezelfde periode. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jolielot I Marlot | Amsterdam (@jolielot) op

Hoe komt dit?
Een hoop cijfers, maar volgens InfluencerDB komt het met name doordat we dagelijks overspoeld worden met gesponsorde content, waardoor we er makkelijker overheen scrollen. Misschien wordt het ons soms even te veel?  In ieder geval zullen influencers vast niet ineens helemaal hun populariteit verliezen, alleen moeten ze misschien nieuwe manieren bedenken om hun content er uit te laten springen. 

Bron: InfluencerDB | Beeld: Getty Images