7 gouden tips om meer likes en volgers te krijgen op Instagram

Lifestyle door Emma

Overheerlijke lunches, stijlvolle outfits en beeldschone selfies. Als je door je Instagram feed scrollt dan zie je de mooiste plaatjes voorbijkomen. Instagram is een soort persoonlijk fotodagboek geworden waarbij je jezelf van je beste kant laat zien. En laten we eerlijk wezen: een groot aantal likes en volgers geeft best wel een kick. Ook al is dat misschien een beetje oppervlakkig om toe te geven ;-). Wil je jouw Instagram game versterken? Girlscene heeft 7 gouden tips voor je om meer likes en volgers op Instagram te krijgen.

1. Kijk naar het geheel
Het eerste wat mensen zien als ze op jouw profiel komen is jouw hele feed. Het is dus belangrijk om naar the bigger picture te kijken. De posts moeten bij elkaar passen en één geheel vormen. Kijk goed naar jouw feed, wat valt je op? Misschien zie je dat er te veel rood of te veel mensen achter elkaar zijn geplaatst en het daardoor wat rommelig oogt. Denk aan het vervolg altijd aan je feed als je een foto wilt uploaden. Als je een foto van je kop chocolademelk hebt geplaatst, zorg dan dat je volgende foto niet wéér met een kop chocolademelk is. Want een mooie, overzichtelijke feed is veel aantrekkelijker om te volgen.

Tip: Download de app VSCO en laad hier de foto's in op de volgorde zoals je ze op Instagram hebt. Zo heb je een 'nep' feed en kun je kijken hoe jouw volgende foto in jouw overzicht zou staan. Als het bij het geheel past kun je de foto plaatsen.

2. Bewaar goede foto's voor later
Het fijne aan Instagram is dat je altijd een #throwback kunt doen. Je hoeft niet à la minute te laten weten wat je aan het doen bent, daar is Snapchat voor. Die mooie foto van je kop chocolademelk hoef je dus niet weg te gooien, maar kun je bewaren om later te plaatsen.

Tip: Maak een speciaal mapje voor Instagram aan waarin je mooie foto's voor een later moment bewaart.

3. Kijk af bij goede Instagrammers
Beter goed gejat dan slecht bedacht. Bestudeer de feed van Instagrammers die jij mooi vindt. Wat voor foto's plaatsen zij, waarom vind je de plaatjes en feed zo mooi? Kijk goed naar de kleuren die zij gebruiken en van welke hoeken zij een foto maken. Daar kun je veel van leren.

Tip: Ga je op vakantie of naar een andere speciale plek? Zoek alvast op de hashtags en maak van de mooie plaatjes een screenshot zodat jij daar een soorgelijke foto kunt maken.

4. Ken je volgers
Wat voor mensen volgen jou? Kijk goed naar de foto's die de meeste likes hebben. Misschien kom je er wel achter dat jouw lunch en snacks altijd goed scoren, hier kun je de conclusie uit trekken dat jouw volgers vooral enthousiast worden van eten. Hier kun je slim op inspelen door meer mooie food foto's te plaatsen.

5. Wees actief op Instagram
Meer volgers en likes krijg je niet vanzelf. Helaas. Een succesvol Instagramaccount krijg je door er veel tijd in te investeren. Als je reacties onder een foto krijgt, reageer er dan op. Scroll regelmatig je Instagram feed door en like & reageer onder foto's. Volg nieuwe Instagrammers die jou inspireren en like foto's die jij leuk vindt op de Verkennen pagina.

Tip: Heb je een mooie foto gemaakt van een lipstick, zorg er dan dat je het merk tagt. Grote kans dat het merk jouw foto ziet en als ze de foto leuk vinden zullen ze 'm misschien reposten. Dit kan je veel volgers en likes opleveren.

6. Let vooral op de details
Als je mooie foto's op je Instagram feed wilt dan moet je in foto's denken. Kijk goed om je heen en let vooral op de details. Het hotelpand ziet er misschien goed uit in het echt, maar het komt niet echt indrukwekkend over op de foto. Je kunt er beter voor kiezen om van de prachtige open haard of kroonluchter een kiekje te maken, dat ziet er een stuk beter uit. Als je veel met Instagram bezig bent zul je hier vanzelf meer oog voor krijgen.

7. Maak gebruik van apps
Apps en Photoshop zijn er niet voor niets. Een mooie foto is vrijwel nooit onbewerkt. Denk maar aan fotografen, zij leveren ook (bijna) nooit een foto aan zonder iets te bewerken. Het begint natuurlijk met de compositie, maar de rest moet je van het bewerken hebben. Dit betekent niet meteen dat je aan het Photoshoppen moet slaan, enkel de belichting aanpassen kan al veel voor je foto doen.

Volg jij Girlscene al op Instagram? Klik hier voor ons account.

Heb jij Instagram? Waar maak jij vaak foto's van?

Bron, bron