Lifestyle

Met deze 10 tips krijg je meer Instagram-volgers

36

Ben je ook zo verslaafd aan Instagram? Wij op de Girlscene-redactie wel! We doen ons best om mooie kiekjes van onze lunch te schieten en maken tig selfies om uiteindelijk de beste op Instagram te plaatsen. Wees eerlijk, we willen allemaal graag zoveel mogelijk likes krijgen op onze foto's en mega veel Instagram-volgers krijgen. Girlscene heeft tips voor je op een rijtje gezet om meer likes en Instagram-volgers te krijgen. Met deze Instagram tips ben jij straks een ware Instagram-queen met heel veel Instagram-volgers!

Zou jij het liefst de nieuwe Chiara Ferragni willen worden en van je Instagram echt je werk willen maken? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je meer Instagram-volgers krijgt en dat je mooie foto's ook genoeg likes krijgen. Benieuwd hoe je de Chiara Ferragni 2.0 wordt? Check dan deze Instagram-tips hieronder, want zo krijg je nog meer Instagram-volgers.

1. Zorg voor interactie
Als je graag meer reacties op je Instagram wil helpt het om te zorgen voor interactie. Door een vraag te stellen zet je Instagram-volgers aan het denken en lok je ze uit om een reactie achter te laten. Je kunt bijvoorbeeld "double-tab als je..." gebruiken om meer likes te krijgen op je post. Meer interactie zorgt ook weer voor meer zichtbaarheid en uiteindelijk voor meer Instagram-volgers. 

2. Gebruik hashtags
Je hoeft natuurlijk niet bij iedere foto 38 hashtags te gebruiken. Veel Instagram-volgers zullen het alleen maar irritant vinden. Overdrijf niet, maar gebruik ze wel. Tags toevoegen is misschien wel de beste manier om meer Instagram-volgers te krijgen. Ze zorgen ervoor dat je post wordt gevonden als mensen op Instagram zoeken naar foto's van een bepaald onderwerp. Gebruik populaire hashtags. Het heeft geen zin om zelfbedachte hashtags te gebruiken, want de kans is klein dat iemand daar op zoekt. Tags als #follow4follow en #tagforlikes kunnen echt niet meer en zo krijg je alleen maar nep Instagram-volgers erbij. 

3. Je hoeft niet iedere dag te posten
Post alleen foto's die echt leuk zijn en niet omdat je de hele dag nog niets hebt gepost. Als je iedere dag 25 selfies plaatst zijn mensen je waarschijnlijk snel zat en dan kan je aantal Instagram-volgers ook weer dalen. Plaats ook niet te veel foto's achter elkaar. Veel foto's plaatsen zorgt eerder voor minder dan voor meer Instagram-volgers. 

4. Bekijk andere pagina's
Meiden met veel Instagram-volgers zijn niet voor niets zo ver gekomen en zijn waarschijnlijk echte Instagram-pro's. Doe inspiratie op bij populaire Instagrammers, want daaruit haal je weer handige Instagram-tips. Let er op waar zij over posten, hoe vaak ze posten, welke hashtags ze gebruiken en hoe ze communiceren met hun Instagram-volgers. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyperridon) op

5. Maak je account openbaar 
Mensen zijn sneller geneigd om een openbaar Instagram-account te volgen, dus als je meer Instagram-volgers wil krijgen is dit wel handig om te doen. Je bent ook beter vindbaar voor toekomstige Instagram-volgers als je account openbaar is. Mensen vinden je via hashtags die je gebruikt en wie weet krijg je er daardoor weer meer Instagram-volgers bij. 

6. Goede foto's zijn belangrijk 
Post niet de eerste beste foto die je maakt op Instagram, maar maak meerdere foto's van het object dat je wil posten. Gebruik een filter voor een nog mooier effect. Als je zorgt dat jouw foto's op Instagram er altijd mooi uitzien, maakt het minder uit wat er precies op staat en groeit je aantal Instagram-volgers.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

7. Reageer op je volgers
Instagram-volgers vinden het leuk als je antwoordt op hun reactie. Reageer niet alleen als ze een vraag hebben, maar zeg ook iets leuks terug als ze op jouw post hebben gereageerd. Zo is de kans groter dat je Instagram-volgers je blijven volgen en vaker gaan reageren. 

8. Vul je bio in
Vaak wordt de bio niet goed gebruikt. Zorg dat mensen kunnen zien wie je bent, wat jou bezighoudt en waar je over post. Als je er niets neerzet is het voor Instagram-volgers een raadsel waar je over post en zullen ze jou niet zo snel hoeven volgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

9. Koppel andere sociale media aan Instagram 
Hierdoor zien meer mensen je foto en dat is natuurlijk de bedoeling. Mensen die jou volgen op Twitter of Facebook gaan je misschien ook volgen via Instagram en zo krijg je weer meer volgers op Instagram. 

10. Kies een thema
Je kunt over je persoonlijke leven posten, maar de kans is klein dat mensen buiten je vriendenkring dit leuk vinden om te zien. Als je echt veel Instagram-volgers wil kun je beter een bepaald thema kiezen. Post bijvoorbeeld alleen foto's van voeding als dat je interesseert. Je krijgt er dan waarschijnlijk ook Instagram-volgers bij die dit interessant vinden. Hello nieuwe Instagram-volgers. 

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

36 reacties

 • 2 jaar geleden Denise Strijbosch

  Ik vind het maar lastig hoor! Mijn insta is @mylifestyle.denise

 • 3 jaar geleden angeliekjexx

  Ik krijg elke week honderden volgers erbij, gewoon via www.instamanager.nl

  Ik zit nu op de 4628 volgers en ik heb mijn account 3 maanden geleden pas gestart

 • 3 jaar geleden Lara Cindy Lauwereins

  Gewoon in al mijn foto's een eigen touch geven, volg @K3_lover_1.0 please 🙏🏻 😍😜

 • 4 jaar geleden soukaina

  Okee om sommige te irriteren haha mijn instagram is; @Souks.hennacreations. ik post handen met henna versierd. Ik zou zeggen volg me als het je leuk lijkt

 • 4 jaar geleden Instagrfoolloows

  Meer Instagram volgers? http://meervolgersopinstagram.blogspot.nl/ Op deze site staat een goede Gratis methode om makkelijk meer instagram likes en instagram volgers te krijgen zonder enige moeite te doen!

 • 4 jaar geleden Ingegerd Wilander

  Tip! Er zijn dagelijkse 100 Instagram / YouTube / Twitter volgers gratis http://www.buycheapestfollowers.com zonder apps en geen downloads! gewoon vragen in de chat-clients om volgeling te testen, dan stuur het volledig gratis

 • 4 jaar geleden Gigi's Blog

  gewoon mezelf zijn alleen dan komt het vanzelf!

 • 4 jaar geleden ♥LOVE♥

  ik ben blij dat ik alleen mensen die ik doe]

 • 4 jaar geleden Amber

  oh wat erg dit. alle social media is tegenwoordig een wedstrijdje 'meeste volgers' hè?

 • 4 jaar geleden sannepynenburg

  @Sanne_Pijnenburg #follow4follow hahaha

 • 4 jaar geleden Jolien_wildrose

  kan wel handig zijn?! mijn instagram is @jolienvh1999 ik volg terug ?!

 • 4 jaar geleden Mandy

  Ik snap de reacties hier wel, voor privé gebruik vind ik veel volgers ook niet heel belangrijk. Maar als je een bedrijfje of (web)winkel hebt kan ik me wel voorstellen dat je zoveel mogelijk mensen wilt bereiken!

  Op mijn stage (bij een reclamebureau) zijn wij dan ook dagelijks bezig met het optimaliseren en bekender maken van de social media pagina's voor onze klanten.

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  Snap trouwens niet waarom een paar mensen hieronder hun insta-naam achter hun bericht zetten? Alsof iemand ze nu gaat volgen xD

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  @Yara, sorry hoor, maar wie moet hier nou netjes blijven?

 • 4 jaar geleden LiveLife

  Serieus?

 • 4 jaar geleden Yara

  Mensen hier onder als je denk dat dit onzin is waarom lees je het dan.. sommige meisjes vinden het wel belangrijk of leuk dus ga niet gelijk Girlscene beledigen.

  Als je zo'n personaliteit hebt snap ik wel waarom je weinig volgers hebt, als je bent zoals ik en niet gaat zeuren om niet nuttige dingen en sociaal blijft heb je meer volgers (ik heb er 1.5K volgers) niet dat het jullie boeit maar blijf netjes haha

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  dit is

  RIDICILOUSNESS AHHAHAAHAH

  oke

  het is zeker fout gespeld, maar dit is een belachelijk artikel gewoon.

 • 4 jaar geleden always

  Want zonder veel volgers kun je natuurlijk niet leven!

 • 4 jaar geleden Merle Schuttevaar

  Ik gebruik fotos die op elkaar lijken, een thema dus. ze noemen het Feed.

  @fxlawlxss

 • 4 jaar geleden LESLEYYY_

  Als je je eigen bedrijfje hebt, en je maakt via insta reclame is t erg handig hoor meiden 😊👍

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Hoeveel volgers ik heb op instagram....The last thing i care about ~~

 • 4 jaar geleden BeautifulReddx

  Ohmijngod... dit is serieus ?

 • 4 jaar geleden Babette

  ik ben dan wel 15, maar weet echt wel dat dit onzin is.

  Demiixx

 • 4 jaar geleden Kaneeltje

  Ik ben het helemaal eens met Demiixx!

 • 4 jaar geleden BlondAmsterdam

  Hoeveel volgers je op instagram hebt, lekker boeiend?

  Echte vrienden heb je veel meer aan

 • 4 jaar geleden Kwien

  Ik volg Demiixx volledig, ik heb iets van een 300 volgersaar daar vraag ik niet om, mensen volgen mij omdat ze mijn foto's mooi vinden maar dat is het dan. En wat heeft dat thema er nu mee te maken?! Ik ken echt niemand die alleen foto's van eten ofzo post, en die tijd, als jij dat nu eens wilt, geen probleem hoor, de laatste tijd zijn jullie artikels echt raar aan het worden

 • 4 jaar geleden Kwien

  Ik volg Demiixx volledig, ik heb iets van een 300 volgersaar daar vraag ik niet om, mensen volgen mij omdat ze mijn foto's mooi vinden maar dat is het dan. En wat heeft dat thema er nu mee te maken?! Ik ken echt niemand die alleen foto's van eten ofzo post, en die tijd, als jij dat nu eens wilt, geen probleem hoor, de laatste tijd zijn jullie artikels echt raar aan het worden

 • 4 jaar geleden Nicky<3

  leuk! mijn instagram is: nickyvd1994

 • 4 jaar geleden NeverMindx

  Dit is zeker weer gesponsord? Als dit zo is, wil ik graag de tip geven om de volgende keer te melden wat je sponsort. Dit geeft iedereen een onzeker beeld, het is maar instagram! Niet je hele leven.....

 • 4 jaar geleden Demiixx

  Girlscene, kom op... Wat is dit voor belachelijk artikel, gesponsord zeker? Het lijkt steeds vaker te gebeuren dat jullie de doelgroep van Girlscene totaal uit het oog verliezen. Door dit soort 'tips' te geven denken meiden dat het belangrijk is om veel likes te krijgen. Dat brengt toch enorm de eigenwaarde en zelfverzekerdheid van deze meiden naar beneden? Vooral wanneer deze 'tips' helemaal niet schijnen te werken, ik had mij als 15 jarige afgevraagd wat ik verkeerd deed...

  Maar dat is tot daar aan toe.. De privacy van Facebook-, Instagram-, en andere social media gebruikers is tegenwoordig hot topic. Hoe kun je dan als een website als Girlscene (dat voor vele jonge meisjes een groot voorbeeld is) nou verkondigen dat meiden hun social media maar open moeten gooien voor de hele wereld? Nog nooit de krant opengeslagen zeker? Zouden jullie eens moeten doen...

  Nee, ik zie niet overal leeuwen en beren. Maar je kunt meiden van deze leeftijd niet dit soort tips opleggen. Jullie, als Girlscene redacteurs, zijn nu toch allemaal volwassen genoeg om in te zien dat social media gewoon een grote poppenkast is?

 • 4 jaar geleden realitea

  ben ik dan een van de weinigen die wel zelfbedachte hashtags gebruikt omdat dat leuk is en die haar account op privé heeft staan? Ik heb alleen maar vrienden en kennissen op instagram. Maar goed ik post er dan ook gewoon dingen over mijn leven op, niet over een specifiek onderwerp haha.

 • 4 jaar geleden Nikki

  goede ttips ! mijn insta : nikkibarten

 • 4 jaar geleden Sacha

  Leuke tips! Mijn insta is gewoon een verzameling van mijn leven haha (@nothingbutlove93)

 • 4 jaar geleden Manon

  oeeh goeie tips! Life of a social worker: @manonkrijger

 • 4 jaar geleden LESLEYYY_

  Fijne tips! Vind te veel hashtags ook zo irritant! (@LesleyMayMakeupSFX)

 • 4 jaar geleden danique

  super handige tips! Ben net een creative instagram account gestart dus dit komt super uit! (@ietsbetershadikniet)

 1. 1