Food

5 lekkere en makkelijk zoete aardappel recepten

Ben jij uitgekeken op de standaard ‘piepers’ of heb je gewoon zin in iets anders? Dan is de zoete aardappel de uitkomst. Maar wat kun je eigenlijk allemaal maken met deze grote oranje knollen? Girlscene helpt je op weg, want na deze vijf zoete aardappel recepten wil je nooit meer anders.

1. Zoete aardappel recepten: friet
Frietjes zijn oh zo lekker, maar helaas ook oh zo ongezond. Meh! Gelukkig kun je ook heel simpel zoete aardappel frietjes maken uit de oven en die zijn een stuk gezonder dan die uit de frituur van de snackbar. Je hoeft alleen de zoete aardappel in stukjes te snijden, een half uurtje in de oven en smullen maar! Vervang de standaard mayo door guacamole en deze snack is ook nog eens verantwoord.
Dit heb je nodig:
♥ zoete aardappel
♥ kokosolie
♥ paprikapoeder
♥ chilipoeder

2. Zoete aardappel recepten: gevulde zoete aardappel
Heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel iets gezond en lekkers op tafel zetten? Maak dan eens een gevulde zoete aardappel. Super easy en mega lekker.

Dit heb je nodig:
♥ zoete aardappel
♥ avocado
♥ koriander
♥ granaatappelpitten
♥ hüttenkäse

3. Zoete aardappel recepten: chips
Wij zijn dol op chips! Helaas is dit niet altijd de meest verantwoorde snack, daarom hebben wij voor jullie een gezondere variant bedacht op deze verslavende snack. Snijd met een kaasschaaf de zoete aardappel in dunne plakjes en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Besprenkel vervolgens de plakjes zoete aardappel met kokosolie en bak ze 20 tot 30 minuten af.

Dit heb je nodig:
♥ zoete aardappel
♥ kokosolie

4. Zoete aardappel recepten: stamppot
Het is wellicht niet de tijd van stamppoten met rookworst, maar deze stamppot met zoete aardappel past bij elk seizoen van het jaar. Je kookt de zoete aardappel en mengt het vervolgens met een groente naar keuze. Bij ons zijn spinazie of rucola groot favoriet. Bak vervolgens wat spekjes en meng deze door de stamppot voor de echte stamppot smaak en sprenkel er vervolgens nog wat pitjes (zoals pijnboompitten) overheen. Enjoy!
♥ zoete aardappel
♥ spinazie
♥ (vegetarische) spekjes
♥ pijnboompitten

5. Zoete aardappel recepten: brownies
Dan als laatste nog een recept voor alle zoetekauwen onder ons. We gaan namelijk zoete aardappel brownies maken. Het is heel simpel, want alle ingrediënten meng je in een kom. Giet het vervolgens in een bakblik en leg op de bovenkant nog wat extra noten of zaden. Bak de brownie af voor ongeveer +/- 20 minuten op 180 graden en je browie is klaar om opgegeten te worden.

zoete aardappel brownie

Dit heb je nodig:
♥ 500 gram gestoomde zoete aardappel
♥ 75 gram haver- of boekweitmeel
♥ 75 gram amandelmeel
♥ 6 eetlepels cacaopoeder
♥ 175 gram dadels (zonder pit)
♥ 3 eetlepels ahornsiroop
♥ 2 eieren
♥ 2 theelepels bakpoeder
♥ 1 theelepel vanillepoeder
♥ 1 theelepel kaneel
♥ snufje zout
♥ handje gehakte pecannoten of amandelschaafsel

Must reads 👀