Lifestyle

Zo stop je met eindeloos ‘sorry’ zeggen, want soms zeggen we dit te vaak

Sorry not sorry.. Merk jij ook dat je té vaak sorry zegt? Iemand botst tegen jou op in de stad, je neemt even drie minuten niet je telefoon op of je zegt sorry omdat je moet huilen om iets kleins. ‘Sorry’ flapt nog meer je mond uit dan dat we naar de wc gaan op een dag. Het is natuurlijk hartstikke goed als je je excuses aanbiedt als je écht iets fout hebt gedaan, maar voor sommige dingen hoef je geen sorry te zeggen. Echt niet.

Vrouwen zijn nu eenmaal wat gevoeliger dan mannen en proberen zich vaak overal voor te verontschuldigen. Maar soms is het beter om gewoon niks te zeggen in plaats van sorry. Hier staan 9 dingen waar jij voortaan nóóit meer je excuses voor gaat aanbieden.

#1. Je niet gelijk reageert op een appje
Dat je vriendin vraagt of je even mee de stad in wilt morgen kan wel even wachten. Jij bent aan het werk dus je hoeft je niet te verontschuldigen dat je niet binnen no-time reageert. En al helemaal niet die keren dat je vriendin je midden in de nacht stalkt na een avondje stappen. Jij verdient ook je nachtrust.

#2. Je stiekem te diep in het glaasje hebt gekeken
Het weekend is begonnen, dat moet gevierd worden toch?

via GIPHY

#3. Je een keer nee zegt
Als je ergens geen zin in hebt hoef je je echt niet te verontschuldigen. Het gaat uiteindelijk om jou, als jij het niet ziet zitten om naar die familieverjaardag te gaan, hoef je niet bang te zijn om nee te zeggen. En wees ook niet bang om de mening van anderen. Jij bepaalt waar jij zin in hebt en wat jij doet.

#4. Je gevoelens
Of je nu heel snel bezorgd bent of drama maakt over dingen die belangrijk voor jou zijn: je hoeft geen sorry te zeggen voor je gevoelens. Of je nu veel huilt of weinig, het maakt niet uit, je mag je voelen hoe je je voelt en je hoeft daar niet je excuses voor aan te bieden.

#5. Je levensstijl
Je hoeft nooit ‘sorry’ te zeggen voor het feit dat jouw levensstijl anders is dan die van een ander. Of je lichaam nu helemaal vegan is of vol zit met fastfood, who cares? Het is jóuw lichaam en jouw leven. Je hoeft geen sorry voor te zeggen als jij pizza wilt eten als ontbijt. Pizza = life.

#6. Iemand om hulp vraagt
‘Sorry mag ik even 10 seconden van je tijd lenen?’. Het is helemaal niet erg om je collega even te storen. Iedereen heeft momenten dat ze hulp nodig hebben en het is echt niet erg om daar om te vragen. Het is juist goed dat je soms om hulp vraagt, dat betekent dat je wilt leren om het goed te doen en geïnteresseerd bent in de oplossing. Iedereen heeft wel is hulp nodig, jij geeft toch ook lief antwoord als iemand aan jou om hulp vraagt?

#7. Dat je een slechte zangeres bent
Oops.. guilty. Of je nu zingt in de auto of in de kroeg: karaoke is fantastisch. We kunnen niet allemaal zo een gouden keeltje hebben als Adele, maar dat zegt niet dat we niet zo hard mogen mee blèren. 

via GIPHY

#8. Je zwakke punten
Iedereen heeft sterke en zwakke kanten. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor het feit dat je niet goed bent in sporten, niet bepaalt muzikaal bent of gewoon een beetje klunzig kan zijn soms. Er zijn namelijk genoeg dingen waar jij wél goed in bent.

#9. Voor wie je bent
Je bent wie je bent en dat is juist goed. Je hoeft nooit te zeggen  ”zo ben ik nu eenmaal.” Ja, zo ben je nu eenmaal en anderen moeten dat maar accepteren. Als jij het leuk vindt om op zaterdagavond tien afleveringen Hotter Than My Daughter te kijken dan moet je dat gewoon doen. Je hoeft tegen niemand hierover je te verantwoorden of sorry te zeggen. Doe lekker wat je zelf wil. 

Bron: cosmopolitan.com, proud2be.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀