Lifestyle

Makkelijk een zakcentje verdienen? Wat dacht je van studieboeken verkopen

Yay, de laatste schooldagen staan voor de deur en nu is het aftellen tot de zomervakantie écht gaat beginnen. Je kan niet wachten om lekker met je vriendinnen op het strand te liggen. Wil je voordat je op vakantie gaat nog even een extra zakcentje verdienen maar je niet helemaal het zweet in werken? Ga je studieboeken verkopen. Het is helemaal niet moeilijk en je maakt er andere studenten heel erg blij mee. Win-Win situatie toch?! 

Eerlijk is eerlijk, na je tentamen liggen je studieboeken weer in de kast en kijk je er niet meer naar om. Waarom zou je die studieboeken niet gaan verkopen? Zo verdien je én een lekker zakcentje én maak je er nieuwe studenten blij mee. Wist je dat er jaarlijks tussen €400 en €700 wordt uitgegeven aan studieboeken? Er valt dus wel een leuk vakantiecentje mee te verdienen. Maar hoe en waar kan je het beste je studieboeken verkopen?

1. Bol.com verkopen
Een hele snelle en makkelijke manier om je studieboeken te verkopen is via Bol.com. Je kan op Bol heel makkelijk een verkoopaccount aanmaken en daarin staat stap voor stap wat je moet doen. Bol.com zorgt ervoor dat jouw studieboek in de juiste categorie komt en zorgt ervoor dat jouw boek goed vindbaar is. Als je boek gekocht is maken ze het geld naar je over en zorgen zij ook voor een pakketzegel. Je hoeft deze alleen nog uit te printen en het pakketje naar het postkantoor te brengen. Tada, zo zie jij je rekening binnenstromen. 

via GIPHY

2. Studieboeken verkopen aan kennissen
Ken je toevallig iemand in je omgeving die gaat beginnen aan dezelfde studie? Laat hem of haar dan weten dat ze jouw boeken kan overkopen. Dat maakt het nog makkelijker omdat je dan in één keer al je boeken hebt verkocht. En als je nog een bonuspuntje wil verdienen, geef dan ook gelijk je samenvattingen erbij ;).

3. Studystore studieboeken verkopen
Wil je je studieboeken verkopen maar heb je geen zin om te wachten op een potentiële koper? Verkoop dan je boeken op Studystore. Bij Studystore kan je heel gemakkelijk de code van je boek invullen en dan laten zij zien welk bedrag zij daarvoor teruggeven. Je kan je boeken dan gratis opsturen of afleveren bij één van de Studystore winkels. Binnen zeven dagen staat het geld al op jouw rekening! 

Mocht je toch nog een extra zakcentje willen verdienen voor je vakantie, dit zijn de meest betaalde bijbaantjes voor studenten.

Bron: bol.com, studenten.net | Beeld: iStock