Health

Met deze 6 tips ga jij je huid verbeteren

Je huid is ontzettend kwetsbaar en gevoelig voor een heleboel factoren. Om je huid gezond en stralend te houden, heb je meer nodig dan het smeren van diverse crèmes. Je houdt je huid onder andere ook gezond en mooi van binnenuit. Je huid verbeteren is mogelijk op veel verschillende manieren en Girlscene geeft je zes tips waardoor je huid verbeteren een makkie wordt. ​

1. Ontdek welke huidverzorging bij jou past
De ene huid is de andere huid niet. Misschien is jouw huid overgevoelig of heb je een bepaalde allergie. Iedere huid heeft daardoor andere verzorging nodig. Je komt hierachter door een bezoekje aan de dermatoloog, maar als je dit prijzig of spannend vindt is het ook een optie om zelf je tijd in diverse huidverzorging steken. Wat is jouw huidtype? Van welke producten of handelingen voel je je weer fris? Wanneer je een hoop probeert kom je er snel genoeg achter waar je huid van houdt en juist niet.

2. Maak al-tijd je gezicht schoon voordat je gaat slapen
Moe, brak of zwak, plof nooit met je ongewassen gezicht in bed. Ook als je geen make-up draagt is het heel belangrijk om je gezicht schoon te maken. De lucht zit vol met vuil, waarvan je niet doorhebt dat het op je huid zit. Al deze vieze stofjes gaan op je huid zitten en nestelen zich vast des te langer ze op je gezicht plakken. Je huid verbeteren doe je door je gezicht zoveel mogelijk schoon te houden en te laten ademen.

via GIPHY

3. Gebruik gezichtsmaskers voor jouw huidtype
Je huid verbeteren doe je onder andere door een lekker maskertje op te smeren. Er zijn mega veel verschillende soorten gezichtsmaskers voor ieder huidtype. Heb je een vettige huid? Kies een masker die de vettigheid vermindert. Of heb jij juist een droge huid? Kies een masker die je huid heerlijk hydrateert. Heb je een korte nacht gehad? Er zijn zelfs maskers die je een frissere look geven. Naast dat maskers superlekker zijn, is het ook gewoon leuk om te doen. Misschien een leuk ideetje voor de volgende meidenavond?

4. Work-out
Je krijgt van sporten niet alleen een strak achterwerk, je huid verbeteren doe je ook met een goede work-out. Het fijne aan deze manier van je huid verbeteren is dat je er niet bewust mee bezig bent. Tijdens je potje tennis, je cardio-sessie of je rondje hardlopen laat je een hoop stress los. Stress is een super erge acne veroorzaker.

via GIPHY

5. Let op je voeding
Je huid verbeteren doe je door goed op je voeding te letten. Je hebt vast wel eens gehoord dat je van veel suikers puistjes krijgt. Alles wat je erin stopt, heeft effect op de buitenkant. Het is ook mogelijk dat je misschien allergisch bent voor bepaalde voeding en dat dit zich uit in je huid. Dit hoeven overigens niet alleen maar mierzoete producten te zijn. Misschien ben jij wel allergisch voor een bepaalde vrucht of juist voor zuivel? Voeding en acne gaan hand in hand. Houd anders een keer een eetdagboek bij? Misschien zie je patronen in je eetgedrag in combinatie met je geïrriteerde huid.

6. Durf te D.I.Y.’en
Misschien verwacht je het niet, maar er zijn talloze producten die je huid verbeteren en we hebben het hier niet over skincare producten. Denk aan kokosolie, tea tree-olie of appelciderazijn. Zo zijn er een heleboel natuurlijke producten waar jouw huid misschien wel dol op is. Het allerlaatste natuurlijke product dat je sowieso gaat helpen is water. Drink héél véél water. Je huid is je dankbaar.
Bron: thoughtcatalog.com, seventeen.com | Beeld: iStock