Travel

Dé to-do list voor een vakantie in eigen land

Wanneer je aan de zomervakantie denkt, denk je al snel aan tropische temperaturen, witte stranden, een vreemde taal en dat ‘gewoon even lekker weg’-gevoel. Als je een jaartje het land niet kunt verlaten kamp je misschien met een ontzettend teleurgesteld gevoel. Toch is dat helemaal niet nodig, want ook een vakantie in eigen land is veel leuker dan je misschien verwacht en Girlscene vertelt je precies waarom.

Een vakantie in Nederland betekent niet met je tentje op een camping in Drenthe, rennen door de regen naar het wc-gebouw en dramatisch drukke uitjes vanwege superveel toeristen. Als je hieraan denkt bij een vakantie in eigen land, heb je het helemaal mis. Er zijn namelijk genoeg onderschatte uitjes in ons kikkerlandje waar jij de beste tijd van je leven gaat beleven. Wedden dat jij je vrije tijd niet alleen leuk, maar ook supernuttig besteedt deze vakantie? Pak je agenda erbij en noteer de volgende uitstapjes. 

Bezoek dé Instaspots van Nederland
Misschien blijf jij in je vakantie een beetje plakken in je leefomgeving. Zonde! Nederland heeft namelijk superveel mooie plekken en bezienswaardigheden waar jij hele dagen zoet bent. Soms zitten deze locaties op plekken waar je het totaal niet verwacht en dat maakt het nog eens extra leuk. Bezoek mooie restaurants, alpacaboerderijen of inspirerende musea. Al deze spots zijn mega Insta-waardig, dus perfect om vakantiekiekjes te schieten voor je Insta-feed.
De leukste pretparken 
Laat nooit iemand je aanpraten dat je te oud bent voor pretparken, want dan ben je nooit. Ook als volwassen persoon kun je naar de tofste pretparken van Nederland gaan voor de nodige adrenaline kicks. Vaak zitten deze pretparken buiten de randstad, dus dan doe je onderweg ook nog een beetje aan sightseeing. Twee vliegen in een klap, toch?

De mooiste dierenparken
Als we ergens de héle dag naar kunnen kijken, zijn het wel dieren. Van panda’s, tot aapjes en tropische vissen. Zelfs als je al meer dan tien keer deze prachtige beesten hebt bewonderd, blijft het fantastisch. In Nederland hebben we ook een hele hoop dierentuinen waar je eens geweest moet zijn. In de lijst met de leukste dierentuinen van Nederland staan een hoop minder bekende pareltjes. Wist je dat er in Nederland een speciaal eekhoornpark is waar je deze cuties ook nog mag voeren? Benieuwd, klik dan op de link in de zin hiervoor.
Vrolijke vrouw op kermis
De vetste festivals
Be there or be square. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken deze zomer, want jij kan overal bij zijn. Nederland staat bekend om de vetste feesten en daaraan is niks gelogen. Om je alvast te helpen om een keuze te maken waar jij en je besties naartoe moeten, heeft Girlscene ook nog een festival overzicht 2019 voor jullie gemaakt. Zo wordt een vakantie in eigenland écht een groot feest.

Haal de vakantie in huis
Dompel jezelf makkelijk onder in heerlijke vakantiesferen door de zomer in je huis te halen. We hebben het niet over je huiskamer veranderen in een strandfeest of cocktailparty, maar over een interieur make-over. Wanneer je lekker op vakantie in eigen land bent, heb je alle tijd en vrijheid om alle woonboulevards af te struinen. Ben je benieuwd hoe jij je stulpje omtovert tot een zomers paradijs? Zo vier jij vakantie zonder op vakantie te gaan.

Beeld: iStock