Health

9 herkenbare momenten als jij de enige bent uit je vriendinnengroep die niet sportief is

Iedereen doet maar fitgirl tegenwoordig en jij loopt een beetje achter op deze trend. Of laten we eerlijk wezen, je was tot heden nog niet van plan om jouw innerlijke fitgirl op te roepen. In een wereld waar iedereen sportief is voel je je misschien zo nu en dan best eenzaam. Maar wees gerust, jij bent echt niet de enige de niet sportief is en er ook écht niet van houdt. Er zijn een hoop meiden die deze momenten allemaal herkennen als niet-sporter in een vriendinnengroep.

1. Afspreken doordeweeks? Ho-maar
Jij hebt in de avonden, om je bijbaantje of lover heen, lekker de tijd om te relaxen, omdat je niet sportief bent. Af en toe is het daarom ook reuze gezellig om met de meiden af te spreken. Maar helaas, je vriendinnen zijn nooit beschikbaar in de avond, omdat ze altijd aan het sporten zijn. Sáái.

2. ”Maar dan fietsen we toch naar de stad?”
Is een zin waardoor jij direct in paniek raakt, omdat jij niet sportief bent en jouw conditie een lachertje is. Jij en je auto zijn beste maatjes en als het niet anders kan wandel jij nog liever. Fietsen vinden je vriendinnen heerlijk, maar het enige waar jij aan denkt, is lamme benen, ademnood en zweet.

via GIPHY

3. Altijd die sportieve meidenuitjes
Als jullie rond te tafel zitten en een meidenuitje plannen, komt de een na de ander met het idee om iets sportiefs te doen. Doordat al je vriendinnen ontzettend sportief zijn en jij altijd in de minderheid bent, is de keuze snel gemaakt: het wordt een sportief weekend. Gelukkig heb jij een superfijn karakter en is dat hetgene waarmee jij het weekend doorkomt.

4. Je doet altijd mee voor spek en bonen
Wanneer je je dan toch in het zweet werkt tijdens jullie vriendinnenweekend, doe je altijd mee voor spek en bonen. Vanwege het feit dat je niet zo sportief bent begrijp je de spelregels vaak niet eens, wat is ook alweer buitenspel? Achja, meedoen is belangrijker dan winnen, toch?

5. Het is een stukje zelfbescherming
Jij weet dondersgoed dat je niet de meest soepele, stabiele en sterkste persoon op aarde bent. Jij struikelt bijna (of echt) over je eigen voeten. Conclusie: je bent gewoon niet sportief en sporten is voor jou gewoon levensgevaarlijk. 

via GIPHY

6. Je begrijpt niet dat mensen dit doen voor de lol
”Even lekker een rondje hardlopen!” Lekker? Denk je bij jezelf. Bij het woord lekker denk jij aan snacks, een lekkere borrel of een knappe vent.

7. Je vindt de sportschool gewoon awkward
Je hebt het wel eens overwogen om naar de sportschool te gaan. Daar train je voor jezelf en hoef je er niet aan te denken dat er een wedstrijd wordt verloren, omdat jij geen balgevoel hebt. Toch vind je de sportschool maar niks. Je begrijpt die apparaten niet, mensen kijken je aan en je moet je in onmogelijke posities wurmen. Iedereen om je heen is ook nog eens mega sportief en daar word je super onzeker van. Eigenlijk weet je ook wel dat dat nergens voor nodig is, maar is toch een goed excuus om niet naar de sportschool te gaan, toch? 😉

8. Het enige sportieve wat jij doet is dansen op feesten
Omdat jij niet sportief bent en geen sportieve verplichtingen hebt, heb jij in de weekenden alle tijd om op veel feesten en partijen al jouw dansmoves te showen. Als jij en je vriendinnen op stap zijn, pak jij alle shine. Je vriendinnen zouden eens moeten weten hoe full body work-out jouw dansmoves zijn. Hoe bedoel je, niet sportief?

via GIPHY

9. Dat je niet sportief bent verwijt je aan een jeugdtrauma, genaamd: ”Ik werd altijd als laatste gekozen bij gym”
Je vriendinnen accepteren jou natuurlijk zoals je bent en er is helemaal niks mis met dat je niet sportief bent, maar toch vragen ze ontelbaar keer of je eens lekker een keertje wil mee sporten. Wanneer je er helemaal gek van wordt en niet wil toegeven waarom je het écht niet wil, geef je maar gewoon je jeugdtrauma tijdens de gymles de schuld. En laten we eerlijk wezen, ondanks dat dit misschien niet de echte reden is, was het vroeger wel mega pijnlijk.

Wist je dat een leuke sportoutfit een work-out direct leuker maakt? Een mooie sportlook geeft je zelfvertrouwen direct een boost en als je toch zo een toffe look hebt, wil je die natuurlijk wel laten zien.

Bron: fitgirls.nl, refinery29, buzzfeed | Beeld: iStock