Beauty

Dit zijn de populairste plekken om een piercing te zetten

Misschien zitten jouw oren al helemaal vol en is het tijd voor een nieuwe plek, of vind jij een lichaamspiercing gewoon heel gaaf? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina lees je namelijk alles wat je moet weten over het zetten van een lichaamspiercing en wat het precies is. Jij loopt straks zorgeloos die piercingshop binnen en laat die piercing zetten zonder enige zenuwen.

Waar zitten lichaamspiercings?
Eigenlijk verklapt de naam het al. Lichaamspiercings zitten namelijk op je hele lichaam, behalve in je gezicht en oren. Je lichaam is natuurlijk stukken groter dan je hoofd en heeft daarom een hele hoop plekken voor een piercing. De volgende piercings vallen onder een lichaamspiercing:
– Een navelpiercing
– Een tepelpiercing
– Een intieme piercing
– Een microdermal piercing, ook wel surface of dermal anchor piercing genoemd

Waar zit een intieme piercing?
Bij de navel- en de tepelpiercing kun je je waarschijnlijk wel iets voorstellen. Die zitten zoals de naam al zegt in de navel en de tepel(s). Een intieme piercing wordt bij vrouwen in de schaamlippen of de clitoris gezet. Ondanks dat de intieme piercings dient als sieraad, kan de piercing ook stimulerende effecten hebben. 

En wat is een microdermal piercing?
Een microdermal piercing is een lichaamspiercing die onder de huid zit, in plaats van er doorheen. Deze piercing heeft daarom aan een van de uiteinden een mini plaatje. Dit plaatje schuift de piercer onder je huid met behulp van een speciale naald, waarmee de piercer een gaatje van ongeveer twee millimeter in je huid maakt. Als dit plaatje onder je huid zit wordt de piercing vastgeschroefd met een juweeltje. Je hebt superveel verschillende diamantjes en steentjes, dus je kunt iedere dag je piercing matchen bij je outfit.
Piercing zetten in je navel
Nazorg van een lichaamspiercing
Om zo lang mogelijk van je piercing te genieten zonder enige bijwerkingen, is het verstandig om je piercing goed te verzorgen. Je nieuwe piercing is een wondje dat goed genezen moet. Iedere lichaamspiercing heeft andere nazorg nodig. Lees hieronder welke nazorg past bij jouw (toekomstige) lichaamspiercing.

Nazorg navelpiercing:
De genezingstijd van een navelpiercing duurt zes tot negen maanden. In de eerste weken is de huid rond de navelpiercing een beetje rood. Dit is niet erg, behalve als er hevige huidirritaties voorkomen. Om dit te vermijden volg je de volgende punten:
– Draag de eerste weken geen strakke kleding.
– Was altijd je handen met desinfecterende zeep voordat je je navelpiercing aanraakt.
– Korstjes, wondvocht of pus haal je voorzichtig weg met een schoon wattenstaafje.
– Maak je navelpiercing na iedere inspanning goed schoon. Heb je hard gefietst naar werk, tassen lopen sjouwen in de supermarkt of een wilde vrijpartij gehad? Dan is het tijd om je navelpiercing schoon te maken.

Nazorg tepelpiercing:
Een tepelpiercing heeft een genezingstijd van drie tot zes maanden. Volg de volgende handelingen zodat je genezing goed verloopt:
– Draag tijdens de genezingstijd geen strakke kleding.
– Raak je tepelpiercing alleen met gewassen handen aan.
– Was je tepelpiercing twee keer per dag met een druppeltje wondspoeling, voor maximaal vier weken.
– Draai de piercing voorzichtig tijdens het schoonmaken.
– Douch met desinfecterende zeep en spoel goed na om alle zeepresten te verwijderen.
– Haal korstjes weg met een schoon wattenstaafje.
– Ook bij een tepelpiercing moet je je piercing na iedere inspanning goed schoonmaken om infecties te voorkomen.

Nazorg intieme piercing:
Een intieme piercing in je clitoris heeft ongeveer vier tot acht weken nodig om te genezen. Een intieme piercing in je schaamlip(pen) heeft iets langer nodig, namelijk twee tot zes maanden. Om je intieme piercing zo goed mogelijk te verzorgen moet je aan de volgende punten denken:
– Heb liever geen seks tijdens de genezing, zo voorkom je wrijvingen en infecties.
– Douch aan het eind van de dag met antibacteriële zeep en was je piercing als laatst om overige zeepresten te verwijderen. Als zeepresten blijven zitten kunnen er irritaties ontstaan. 
– Dep na het douchen je piercings droog met een schone handdoek of een tissue.
– Smeer geen desinfecterende middeltjes op je piercing. Je urine is steriel en desinfecteert hierdoor direct je piercing.

Nazorg microdermal piercing:
Deze lichaamspiercing geneest in tegenstelling tot andere lichaamspiercings vrij snel. De genezing duurt namelijk maar twee tot vier weken. Op deze manier verloopt de genezing zo soepel mogelijk:
– Raak de microdermal piercing zo min mogelijk aan met je handen
– Laat het wondverband minimaal vijf dagen zitten
– Druppel de wondspoeling twee keer per dag
– Draag geen strakke kleding tijdens het genezingsproces
– Duik niet in het zwembad en stap geen sauna binnen
– Als je problemen ervaart, verwijder dan niet de lichaamspiercing zelf, maar ga naar de piercing shop of neem contact op met je huisarts.

Zo, nu kan jij zorgeloos naar de piercingshop om jouw nieuwe sieraad te scoren. Is een lichaamspiercing het niet helemaal voor jou of wil je gewoon nóg een piercing zetten? Hier kom je alles te weten over oorpiercings.
Bron: tattoobob.nl, tatring.com  | Beeld: Unsplash