Beauty

Dit moet je weten voordat je een nieuwe oorpiercing laat zetten

Wij meiden zijn dol op oorbellen; hoe meer, hoe beter. We houden van groot, denk aan de statement oorbellen, of juist van subtiel, minimalistische knopjes of sierlijke oorbellen. Niet met alleen oorbellen versieren we onze oren graag, maar ook met oorpiercings #earparty. Wil jij graag je oorfeestje uitbreiden? Lees je dan snel in en kom alles te weten over de mogelijke risico’s en nazorg van een nieuwe oorpiercing.

Schieten of piercen?
Een oorpiercing zetten gaat net even iets anders dan het prikken van een oorgaatje. Misschien heb je er één of misschien zelfs al drie. Voor de kenners is het bekend dat een oorbelgaatje geschoten wordt met een machine, ook wel pistool genoemd. Voordat je tot één telt zit je oorbel er al in. Bij een oorpiercing gaat het iets anders in zijn werk. Het verschil is dat een oorpiercing met een piercingnaald wordt gezet en een oorpiercing door kraakbeen gaat. Een ‘pistool’ waarmee je je oorgaatje schiet in je oorlel, kan je kraakbeen beschadigen. En dat is natuurlijk alles behalve de bedoeling. Daarom maken vele shops liever gebruik van piercingnaalden. Daarnaast is het gemakkelijker om de piercingnaald steriel te maken. Hierdoor is de kans op infecties kleiner. Je oorpiercing schieten is misschien goedkoper, maar alles behalve beter voor je oren.

Oké, we gaan de oorpiercing dus piercen. Waar kan ik allemaal een oorpiercing nemen?
In je oor heb je super veel mogelijkheden voor een gave oorpiercing. Dit zijn ze:
– Helix
– Industrial
– Rook
– Tragus
– Snug
– Conch
– Antitragus
Daith
– Orbital
– Tranverse lobe

Wow, dit zijn een hele hoop hele bijzondere namen. En, ze passen allemaal in je oor. Als je research doet zie je hoe deze oorpiercings er allemaal uitzien. In de piercingshop hangen vaak ook afbeeldingen en posters waarop iedere oorpiercing is uitgebeeld.

Waar moet ik van tevoren aan denken?
– Denk goed na over waar je de oorpiercing wil zetten. Zoek inspiratie op of spiek bij vriendinnen die er misschien al een paar hebben of zoek op Instagram onder bepaalde hashtags.
– Heb je medische complicaties? Denk aan problemen met je bloeddruk, duizeligheid of flauwvallen. Geef dit dat aan bij de piercer, zodat hij of zij niet voor verrassingen komt te staan.
– Controleer altijd of de shop een vergunning heeft. Dit geeft onder andere aan dat de shop zich aan de hygiëne houdt. Wel zo fijn.
– Kom uitgerust en eet en drink voldoende. Soms ben je na het piercen een beetje licht in je hoofd of voel je je niet zo lekker. Op een lege maag voel je je alleen maar zwakker.

Wanneer kan ik beter geen oorpiercing nemen?
In sommige situaties is een oorpiercing zetten niet goed voor je gezondheid, als je zwanger bent bijvoorbeeld. Heb jij medische complicaties? Neem dan altijd contact op met je huisarts, hij/zij vertelt je of een oorpiercing nemen verstandig is of niet.

via GIPHY

Yay! Je hebt een nieuwe oorpiercing. Hoe moet ik die goed verzorgen?
Je bent helemaal gelukkig met je oorpiercing en dat wil je natuurlijk zo houden. Om vervelende complicaties zoals irritaties, bloed en ontstekingen te voorkomen moet je je oorpiercing goed verzorgen. Let hierbij op de volgende punten:
– Was altijd je handen voordat je aan je piercing zit.
– Maak de oorpiercing drie keer per dag schoon met de door de piercingshop gegeven middelen.
– Zit en draai niet onnodig aan je oorpiercing. Ondanks dat je soms misschien een korstje voelt, groeit de piercing onmogelijk vast aan je oor.
– Laat de oorpiercing twee tot drie maanden zitten totdat je er een andere indoet. Het lange staafje dat nu in je oor zit is misschien minder mooi, maar wel erg belangrijk bij het genezingsproces van het nieuwe oorgaatje. Nog even laten zitten dus!