Beauty

Alle vragen die je hebt over tepelpiercings beantwoord

tepelpiercing

Heb je ooit overwogen om je tepels te laten piercen, maar weet je niet precies wat je kunt verwachten? Wil je weten hoeveel pijn het doet en hoeveel het eigenlijk kost? Hier is alles wat je moet weten over tepelpiercings.

Hoeveel kost een tepelpiercing?

Afhankelijk van de piercingstudio kan een tepelpiercing ergens tussen de € 25 en € 50 kosten. De gemiddelde prijs ligt meestal rond € 40, maar het kan duurder zijn afhankelijk van het sieraad dat je kiest. Als je van plan bent om beide tepels te laten piercen, kun je meestal een 2-voor-1-aanbieding krijgen, maar ze kunnen je vragen om vooraf te betalen, wat betekent dat je niet halverwege kunt afhaken!

Hoe oud moet je zijn om je tepels te laten piercen?

In het Verenigd Koninkrijk moet je ouder zijn dan 18 jaar, en de studio zou mogelijk de wet overtreden als ze piercings aanbieden aan iemand die jonger is.

Doen tepelpiercings pijn?

Slecht nieuws als je een ervaren piercer bent: het is TOTAAL anders dan elke andere lichaamsaanpassing. De tepels zitten boordevol zenuwuiteinden, waardoor het gebied zeer gevoelig is. Stel je voor dat fijne gevoel wanneer je partner zachtjes je tepels streelt (sommige gelukkige dames kunnen zelfs een hoogtepunt krijgen op deze manier) en vervang die zachte handen door een harde, metalen prik. Het is een vreemd soort pijn waar sommige mensen van kunnen genieten als ze zo geneigd zijn, maar voor de meesten van ons is het niet bepaald een eitje. Het enige voordeel is dat het heel snel voorbij is.

De piercing kan voor sommigen pijnloos zijn en het hangt allemaal af van hoe gevoelig je tepels zijn. De pijn die je voelt duurt slechts kort tijdens het zetten van de piercing, maar velen ervaren enkele dagen pijn nadat het is gedaan. Tijdens het genezingsproces kan het pijnlijk zijn als je ergens achter blijft haken – net als bij elke andere piercing.

Hoe lang duurt het voordat een tepelpiercing volledig geneest?

Gedurende de eerste week of twee krijg je instructies om het af te dekken en te vermijden dat je het in bad weekt, om je piercing weg te houden van schadelijke bacteriën. Probeer de verleiding te weerstaan om het aan je vrienden te laten zien totdat het genezingsproces is voltooid.

Zolang je het twee keer per dag reinigt met een zoutwateroplossing (of lenzenvloeistof), zou je geen problemen moeten ondervinden. Het kan tot zes maanden duren voordat het volledig geneest en in de tussentijd is het belangrijk om het schoon te houden en te voorkomen dat het vast komt te zitten in je kleding. Dit maakt pikante kanten lingerie een beetje risicovol.

Als je naar een muziekfestival gaat of op vakantie gaat, wees dan extra voorzichtig met het schoonhouden en vrij houden van infecties. Het overslaan van de juiste verzorging is echt niet de moeite waard.

Lees ook:
Ontdek de wereld van oorpiercings: 16 stijlvolle en trendy opties

Hoe verwijder ik mijn tepelpiercing?

De meeste piercings zijn voorzien van schroefballen en ringetjes. Het kan even duren voordat je het in eerste instantie verwijdert, maar het belangrijkste is om je handen te wassen en het gebied van tevoren schoon te maken. Als je moeite hebt, ga dan gewoon langs bij je piercer en vraag hem of haar om het voor je te verwijderen – ze hebben dit soort lastige dingetjes al heel vaak gedaan!

Kan ik borstvoeding geven met een tepelpiercing?

Je kunt nog steeds borstvoeding geven als je een tepelpiercing hebt, maar je zult rekening moeten houden met de piercings wanneer de tijd daar is. Sommige vrouwen stappen over op staafjes en halen ze er gewoon uit wanneer het tijd is om de baby te voeden, om ze vervolgens weer in te doen zodra ze klaar zijn met voeden. Het littekenweefsel mag je in de toekomst niet belemmeren om borstvoeding te geven als je dat wilt.

Beeld: pinterest