Lifestyle

Dit zijn de 7 grootste afknappers in een mannenwoning

Je bent aan het daten met die ontzettende leuke boy en het moment is daar: je gaat met hem mee naar huis. Je denkt dat je dag niet meer stuk kan, want alles aan je toekomstige lover is perfect, totdat je zijn woning binnenstapt. Geschrokken loop je door zijn woning en het liefst wil je keihard wegrennen. Bah, wat een afknapper! Dit zijn de zeven grootste afknappers in een mannenwoning. Deze herken je vast.

1. Een stinkende woning
Niks is zo vies als een hele onaangename geur die je verwelkomt bij de eerste stap als je binnenkomt. Een vuilnislucht, knoflookwalm of zweetgeur, het liefst ruik je gewoon bloemetjes. Misschien is het nog wel smeriger als je de lucht niet eens kunt plaatsen. 

2. Een vieze keuken
Oké, oké, ook wij vrouwen zijn soms een beetje rommelig en vooral lui als het om de keuken poetsen gaat. Soms ben je gewoon kapot en plof je liever op de bank in plaats van dat je de vaatwasser inruimt of je handen in het sop steekt. Maar je haalt wel de poetsdoek uit de kast als je weet dat er mensen over de vloer komen. Het is dan ook een gigantische afknapper als bij je date de vetvlekken, broodkruimels en vieze borden nog op het aanrecht liggen. Oja, een uitpuilende vuilniszak is misschien nog wel erger.

3. Een vies bed
Een van de fijnste dingen in het leven is toch wel het kroelen in een schoon en fris ruikend bed. Als je in de kamer komt waar het allemaal gebeuren moet en je ruikt de mufheid van zijn bed al op een afstand, is je goede mood meteen verdwenen. Je ruikt dat hij hier al ruim een aantal weken in ligt te zweten. Je begint je ook af te vragen of hier misschien nog sporen liggen van vorige scharrels…

via GIPHY

4. Ongedierte
Alle huisdieren die je geen naam hoort te geven zijn een dikke vette no-go. Ongedierte vinden we sowieso nooit prettig. Deze beestjes tonen gewoon aan dat het huis van je misschien toekomstige lover mega onhygiënisch is. Deze kleine nare diertjes houden van vuil. Bah.

5. Sexy posters aan de muur
Tsja, ieder zijn of haar ding natuurlijk, maar Playboy posters kunnen echt niet meer als een man de zestienjaar is gepasseerd of nog woont in een studentenflat. We voelen ons er nogal door bekeken en willen eigenlijk niet eens weten wat de bedoeling is van al die posters. 

6. Versleten meubels
Wij vrouwen weten ook wel dat wij in veel gevallen iets meer geven om interieur dan de man. En dat is niet erg. Je hoeft geen tierelantijntjes, inspirerende quotes en kamerplanten te hebben om een vrouw in te palmen. Toch is het fijn om op een bank te zitten waarvan we weten dat die niet ieder moment doorzakt. Kastjes waarvan de verf afbrokkelt, gaten in de deurmat en lampen die het niet doen. Het staat gewoon minder netjes.

7. (Vervelende) huisgenoten
Tegenwoordig is het enorm lastig om in de stad te wonen in een huis dat ook nog een beetje betaalbaar is. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen ervoor kiezen om een woning te delen. Huisgenoten zijn net als schoonfamilie. Die kies je niet uit, maar die krijg je erbij. Er zijn van die huisgenoten die weten dat jullie af en toe jullie privacy nodig hebben, máár er zijn ook roomies die continu zonder waarschuwing binnenstormen, luidruchtige feestjes geven en (iel) binnen roken. Ze zijn vast heel gezellig, maar heel relaxed is het niet. Dan blijf je toch liever thuis… Sorry Mr. Lover.
Bron: femfem.nl, menshealth.com  | Beeld: iStock