Lifestyle

8 verschillende soorten huisgenoten die iedereen herkent

Veel jongeren kiezen ervoor om op een gegeven moment uit huis te gaan. Misschien omdat ze gaan studeren in een andere stad, maar soms ook omdat ze gewoon zelfstandig willen worden. Als je op jezelf gaat wonen brengt dat allerlei kosten met zich mee, dus een huisje helemaal voor jezelf zit er waarschijnlijk niet in. De oplossing? Opzoek naar een studentenhuis. Je deelt het huis waarin je woont met allemaal anderen én lang niet iedereen is hetzelfde. Woon jij op jezelf of heb je ooit op jezelf gewoond? Dan herken jij de volgende soorten huisgenoten sowieso.

1. De huisgenoot die overal rommel achterlaat
Overal waar je kijkt kom je kleding tegen van je huisgenoot én dingen opruimen na gebruik lijkt je huisgenoot ook ontzettend moeilijk te vinden. Als het aanrecht weer eens vol staat met pannen en viezigheid weet iedereen in huis bij wie ze moeten zijn. En wanneer je hem/haar vraagt om eens wat op te ruimen, krijg je het standaard antwoord: 'Ja, doe ik zo'. Yeah, sure. 

2. De huisgenoot die altijd alles schoon wil hebben
Het tegenovergestelde van de rommelkont is de schoonmaakfreak. Over het algemeen zijn de schoonmaakfreaks altijd meisjes. De kamer van deze huisgenoot ziet er altijd tip top uit. Als je zelf niet zo'n schoonmaakfreak bent kan het soms lastig zijn om er met een samen te wonen. Je krijgt namelijk continue te horen of je alles even schoon kunt maken, en doe je dat niet? Dan kun je binnen de kortste keren een briefje op de keukentafel verwachten. Maar ergens is het stiekem ook wel weer fijn om hem/haar erbij te hebben, want veel vieze klusjes worden voor je gedaan.

3. De huisgenoot met een vriend
Eigenlijk heb je er met deze huisgenoot nog een extra huisgenoot bij. Je huisgenoot heeft een vriend, die geregeld blijft slapen. Prima, maar ze is bijna nooit meer alleen thuis. Heel fijn als je een gedeelde badkamer hebt, duurt het nog langer. Er is helemaal niks mis met het hebben van een vriend, maar het kan soms een beetje storend zijn om er iemand extra bij te hebben.

huisgenoten student 4. De huisgenoot die denkt dat jullie BFF's zijn
Dat jullie in het zelfde huis wonen, betekent niet gelijk dat jullie elkaars beste vrienden zijn. Althans, zo denk jij erover. Je huisgenoot heeft andere gedachtes. Bij ieder nieuwtje stormt ze je kamer binnen om je alles in geuren en kleuren te vertellen. Leuk hoor, al die gezelligheid: maar soms heb je even wat ruimte nodig.

5. De huisgenoot die nooit uitgaat
Deze huisgenoot is nooit in de stad te vinden. Gezellige huisavondjes? Prima. Maar bij de afterparty haakt deze huisgenoot af. Je hebt ook al vaak genoeg gehoord dat je wat minder geluid moet maken tijdens het thuiskomen. Eén pluspunt: voor een Netflix-avondje kun je wel altijd bij haar terecht.

6. De huisgenoot die niet zonder ouders kan
Bij het minst of geringste gaat er een telefoontje uit naar haar ouders. Je huisgenoot moet enorm wennen aan het idee dat ze niet meer bij haar ouders in huis woont, dus als er ook maar iets aan de hand is belt ze haar ouders op. De was gaat in het weekend mee naar huis én ze krijgt iedere week weer nieuwe maaltijden mee. Stiekem ben je toch ook wel een klein beetje jaloers.

7. De huisgenoot die bijna nooit slaapt
Op een of andere manier lijkt deze huisgenoot bijna geen slaap nodig te hebben. Als je over de gang loopt hoor je altijd de tv aanstaan op haar kamer. En als ze niet op haar kamer is, dan is ze wel in de woonkamer te vinden. Wel gezellig, want als je 's avonds een keertje wakker ligt weet je zeker dat je bij haar terecht kunt.

8. De huisgenoot die heel erg op je lijkt
Jullie hoeven elkaar alleen maar aan te kijken of de boodschap is al duidelijk. Je kunt met iedereen wel goed opschieten, maar deze huisgenoot staat toch wel echt boven aan je lijstje. Jullie maken de leukste dingen mee en je had nooit verwacht dat je een huisgenoot zou vinden die zo goed bij je zou passen.

Bron: cosmopolitan.com, realsimple.com, theonion.com | Beeld: iStock

 

Lees ook: Supersnel je labels in huis met de Goedgemerkt kortingscode

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved