Lifestyle

9 interieurtips om jouw winterdip tegen te gaan

Tijdens de (lááánge) winter in Nederland zijn de dagen kort, is het buiten ijzig koud en lijkt de lucht geen andere kleur te kennen dan grijs. Los van die ene keer sneeuw per jaar, is de Nederlandse winter niet bepaald een pretje. Dat Nederlanders massaal last hebben van een winterdipje is dan ook geen verrassing. Gelukkig zijn hier talloze oplossingen voor. Zo kan een juiste (slaap)kamerinrichting wonderen doen. Hoe? Lees snel verder.

1. Reflecterende voorwerpen
Voorwerpen zoals spiegels, lampen en metalen reflecteren licht. Dat zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel in je kamer. Dé perfecte moodbuster voor in de winter dus. Extra tip: gebruik altijd gele lampen voor een extra warm gevoel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elisah Jacobs | Wooninspiratie (@interiorjunkiecom) op

2. Zachte voorwerpen
Kussens, dekentjes en kleden geven een warme look en feel aan je kamer. Het staat gezellig en is ook nog eens comfortabel. Bovendien hoeft dit niet veel geld te kosten. Haal daarom zo veel mogelijk zachte voorwerpen in huis en geniet van jouw extreem comfortabele kamer. Lees hier welk kleed bij jouw kamer past.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

3. Zomer in je bol
Kleur kan een wereld van verschil maken in jouw kamer. Vooral warme, zomerse tinten. Zo krijgt jouw kamer warmte en een positieve vibe. Denk aan kleuren zoals roze, groen of oceaan blauw. Verzamel accessoires in twee of drie kleuren en versier je kamer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hkliving #showroomupdate for nxt weeks #presale for #awcollection #autumnwinter2018

Een bericht gedeeld door Global Interiors (@hkliving) op

4. Groen
Met planten haal je letterlijk en figuurlijk nieuw leven in huis. Ze geven kleur aan je kamer en zorgen voor zuurstof. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat planten je blij maken. Yes! Zorg voor extra grote planten en leuke potten. Probeer ook alvast voorjaarsbloemen in huis te halen, zoals narcissen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H&M Home (@hmhome) op

5. Gooi om
Niets is zo lekker als een middagje rommelen in je kamer. Verplaats wat meubels of gooi je kamer helemaal om. Het gevoel van een nieuwe, frisse inrichting zal je winterdip goed doen. Bovendien is dit hét moment om eens onder je bed te stofzuigen ;-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

6. Versier de muur
Een andere manier om jouw kamer sfeer te geven is door je muren te decoreren. Combineer mooie posters of ga voor een groot schilderij. Gegarandeerd dat jouw kamer meer karakter en positieve energie krijgt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IXXI . your wall decoration (@ixxiyourworld) op

7. Verf erop los
Een lange tijd waren witte muren in, maar inmiddels zijn gekleurde muren helemaal hip! Ren daarom direct naar de bouwmarkt om jouw favoriete kleur(en) uit te zoeken. Inspiratie nodig? Bordeaux rood en poederroze staan heel mooi met goud. Of wat dacht je van contrasten combineren, zoals okergeel en oud roze? Met deze super handige app van Flexa kan jij testen welke kleur in jouw kamer staat. Klik hier om te lezen door welke kleur je het beste slaapt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rachel van Sas (@dehuismuts) op

8. Bloemenmuur
Is verf te gewoontjes voor jou? Kies dan voor een bloemenbehang! Bloemen op jouw muur staan super vrolijk. Zo ben jij in no time van je winterdipje af. Voor dit klusje moet je wel even lief papa aankijken… ;-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MOKKASIN – SOFIA (@sofiaatmokkasin) op

9. Embrace the winter
De winter gaat nog lang niet weg, hoe graag we dat ook zouden willen. Dus in plaats van de winter uit huis halen, kunnen we het ook gewoon accepteren en de winter omarmen. Positief omdraaien dus (let op: deze tip geldt voor alles in het leven!). Haal zoveel mogelijk gezelligheid in huis, zoals kaarsjes, lichtjes en keedjes. Ook hebben natuurlijke materialen met een warme feeling een positief effect. Denk aan een schapenkleedje, een aardewerk vaas of een donkerhouten dressoir. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Bron: House Beautiful | Beeld: iStock