Simpele trucjes om je kamer er luxer uit te laten zien

Lifestyle door Rochèll

We dromen allemaal wel van het luxe leventje. Maar helaas blijven we tegelijkertijd ook allemaal studenten die over het algemeen behoorlijk krap bij kas zitten. Of nou ja, we hebben genoeg andere dingen om ons zuurverdiende geld aan uit te geven dan aan spullen voor op de slaapkamer. Als je je kamer een luxe uitstraling wilt geven kan dat dus een behoorlijke opgave zijn. Maar niet getreurd: er zijn genoeg simpele, goedkopere manieren om van jouw slaapkamer een klein paleisje te maken. Daar heb je alleen maar deze kleine trucjes voor nodig.

♥ Neem een tapijt
Tapijten lijken misschien een beetje ouderwets, maar niks is minder waar. Een tapijt zorgt ervoor dat je kamer er chique uitziet. Je kunt kiezen voor een tapijt met één neutrale kleur, maar als je een tapijt met patroon en een aantal kleuren kiest wordt je kamer al gelijk een stuk kleurrijker. Al nagedacht over een Perzisch tapijt?

♥ Kies kussens van luxe materiaal
Het is een klein detail, maar toch maakt het een wereld van verschil. Voeg extra kussens toe op je bed om 'm luxer te laten lijken. Kies als stof voor je kussens: suède. Aan een stof is vaak te zien of een product duur of goedkoop is. Met suède kun je net doen alsof het heel erg duur is.

♥ Kies voor een kroonluchter
In films zie je ook vaak dat de rijke luizen kroonluchters in hun huis hebben hangen. Een kroonluchter lijkt iets voor de rijke mensen, maar dat hoeft helemaal niet. Tegenwoordig kun je kroonluchters al voor een prikkie op de kop tikken. Het ziet er gewoon heel classy uit, zo'n kroonluchter in je slaapkamer.

♥ Zet grote fotolijsten neer
Mensen die van luxe houden, houden van grote opvallende objecten. Het is daarom mooi om opvallende fotolijsten toe te voegen aan je kamer. Je kunt de fotolijst aan de muur hangen, maar het is ook mooi om het ergens op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan je bureau. Kies voor een lijst die er strak en luxe uitziet. 

♥ Voeg marmer toe
Net zoals het tapijt, is marmer een trend die is meegekomen uit de geschiedenis. Het marmer geeft je kamer een soort van koninklijke uitstraling. Stel je dat eens voor in combinatie met de kroonluchter. Je kunt ervoor kiezen om een marmeren tafel te kiezen als eyecatcher, maar je kunt ook spelen met details.

♥ Laat koperen / gouden details terugkomen
Je hoeft geen echt goud meer te kopen, want tegenwoordig worden er ontzettend veel goudkleurige producten gemaakt. Gebruik gouden of roségouden decoratie om producten duurder te laten lijken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een gouden spuitbus kopen en zelf je handen uit de mouwen steken. Het is helemaal aan jou of je voor roségoud of goud kiest.

♥ Hang spiegels op / zet spiegels neer
Als je een kleine kamer hebt, is het aan jou de taak om je kamer groter te laten lijken. Door spiegels op te hangen lijkt de kamer een stuk ruimer. Je kunt ze natuurlijk ook neerzetten, op je kast bijvoorbeeld. 

Bron: realsimple.com | Beeld: Pixabay