Lifestyle

Maak je kamer knusser met een vloerkleed en deze moét je hebben

Om je kamer leuk op te vrolijken wil je natuurlijk een mooi kleed op je vloer hebben. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Van welk materiaal wil je je vloerkleed hebben? Hoe groot moet hij zijn? Welke kleur staat mooi in je huis? Past hij wel bij je vloer en muren? Eén ding is in ieder geval zeker; een vloerkleed mag niet missen in jouw interieur. Door dit artikel kom jij erachter welk prachtige vloerkleed jij in je kamer wilt hebben.
Vloerkleden interieur
De vorm
Het is ook lastig om te kiezen of je een vierkante, langwerpige, ronde of vormloos vloerkleed wilt. Heb jij alles in je huis strak? Dan kan je dit leuk doorbreken met een vormloos kleed met verschillende printen. Wat voor formaat kleed wil jij in je kamer hebben? Wil je je kleed in je slaapkamer leggen? Ga dan voor een klein kleedje, zo blijft je kamer knus. Zoek je een kleed voor je grote woonkamer, kies dan voor een groot vierkant kleed. Deze vult de grote ruimte een beetje op. Als je een grote lege ruimte hebt kan je deze heel goed opvullen met een felle kleur of drukke print. 

Materialen
Kies je voor een hoogpolig, wollig, handgebreid, fading, geknoopt of Perzisch kleed? De keuze is eindeloos. Heb je een kat of hond die veel haren verliest ga dan voor een plat kleed zonder uitstekende haren. Heb jij het altijd koud en wil je een warme sfeer in je huis? Ga dan voor een hoogpolig kleed. 
vloerkleed huis interieur
Dit kleed is verkrijgbaar bij Otto.nl voor €41,09.

Stijlen
Je hebt heel veel verschillende stijlen vloerkleden. Vintage, retro, chique, enzovoort. Kijk wat voor stijl je in je huis hebt en pas je vloerkleed daar aan. Wil je alleen wat warmte aan je interieur toevoegen met een kleed maar het niet te veel laten opvallen? Kies dan voor een basic vloerkleed met één neutrale kleur. 
Vloerkleden interieur Dit kleed is verkrijgbaar bij thesouks.nl voor €570. (Een wat duurder kleed maar heeft een super mooie kwaliteit).

Combineren
Een vloerkleed is vaak een groot onderdeel van je kamer. Het valt erg op dus je wilt dat het zo goed mogelijk bij je kamer combineert. Kijk goed naar de stijl, vorm en plek van je kleed. Het is ook leuk om meerdere kleden te combineren. Verschillende kleuren of stijlen kunnen goed bij elkaar passen. 
Vloerkleden interieur designDit kleed is verkrijgbaar bij home24.nl voor €99,99.

De plek
Waar leg je je vloerkleed neer? Je kunt een vloerkleed onder je salontafel leggen. Dan ligt hij mooi centraal en zie je het hele kleed. Heb je je bank tegen de muur staan? Dan is het mooi om je kleed deels onder de bank te leggen, hij steekt dan eronder vandaan. Ook lekker voor je voeten als je op de bank zit. Wil je zorgen dat al je meubels een eenheid worden? Zet dan die meubels minimaal met de voorpoten op het kleed. Wil je een gekleurd kleed of met een mooi design? Ga dan voor een wat kleiner kleed en zet je meubels er omheen, niet erop.

Bron: vtwonen.nl, houseoflou.nl | Beeld: iStock

 

Lees ook: Musthaves kortingscode voor design meubelen in stijl

Must reads 👀