Lifestyle

Met deze 14 tips voorkom je verveling in de zomer

Ga jij deze zomer niet op vakantie? Heb je al je examens net achter de rug en nu super veel tijd over? Of heb je tijd ingepland om leuke dingen te doen maar heb je totaal geen inspiratie? Dan kun je deze tips goed gebruiken. Wij hebben namelijk 14 leuke dingen om te doen deze zomer voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy your summer!

1. Picknicken
Nodig vrienden of vriendinnen uit om te picknicken. Ga naar de supermarkt om allemaal lekker eten en drinken in te slaan. Haal een leuk kleedje van zolder en ga naar het dichtstbijzijnde parkje om gezellig te kletsen en kaartspellen te spelen.
Tip: Neem een koeltas mee om je eten en drinken lekker koud te houden. 

2. Varen met vrienden
Je kent vast wel iemand met een boot of vraag in je buurt of je een boot mag lenen. Ga samen met iemand (of alleen) een lekker stukje varen. Het is ontspannen én op het water word je sneller bruin 🙂

3. Naar het strand
Pak je handdoek, je zonnebrandcrème en je zonnebril en op naar het strand. In de zomer rijden er vaak bussen vanaf verschillende stations naar het dichtstbijzijnde strand, handig als je niet of fietsafstand van het strand woont en je rijbewijs nog niet hebt. 

4. Lunchen op een terrasje
Ga samen met je vriendin, vriend of moeder eens lekker lunchen in de stad. Kies een leuk terrasje uit en geniet samen van een lekker broodje met carpaccio!

Zomer vervelen tips5. Shoppen
Ga naar een stad in Nederland waar je nog nooit eerder bent geweest en ga daar shoppen. Je ontdekt leuke nieuwe winkeltjes en hebt een gezellige dag.

6. Fietsen
Van het woord fietsen word je al bijna moe… maar vraag eens een vriendin mee om samen naar een dorpje verderop te fietsen waar je nog nooit bent geweest. Zet je fiets even neer en ga op zoek naar een plek waar je een ijsje kan halen of zoek een terrasje om gezellig wat te drinken. Zo maak je een fiets ritje juist leuk om te doen!

Zomer tips verveling7. DIY
Als je je echt verveelt kun je jezelf beter nuttig maken. Geef je kamer of je schoolspullen voor het aankomende schooljaar een grote make-over. Maak leuke DIY’s van internet na en laat je creativiteit eens helemaal gaan.

8. Smoothies maken
Met het warme weer moet je altijd veel drinken, en niets is lekkerder dan een verfrissende vruchten smoothie. Wees een echte barvrouw en verras je familie met jouw zelfgemaakte smoothie of alcoholvrije cocktail

9. Watergevecht
Ik hoor je al denken ‘ik ben geen 5 meer’. Maar een watergevecht is altijd leuk. Roep al je vrienden bij elkaar en trek je bikini snel aan. Je kunt hier al 500 waterballonnen voor minder dan drie euro krijgen. 
Tip: Vraag aan je ouders of zij een afdekzeil hebben. Als je zeep met water op het zeil gooit, heb je zo je eigen waterslide.

10. Ijsjes maken 
Vroeger heb je vast weleens een stokje in je toetje gestopt en deze in de vriezer gelegd, zodat je de volgende dag een ijsje had. Simpel toch? Zo kun je ook heel gemakkelijk andere ijsjes maken. 

11. Fotoshoot houden
Je nieuwe zomer outfit aan, zon op de achtergrond en je fancy zonnebril op. Jij staat al klaar voor een leuke Insta foto. Vraag je vriendin of zus om een fotoshoot te houden. Dit kan al voor de schutting van je tuin of in tussen de bloemen in het park. Jouw Insta wordt deze zomer helemaal perfect.

12. Ga erop uit
Na het sparen van ál die zegels bij de supermarkt word het nou wel eens tijd om die dierentuin eens te gaan bezoeken. Ga een dagje naar het pretpark of naar een museum waar je al heel lang naar toe wilt maar nooit tijd voor had.

13. Organiseer een bbq-avond
Ga gezellig met de buren of met je vrienden een avondje lekker eten. Heb je geen bbq thuis? Voor nog geen vier euro haal je al een wegwerp-bbq bij de Albert Heijn. 

14. Wees een toerist in eigen land
Er zijn vast wel een aantal plekken in Nederland waar jij (als Nederlander!) nog nooit bent geweest. Bezoek deze bezienswaardigheden met het warme weer en ontdek wat er allemaal te zien is in ons kikkerlandje.

Wat doe jij het liefst in de zomer?

Beeld: iStock