Food

Deze lekkere snacks wil je meenemen naar je picknick

Zomer + picknick is als 1 + 1 = 2. En in het kader van leuke dates in de zomer hebben we een lijstje lekkere recepten voor je gemaakt voor een high tea met je vriendinnen of een picknick met je boyfriend. Lekkere sandwiches, cakes en donuts voor jullie samen om te genieten van het eten en van elkaar. 

Voor de high tea hebben we een paar lekkere sandwiches op een rijtje gezet:

Sandwich zalm met komkommer

Ingrediënten:
– 6 sneetjes wit casinobrood
– 6 el zuivelspread bieslook
– 100 g gerookte zalm
– ¼ komkommer

Wat moet je doen: 
Snijd de korst van het brood. Besmeer met zuivelspread bieslook. Verdeel de gerookte zalm over de helft van de sneetjes. Snijd de komkommer in linten en dep droog met keukenpapier. Verdeel de komkommer dakpansgewijs over de zalm. Leg de andere helft van de sneetjes brood met de zuivelspread naar beneden erop. Snijd kruislings twee keer door.

Sandwich rookvlees-avocado

Ingrediënten: 
– 8 sneetjes Pain de Madeleine
– 4 el mayonaise
– 8 plakjes runderrookvlees
– 1 avocado
– 16 blaadjes basilicum

Wat moet je doen: 
Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel het rookvlees over de helft van de sneetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado en de blaadjes basilicum over het vlees. Leg de resterende sneetjes er met de mayonaisekant naar onderen op. Snijd de sandwiches doormidden.

Kleine zalmwraps 

Ingrediënten: 
– 300 g broccoli
– 300 g maiskorrels
– 426 g zalm
– 125 g verse roomkaas met kruiden
– 260 g tortillawraps

Wat moet je doen: 
Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Verwarm de broccoli, maïs, zalm en roomkaas in een pan op laag vuur. Voeg zout en peper toe. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Vul met zalmmengsel, rol op en snijd in kleine stukjes, en klaar!

Aardbeien scones

Ingrediënten: 
– 500 g bloem
– 16 g bakpoeder (zakje)
– 1 tl zout
– 75 g koude boter
– 300 ml halfvolle melk
– 1 ei
– 125 g mascarpone (bakje à 250 g)
– 250 g aardbeienjam
– 500 g aardbeien

Wat moet je doen: 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

Bak in circa 15 minuten in de oven gaar. Laat het iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met mascarpone en aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.

Soesjes met frambozen

Ingrediënten: 
– 150 g witte chocolade
– 2 dozen slagroomsoesjes ((diepvries à 16 stuks), otndooid)
– 1 doosje frambozen

Wat moet je doen: 
Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe ze in een kom en laat ze afgedekt in de magnetron in 1 minuut (650 Watt) smelten. Neem de kom uit de magnetron en roer de chocolade om. Verwarm de chocolade nog 30 seconden in de magnetron; neem hem elke 10 seconden uit de magnetron en roer het om. Zorg ervoor dat alle chocolade helemaal is gesmolten.

Doop nu de bovenkant van een soesje in de chocolade, leg het soesje met de chocoladekant naar boven op een schaal. Doe dit bij alle soesjes. Maak drie of vier verschillende lagen; de soesjes blijven plakken door de nog zachte chocolade. Verdeel de frambozen over de soesjestoren. Bestrooi eventueel met de poedersuiker, en klaar.

 

Must reads 👀