Lifestyle

Yum: deze ijsjes kun je thuis heel makkelijk maken

Yay, het is weer zomer! Dit betekent lekker zonnen op het strand, gezellige tuinfeesten en varen. Wat kan er nu echt niet ontbreken?! Natuurlijk, ijs! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar de supermarkt te rennen en een Magnum te scoren, maar het is ook leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van ijsjes. Lekker en leuk! Hier zijn recepten voor DIY ijsjes. 

Danoontje ijsje

Een heel makkelijk recept is: Danoontje ijsjes!

Wat heb je nodig:
– Danoontje power
– Houten stokjes

Wat moet je doen: 
Je prikt de stokjes in de dichte verpakking aan de bovenkant. Je legt de Danoontjes in de vriezer. Wacht een paar uur. Vervolgens haal je ze eruit, houd je het omhulsel onder een lauwe kraan waardoor de verpakking loslaat. En je hebt heerlijk ijsjes!

Gezond ijsje met muesli

Watch on YouTube

Gezond waterijsje met fruit 

Wat heb je nodig?
– vormpjes voor ijsjes
– aardbeien
– frambozen
– bosbessen
– meloen
– water
– limoen

Wat moet je doen?
Snijd al het fruit in kleine stukjes (behalve de bosbessen). Vul vervolgens de vormpjes bijna tot de rand met het fruit, verdeel het hoe jij het leuk en lekker vindt. Voeg vervolgens het water toe, dit kan ook water met een smaakje zijn. Snijd de limoen door de helft en pers een helft uit over de vormpjes. In de vriezer voor een paar uur en klaar! 

ijsjes maken diy

Oreo-ijs (voor 4 personen) 

Wat heb je nodig? 
– 500 ml slagroom
– 400 ml melk
– Caramelsiroop
12 Oreo koekjes
– Een garde en een scheplepel (kan ook grote lepel)

Wat moet je doen?
Klop de slagroom in een schaal. Dit kan ook met een mixer als je die hebt. Voeg de melk toe en klop dit door. Kruimel de Oreo koekjes over het beslag heen en roer dit door. Zet vervolgens de schaal in de vriezer. Laat dit een nacht staan. Haal het uit de vriezer en klaar! 

Yoghurtijs met honing en muesli

Wat heb je nodig? 
– Honing 
– 500 ml Griekse yoghurt
– muesli

Wat moet je doen? 
Roer honing door de muesli. Roer een eetlepel door de yoghurt en schep de muesli erdoor heen. Schep het mengsel in een plastic bak. Plastic is handig omdat het ijs uitzet. Laat het ijs 6 uur in de vriezer. Schep vervolgens met een hete ijslepel bolletjes voor in een glaasje. Gooi er als je wil nog wat honing overheen. 

Banaan-aardbeienijs 

Wat heb je nodig? 
– 3 rijpe bananen
– 5 aardbeien
– Leuke bakjes

Wat moet je doen? 
Snijd de bananen in stukjes en leg in een plastic zak een paar uur in de vriezer. Maak de aardbeien schoon. Mix de bananen (kan in een keukenmachine of met mixer). Voeg 1 voor 1 de aardbeien toe tot het eruitziet als softijs, en klaar! 

Hier nog een aantal DIY’s van YouTubers: 

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Lees ook: 

Bron: Youtube.com, Ah.nl | Beeld: iStock 

Must reads 👀