Lifestyle

Suède schoenen schoonmaken? Dat doe je zo!

Hacks hoe je te kleine schoenen passend maakt of hoe je verzendkosten vermijdt. We zijn er dol op. En er worden steeds meer lifehacks ontdekt, en zo ontdekte ook dit meisje hoe je suède schoenen makkelijk schoonmaakt. Zoals iedereen die suède schoenen heeft wel weet, is er niks ergers dan dat je schoenen vies worden. Je kunt het er gewoon nergens mee schoon krijgen. Als er een zwarte streep op de punt van je hak zit, kun je ze net zo goed weggooien. Maar dankzij deze hack kun jij je schoenen gelukkig nog houden. 

In deze tweet liet dit meisje zien dat zij haar suède hakken had schoon gekregen met… micellair water! Je micellair reinigingswater voor het verwijderen van je make-up helpt dus ook bij het schoonmaken van je suède schoenen. Je hebt het vast wel in huis en het is heel simpel. Je doet een beetje micellair water op een wattenschijfje en veeg zo de vieze strepen van je schoenen af. Haal daarna nog even een doekje over je schoenen heen en voilà.

De kleine moleculen (micellen, zoals in de naam van micelair water ook wordt genoemd) trekt het vuil als een magneet uit je schoen. Dit werkt ook zo als je het gebruikt om je gezicht mee te reinigen, maar dus ook bij je schoenen! Het werkt niet alleen bij suède hakken maar bijvoorbeeld ook bij witte gympen. Deze tip is een echte eye-opener voor vele schoenliefhebbers onder ons.

Bron: Glamour.com | Beeld: iStock

 

Lees ook: Sarenza kortingscode: schoenenmode voor fashionitas