Fashion

Te kleine schoenen gekocht? Zo passen ze je toch

2

Scoreeee, je hebt het meest geweldige paar schoenen eindelijk online gescoord en ook nog eens in de sale. Dubbel score! Online shoppen, het is zo ongeveer de hobby van iedere vrouw. Al brengt het wel ontzettende ergernissen met zich mee: de schoenen zijn bezorgd, je trekt ze aan… SHIT! Ze zitten te krap. Maar niet getreurd, want met deze tips maak jij je schoenen namelijk zelf breder.

Iedereen heeft zo z’n eigen reden om schoenen breder te willen maken. Nou is het zo dat schoenen meestal wel wat breder worden wanneer je ze wat langer draagt, maar zo lang willen we niet wachten. Niemand staat erom te springen om schoenen te kopen die er de eerste 6 weken voor zorgen dat je pijn moet lijden. Dus, de oplossing is gevonden. Wij hebben drie (pijnloze!) manieren verzameld waarmee je thuis snel je schoen kan verbreden.

Methode 1: föhn + dikke sok
Het enige wat je voor deze hack nodig hebt is een föhn en een dikke sok. Allereerst doe je een of (als je geen dikke sokken hebt) twee sokken om één voet. Hoe dikker je sokken zijn, hoe beter het is. Doe je schoen eroverheen en blaas met de föhn warme lucht op je schoen. Richt de föhn op verschillende stukken, zodat je schoen niet oververhit raakt. Het kan zijn dat je het af en toe opnieuw moet doen, maar dan is je schoen ook wel perfect naar je voet gevormd.

Zijn je schoenen van leer? Richt de föhn dan 30 seconden lang op verschillende plekken van je schoen. De warmte zorgt ervoor dat het leer wat losser wordt, waardoor hij wat meer naar je voet vormt.

Zijn je schoenen van suède? Richt de föhn dan rond de 1,5 of 2 minuten op verschillende plekken van je schoen.

Breng na het föhnen van je schoen een schoenspray aan voor leer of suède.

Methode 2: afsluitbaar boterhamzakje + vriezer
Vul een afsluitbaar boterhamzakje voor 1/3 deel met water. Controleer voor de zekerheid nog even of er echt geen gaatjes in het zakje zitten en stop het zakje in je schoen. Druk het zakje vervolgens vooral in het gedeelte waar je de schoen wijder wilt maken. Doe daarna de schoen met het zakje erin in de vriezer, en haal de schoen pas uit de vriezer wanneer het water in de schoen ijs is geworden.

We weten allemaal dat water in de vriezer verandert in ijs. Het ijs in de schoen zorgt ervoor dat de buitenkanten van de schoen worden weggedrukt, waardoor de schoen wijder wordt. Haal de schoen uit de vriezer en laat het ijs smelten. Je kunt dit net zo vaak doen totdat je tevreden bent met de breedte van de schoen.

Deze methode werkt het beste voor puntige pumps, sneakers en andere niet-leren schoenen.

Methode 3: Schoenspanner
De laatste, makkelijkste en meest betrouwbare methode: koop een schoenspanner. De schoenspanners zijn in verschillende maten te koop, en zijn helemaal niet moeilijk in gebruik. Je drukt de schoenspanner gewoon in je schoen, en maakt de schoenspanner breder of langer. Vervolgens haal je hem eruit wanneer jij denkt dat je schoen breed genoeg is. Simpel, maar effectief.

Voordelig schoenen shoppen met de Sarenza kortingscode of Bronx kortingscode!

Bronnen: Self | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden Kopjechino

    Ik kan nooit pumps aan omdat ik eruit stap en mijn voet is te breed.

  • 1 jaar geleden workhard

    en als je te grote schoenen hebt gekocht?

  1. 1