Lifestyle

7x de leukste activiteiten voor als het in de zomer slecht weer is

YAS! Eindelijk zomer en tijd voor enorm veel leuke activiteiten. Van mooi weer raken we meteen in een goede bui en ondernemen we binnen no-time de leukste dingen met vriendinnen: terrasjes, picknicks, ijsjes eten en ga zo maar door. Maar wat nou als het weer shitty is en al deze activiteiten niet meer mogelijk zijn… Dat is het moment waar Girlscene je helpt, want er zijn genoeg leuke dingen te doen wanneer het weer even tegenvalt.

♥ In bed liggen
Soms is dit gewoon even mega chill om te doen. Als je niks aan je hoofd hebt (en ook al heb je dat wel), is het heerlijk om even aan niks te denken. Jezelf lekker oprollen in de dekens en een keertje he-le-maal niks doen. De definitie van een regenachtige dag is in principe ook gewoon een ‘blijf-lekker-in-je-bed-en-doe-niks-dag”.

♥ Een filmmarathon/Netflixen
Niks gaat boven een dagje films kijken en popcorn eten… toch? Zo’n Netflix & chill dag is perfect voor een zomerse regendag. Een bezoekje aan de supermarkt voor de lekkerste chips, popcorn en hartige snackjes mag dan natuurlijk niet ontbreken. Bouw je kamer of de woonkamer om tot een thuisbioscoop, zet al het lekkers op tafel en you’re good to go!

♥ Bordspelletjes spelen
Ouderwetse gezelligheid is misschien wel de beste oplossing voor een regenachtig dagje. Haal alle spellen maar uit de kast, nodig een paar vriendinnen uit en gaan met die banaan. Mens Erger Je Niet, Monopoly of 30 Seconds… je krijgt deze dag vast en zeker om.

♥ Al je make-up opruimen en sorteren
Als het dan toch regent, is het aanpakken van al jouw make-up nog niet eens zo’n slecht idee. Even alles opruimen, sorteren en testen kan soms echt even lekker zijn. Je hebt op zo’n dag als deze toch niks beters te doen en het uittesten van make-up vinden wij totáál niet erg.

♥ Een bezoekje aan een overdekt subtropisch zwembad
Als er buiten geen tropische temperaturen zijn, dan moet je de warmte zelf maar opzoeken. Bij een subtropisch zwembad vermaak jij je zeker weten de hele dag. Sauna’s, golfslagbaden en glijbanen… we love it! Zo heb je helemaal niet in de gaten dat het buiten niet echt lekker weer is, perfecte oplossing dus.

♥ Organiseer een high tea
Alles wat met eten te maken heeft, worden wij blij van. En al helemaal als we zelf de hapjes en drankjes mogen samenstellen. Maak de keuze uit hartige hapjes, zoetigheid en misschien wel nagerechtjes als kers op de taart. Versier meteen de eetkamer en tafel, zo maak je er één groot feest van en dat terwijl het buiten slecht weer is. Perfect!

♥ Nodig al je vriendinnen uit
Niets is leuker dan het uitnodigen van al jouw vriendinnen. Voor een slaapfeestje, gezellige middag met alles erop en eraan of gewoon even gezellig bijkletsen met wat lekkers. Het is altijd even leuk waardoor het slechte weer niemand meer in de weg zit. Je vergeet zelfs dat het mooi weer is, omdat jullie het samen zo erg naar jullie zin hebben. 

Benieuwd naar alle herkenbare dingen die jij vroeger allemaal deed met jouw vriendinnen? Je vindt ze in dit artikel. En besluit je naast de make-uplade ook jouw veel te kleine kast onder handen te nemen, dan is dit artikel misschien wel iets.

Beeld: iStock