Fashion

8 tips voor meiden met een kleine kledingkast

Pff, weer het blousje kwijt dat je vandaag aan wilde. Je kledingkast is ook veel te klein. Iedere dag droom je van een prachtige ruime inloopkast, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd en zul je het met je veel te kleine Ikea-kast moeten doen. Geen probleem, want met deze tips heb je voortaan altijd genoeg ruimte in je kledingkast.

1. Opruimen
De eerste én de minst leuke tip, opruimen. Wees streng voor jezelf en doe alles weg dat je minstens één jaar niet meer hebt gedragen. Als je het een jaar lang niet hebt gedragen is de kans klein dat je het ooit nog weer kiest. Maar stel je voor dat je 10 kilo afvalt en kanariegeel weer je lievelingskleur is, dan is het toch jammer dat je het kledingstuk al hebt weggegooid? Neeeee, geen excuusjes! De kans is zo klein dat je het ooit nog aantrekt dus je kunt het net zo goed weggooien. Kleding die je 10 jaar geleden hebt gekocht ga je echt niet meer dragen.

Weet je niet goed hoe je moet beginnen met opruimen? In dit artikel geeft Girlscene tips om een eind te maken aan het slagveld in jouw kledingkast.

2. Koffer
In de zomer draag je geen wollen truien en vesten en nemen ze alleen maar ruimte in beslag in jouw kast. Berg ze daarom tijdelijk op voor meer ruimte in je kast. Doe alle kleding die je de komende maanden niet gaat dragen in een koffer. De koffer kun je onder je bed leggen of misschien kun je de koffer tijdelijk bij je ouders thuis bewaren.

3. Kledingrek
Heb je echt alles weg gedaan wat weg kon en nog te weinig ruimte? Dan zit er niets anders op dan wat extra ruimte te maken. Koop bijvoorbeeld bij Ikea een kledingrek, ze zijn handig en niet duur.

Vervang alle houten kledinghangers voor dunne plastic hangers. Houten hangers staan misschien wel mooier, maar zijn veel dikker waardoor ze veel meer ruimte in beslag nemen. Vervang al je kledinghangers zodat je allemaal dezelfde hebt. Hierdoor lijkt je kledingkast ook direct een stuk opgeruimder. 

4. Hoogslaper
Als je echt te weinig ruimte hebt en geen extra kast kwijt kunt is een hoogslaper de ideale oplossing. Onder je bed heb je dan genoeg ruimte om je kleding op te bergen. Zet er een kledingrek en een schoenenrek onder en je hebt extra opbergruimte, zonder dat het je ruimte kost.

5. Gebruik lipjes van frisdrankblikjes
Met deze eenvoudige tip creëer je twee keer zoveel ruimte in je kast. En het kost niets! Haal de lipjes van lege frisdrank blikjes af. Doe het lipje om de haak van een kledinghanger en hang een andere kledinghanger aan het andere gaatje van het lipje. Doordat nu maar één van de twee kledinghangers aan de stang hoeft te hangen heb je twee keer zoveel ruimte.

6. Gebruik de binnenkant van je deur
Gebruik de binnenkant van je deur van je kledingkast voor meer opbergruimte. Maak een aantal horizontale stangen aan de binnenkant van de deur en hang hier je sjaals aan. Je kunt ook mandjes aan de binnenkant van je kastdeur maken en hier je sokken en ondergoed in opbergen. Er bestaan zelfs speciale schoenenopbergers die je aan een deur kunt hangen. Je kunt deze ideeën natuurlijk ook gebruiken voor bijvoorbeeld je slaapkamerdeur.

 7. Schoenen onder je bed
Je hoeft niet per se een hoogslaper te hebben om dingen onder je bed op te bergen. Bewaar je schoenen onder je bed, zodat je ruimte bespaart in je kledingkast. Koop leuke dozen die je onder je bed kunt schuiven of gebruik oude schoenendozen. 

8. Ikea
Kijk eens rond bij Ikea. Ikea is echt dé oplossing voor mensen met een klein huis. Ze hebben voor bijna alle opbergproblemen wel een oplossing en vaak is het niet duur.

Heb jij ook altijd te weinig ruimte in je kledingkast? Hoe los jij ruimtegebrek in je kledingkast op?

Bron: Buzzfeed

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀