Lifestyle

6 activiteiten die je stress aanzienlijk doen verminderen

Na school of werk thuiskomen en op de bank ploffen voor een Netflix-marathon is leuk, maar soms is het goed om even wat anders te doen. Iets waar je voldoening uit haalt en waar je echt wat aan hebt… Precies, kies een leuke hobby. Een hobby helpt je om even met iets heel anders bezig te zijn en haalt je uit je dagelijkse sleur. Kies dus iets waar jij echt uitdaging uit haalt, en wat tegelijkertijd zorgt voor ontspanning.

1. Leer een nieuwe taal online
Op het internet kun je heel veel doen, waaronder een nieuwe taal leren. Misschien heb je er altijd al van gedroomd om Spaans te kunnen? Of misschien wil je echt een keer je Engels gaan verbeteren? Het maakt niet uit wat je reden is, want een taal leren is altijd een goed idee.

Op internet zijn verschillende (gratis) cursussen waar je aan deel kunt nemen en dat maakt een taal leren veel makkelijker dan uit de boeken. Een leerzame en leuke hobby, wat wil je nog meer?

2. Leer koken
Het is altijd een goed idee om je cookingskills wat op te krikken. Pak het kookboek uit de kast en blader er eens goed doorheen. Kies een aantal gerechten uit en ga gewoon aan de slag. Je kunt ook kooklessen gaan volgen, maar als je een beetje krap bij kas zit kun je gewoon zelf je handen uit je mouwen steken. Wedden dat je uiteindelijk bij bent met je nieuwe hobby?

3. Laat je schilderkunsten zien
Pak kwasten, verf en een groot schilderdoek erbij en begin gewoon met schilderen. Wat je creëert hoeft niet eens mooi te zijn, maar het kan alleen al heel goed voelen om gewoon wat kleuren los te laten op een doek. Je zult al snel merken dat schilderen zorgt voor ontspanning. Je kunt alles even vergeten en je helemaal richten op het meesterwerk dat je aan het maken bent. Tegenwoordig is bijna alles kunst, toch?
4. Ga zingen
Misschien hebben mensen wel eens tegen je gezegd dat je een prachtige stem hebt, maar heb je er eigenlijk nooit wat mee gedaan. Dan is het gewoon tijd om dat nu wel te doen. Neem eens zanglessen of zing gewoon mee met een karaoke op je laptop. Zingen kan eigenlijk overal en altijd, dus ook terwijl je met andere dingen bezig bent. Misschien bouw je wel een hele goede zangcarrière op?

5. Ga kleuren
Kleuren zorgt ervoor dat je minder stress hebt, en daarnaast moet je je bij kleuren ook focussen. Je denkt even aan helemaal niks anders dan je tekening en dat zorgt gewoon voor veel rust. Tegenwoordig worden kleurboeken voor volwassenen steeds populairder, dus dat is zeker een aanrader.

6. Werk aan je fotografie skills
Om even je hoofd te legen kun je ook goed aan de slag gaan voor je Instafeed. Ga even naar buiten en zoek de beste plekjes op voor foto’s. Je kunt ook voor inspiratie andere accounts afspeuren en een poging doen tot het namaken van een foto. Download wat fotografie-apps en word creatief in het bewerken van je foto’s. Geloof ons, niks geeft je een beter gevoel dat het plaatsen van die ene perfecte foto.

Bronnen: thecut.com, vix.com buzzfeed.com | Beeld: iStock