Lifestyle

5 tips voor de perfecte Instagram foto

Een mooie feed op Instagram. YES, please. Die willen we wel! Stiekem zijn we allemaal jaloers op de perfecte plaatjes van bloggers en YouTubers. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om altijd flawless op de foto te staan en het lekkerste eten in een goede compositie neer te zetten?! Een perfecte feed begint natuurlijk bij een mooie foto. Die foto is alleen niet in één keer gemaakt. Lees verder voor de tips om een goede Instagram foto te maken.

1. Natuurlijk licht
Dit is echt een must! Je foto's zijn zoveel mooier in daglicht. 's Ochtens en 's middags is de beste tijd om foto's te maken. Een donkere of wazige foto is niet mooi om tussen je Instagram foto's te plaatsen. Door de belichting aan te passen, wordt de foto ook niet altijd mooier. Vergeet die flits en donkere foto's! Natuurlijk licht is het allermooiste.

2. Perfecte moment
Voor een goede foto moet je soms op het perfecte moment wachten. Wil je een foto van de lucht? Wacht dan tot zonsondergang. De lucht heeft dan vaak mooie roze en paarse tinten. Je foto wordt daardoor net wat specialer. Voor een foto van jezelf kun je een mooie pose aannemen of juist wachten op een spontane foto. 

3. Een unieke invalshoek
De standaard selfie hebben we ondertussen wel gezien. Probeer eens een ander soort foto. Wissel af van positie en probeer verschillende hoeken of plaatsen uit. De beste foto is niet in één keer gemaakt. Door veel te spelen met posities, kleur en accessoires maak je de ideale gegarandeerd de ideale foto! 

Instagram foto maken
4. De regel van derden
In de fotografiewereld wordt veel gebruik gemaakt van de regel van derden. Dit is een compositieregel die je foto's sprekender maakt en fijner om naar te kijken. Je beeld is verdeeld in negen vlakken. Twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen. Als je een object op één van deze lijnen of in een vlak fotografeert, voldoet de foto aan de regel van derden. 

5. Ga op pad
Door op pad te gaan kom je mooie plekjes tegen en ontdek je verschillende dingen om te fotograferen. Wil je oefenen met fotograferen, doe dit dan zeker! Kies een gebouw, meer, eettentje, park of iets anders en maak daar verschillende foto's. Houd rekening met de regel van derden, de belichting en probeer meerdere invalshoeken.

Bewerkingsapps

Als je eenmaal tevreden bent met de foto die je hebt gemaakt, is het tijd om deze te gaan bewerken. Dat hoeft natuurlijk niet, maar vaak geeft het net even een extra toevoeging. Bekende Instagrammers hebben een bepaalde stijl of sfeer op hun Instagram account. Om zelf een mooie feed te creëren is het handig om zelf ook een bepaald thema te kiezen. De standaard filters op Instagram halen het daar niet bij. Er zijn genoeg apps te vinden waarmee je je foto tot in de puntjes bewerkt. 

Goede apps om mee te bewerken:
- PicsArt
- Aviary
- PIP Camera
- VSCO

Beeld: iStock I Bron: Huffingtonpost.com, Unitedconsumers.com, Vinkacademy.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook